Hopp til hovedinnhold

– Nordmenn? Nei takk!

Denne ferske, litt freidigere teaseren for The Thing røper at dette sannsynligvis er en relativt lettbeint affære, som bør kunne diske opp med litt skummelt skøy. Noe som dog ikke er så gledelig er måten amerikanske Universal Pictures harselerer med myten om at norske menn er brysomme. I traileren ovenfor får vi først se et norsk flagg (på halv stang?), hvor på en kvinne får servert følgende negative linje, akkompagnert av bilder av trultete nordmenn som danser.

– Det siste du vil er å være stuet sammen med et dusin norske karer.

Fulgt av hånelig latter.

Den nye versjonen av John Carpenters fenomenale 1982-gyser har med nordmennene Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle, Dennis Storhøi (erstattet av danske Ulrich Thomsen), Jan Gunnar Røise, Kristofer Hivju, Jo Adrian Haavind og Carsten Bjørnlund.

Fortsetter nedenfor.


Da vi i juli viste den forrige The Thing-traileren, som byr på originalsporet til joiken «Samiid Ædnan», Norges bidrag i MGP i 1980, ble 730 kontaktet av Mattis Hætta, som reagerte på at filmselskapet ikke har klarert bruken av låten med ham, kun musikkselskapet Universal Music.

– Selvfølgelig var det artig å høre den evige joiken, som aldri tar slutt. Den ble innspilt 1980 i Oslo og ble en monsterhit i Skandinavia, spesielt i Norge og Sverige, og jeg mener det denne joiken kan bli en verdenshit ettersom det er en melodi som setter seg i folks hjerter og sjel. Den er universell og jeg håper det at den kan bli lansert på nytt, sier Karasjok-baserte Mattis til 730.no.

Fortsetter nedenfor traileren som benytter «Samiid Ædnan»

– Jeg synes at det er merkelig at Universal Pictures ikke har tatt kontakt med meg da dette kan bli en stor sak i løpet av høsten 2011. Selvfølgelig vil jeg ha kompensasjon for dette og jeg håper det at jeg kan få en dialog med Universal for å få utgitt joiken på nytt med ett moderne arrangement. Dette vil både jeg og Universal tjene på, når verden begynner å joike joiken «Samiid Ædnan». Dette kan bety utrolig mye for samisk musikk i fremtiden, for vi har mange flotte melodier og joiker som er universell, konkluderer visjonære Mattis overfor 730.

Sci-fi-thrilleren fra isødet med den mannevonde tingen har premiere i USA i neste måned. En norsk dato er ennå ikke annonsert.
Amerikanske Joel Edgerton (Star Wars: Episode II og III) har hovedrollen sammen med scream-queen og Maxim-favoritt Mary Elizabeth Winstead (Death Proof, Die Hard 4.0, Final Destination 3) og britiske Adewale Akinnuoye-Agbaje (Lost, Oz). Regien er ved den nederlandske debutanten Matthijs van Heijningen Jr.

Bonus: Begynnelsen på forrige The Thing, med litt Hollywood-norsk på ca. 8:00:


Se også: Neste Paranormal Activity (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer