Hopp til hovedinnhold

Nordmann signert av Jay Z

– (FRED) BALL SO HARD MADDAFACKAS WANNA SIGN ME (ROC NATION/MILO BALL)

Norge, hva skjer?


Etter at Tor Erik & Mikkel i Stargate reiste over Atlanterdammen i 2005 og begynte å hamstre Grammy-priser og et titalls #1-hits, ser det ut til at aspirerende norske artister og produsenter har begynt å gro tjukke manker på skaper-ballene.

 

Som om det ikke var nok at Halden-gutten Cashmere Cat koser seg i studio med storheter som Rick Ross, DJ Khaled, Ciara og Future om dagen, har en produserende Fredrikstad-flinkis nå gått hen og blitt signert av Jay bindestrek Z.
 
Fred Ball er nok best kjent her hjemme for å ha produsert og skrevet grisehits for Bertine Zetlitz via albumene Rollerskating og My Italian Greyhound. Og London-baserte Freds mange års tro studiotjeneste har altså sikret ham en management-deal med Roc Nation, og fars karriereskjebne er nå trygt forvart i hendene til Rihannas manager Jay Brown.
Fred bekrefter oppturen på mail til 730:

– Ja, Roc Nation er mitt management nå. Jeg har jobbet på flere av deres prosjekter det siste året, så det ga mening å jobbe mer sammen.

 
Freds seneste låt droppet i dag, denne gangen et samarbeid med «det femte medlemmet av Pen Jakke», alias den Los Angeles-baserte sangeren Andreas Ihlebæk, som kan skilte med tidligere frontfigur-stillinger i band som Tranquil og Spellemann-nominerte Splaxxter Watts. 
 
Ilebek (alias fars artistnavn i statene) vokste opp i San Francisco på 90-tallet, og flyttet så til Fredrikstad som 16-åring, hvor han finpusset sangskillsa – blant annet via udødelige «Slumgutt» fra Pen Jakkes nyklassiske album Østen.

♫♫♫:

 
(Fortsetter under.)

 
 
Spol et raust stykke fram i tid, og soul-hunken er i dag singelaktuell med låta «Love Fades», som nevnt produsert av sin Roc Naton-signerte Fredrikstad-tjommi Fred Ball.

♫ Hør Ilebek & Freds splitter nye «Love Fades» her:
 
(Fortsetter under.)
 

 

Andreas skjønner jælla gøtt hvorfor Jiggas selskap har satt platina-klørne i herr Ball:
 
– Det var bare et tidsspørsmål før Fred tok steget opp i elitedivisjonen. Fyren flyttet til London omtrent samme dag som han leverte siste eksamensoppgave på videregående, og har jobbet målrettet mot å jobbe i musikkverdens toppsjikte hver dag siden. Slike guts fortjener enorm respekt. Han har et unikt talent og øre for gode melodier, og skrur knotter som en vitenskapsmann på jakt etter Nobel-pris.
 
#WIN
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer