Hopp til hovedinnhold

Nordmann med hårete verdensrekord

Gladsak.cum! Det nærmer seg jul, og få måneder setter vel løsskjeggsalget i kok som de travle ukene i desember.
 
Til ære for nissen serverer vi derfor i dag en ansiktshår-spesial, som tar for seg noen av historiens mest fascinerende barter og skjegg. Alle som har lagt turen til midt-Norge vil ikke være overrasket over å se at en nordmann dukker opp på listen under, som er hentet fra Guinness rekordboks offisielle oversikt over planetens mest hårete gubber og deres rause stubber.
 
Skjeggo! Leggo:
 
Verdens lengste skjegg på en nålevende mann, tilhører kanadiske Sarwan Singh og ble målt til ubeskjedne 213.35 cm i Roma i 2010:

Skjegget som pr dags dato har løftet flest kilo, tilhører Antanas Kontrimas fra Litauen – som her løfter en ikke-navngitt kvinne på 63 kg:

Den største bart-/skjeggekonkurransen som noensinne har gått ned, fant sted i Newport, New Hampshire i USA i februar i fjor. Hele 462 deltagere møtte opp for å se hvem som fikk høyest score med sitt lekre ansiktshår:

Whoa! Nordmannen Hans N. Langseth tviholder fortsatt på verdensrekorden for det lengste skjegget som har blitt målt noensinne. Hans kunne skilte med et skjegg på usnaue 518.16 cm i 1927 – hele 67 år før metroseksualitetens inntog i 1994:

En av de mest imponerende verdensrekordene kommer via den tyske byen Amberg: I 2007 stilte 20 menn seg på rad med sine respektive skjegg lenket til hverandre, og utgjorde med det verdens lengste «skjeggtog». Herligheten endte på rause 1889.75 cm:

Indiske Ram Singh Chauhan har verdens lengste bart: Den ble målt til 426.72 cm i 2010:

Whoa #2! Mange vil kanskje stusse over denne rause rekorden: Amerikanske Vivian Wheeler har verdens lengste skjegg – på en dame. Farmor kan skilte med snøhvitt hår på hele 306.0192 cm hengende fra sin ufriserte hake:

Se også: Trendalarm! Drake-sminke: Snarvei til lekkert 5-dagersskjegg à la Torontos flotteste

Nyeste saker fra 730.no

Les mer