Hopp til hovedinnhold
To godsnuter! Eller...? (The Ellen DeGeneres Show)

NikkieTutorials forteller Ellen DeGeneres om utpressingen

Hva gjør du hvis noen truer med å avsløre noe svært privat om deg?

Nikkie de Jager alias NikkieTutorials ville gjerne fortelle følgerne sine at hun er transkjønnet, men hun ville gjøre det på sine egne premisser.

Den muligheten ble hun fratatt.

Forrige uke ble det kjent at en av nettets aller største make-up-profiler ble født i feil kropp.

YouTube-stjernen åpnet opp om oppveksten på sin egen kanal, men kun fordi hun mottok trusler kort tid i forveien.

Nå har nederlenderen tatt turen til Ellen DeGeneres i Los Angeles for å fortelle mer. TV-intervjuet er det første hun gjør etter den ærlige videoen. 

– For noen uker siden fikk jeg e-poster fra en viss person. Han var ikke fornøyd med at jeg «løy», sier Nikkie og lager hermetegn i luften.

– Han hadde en veldig pressende tone, og skrev at han ville avsløre det om han ikke fikk svar innen dagen etter.

– Jeg føler at hele målet hans var å ødelegge livet mitt. Men «plot twist»…, sier Nikkie og humrer.

Videre forteller 25-åringen at forloveden Dylan var den som overbeviste henne til å tørre å publisere den ærlige videoen. Tilbakemeldingen fra fansen har heldigvis vært god. 

Ellen spør Nikkie om når hun skjønte at hun var en jente, og får som svar at hun alltid har hatt det sånn.

– Det er morsomt, fordi… Jeg var alltid så forvirret. «Hvorfor må jeg gå med det der?» «Hvorfor har jeg ikke langt hår?» var spørsmål hun stilte som barn.

Nikkie fikk stor støtte av moren fra første stund. Selv da legene mente at de burde ta ting steg for steg var «mamma tutorials» klar for å hjelpe datteren, for eksempel ved å gi henne «jenteklær».

Hun er også klar på at hun ville stått frem med sin historie før eller siden, men innrømmer at det «aldri» kommer et riktig tidspunkt. 

– Jeg er ikke takknemlig for personen som gjorde dette, men jeg er takknemlig for at det skjedde nå. Nå kan jeg være fri.

Fortsetter nedenfor

Den reflekterte beauty-guruen innser at hun har fordeler og privilegier andre transpersoner mangler, og er allerede klar for å være et forbilde for andre. 

– Jeg er privilegert. Jeg startet [prosessen] da jeg var veldig ung, jeg «passerer» [blir oppfattet som kvinne], jeg er blond, jeg ser ciskjønnet ut…

– Jeg vil bruke denne muligheten til å inspirere andre transpersoner, sier hun og blir gråtkvalt.

– Selv om du starter reisen din senere, så må vi godta det.

– Jeg vil bare være meg selv, og inspirere små «Nikkie-er» til å være seg selv. Det er alt jeg bryr meg om, sier hun til stor applaus.

Avslutningsvis takker hun Ellen for at hun fikk komme, og for alt hun har gjort. Ellen stod selv midt i rampelyset da hun stod frem som lesbisk i 1997. 

Se hele den rørende praten her:

Se også: Videoen til Nikkie har blitt sett over 30 millioner ganger på en drøy uke

Nyeste saker fra 730.no

Les mer