Hopp til hovedinnhold
Nicki Minaj på MTV VMA i Inglewood, California (Christopher Polk/Getty)

Nicki Minaj tviler på Instagrams intensjoner ved fjerning av likes

– Jeg skal ikke poste noe mer etter denne uken fordi de fjerner likes, skriver Nicki Minaj.

Instagram-direktøren Adam Mosseri sier at de skal teste ut en funksjon som skjuler likes av hensyn til yngre brukere som får angst av å bruke det sosialt nettverket. (Insta har aldersgrense 13 år.)

– Ideen er å fjerne presset fra Instagram, å få det til å handle mindre om konkurranse og gi folk mer rom til å fokusere på ting de elsker, ting som inspirerer dem, forteller Insta-sjefen.

– Vi må se hvordan det påvirker folks oppfatning av plattformen, hvordan det påvirker bruken av plattformen, hvordan det påvirker økosystemet til kreatører, men det er noe jeg personlig har brukt mye tid på.

Nicki mener dog at dette først og fremst handler om penger for Instagram og eieren Facebook, som ønsker å gjøre det vanskeligere for folk å tjene på deres tjeneste.

– Instagram skal mer eller mindre ta alles likes fordi de ikke vil at du skal skal tjene penger på siden og lage business ut av det og si «jeg får denne mengden med likes» og ta penger for det fra varemerker, sier rapperen i en Instagram live-snutt.

– De vil at du skal betale dem, det er derfor vi har alle disse «sponsede» postene. De måtte skynde seg å stokke om for å kunne fortelle deg at du ikke er sjefen.

https://youtu.be/4EsWMnqAV4k?t=70

Nicki mener også at Instagram samarbeider med aktører i bransjen, for eksempel innen musikk, da mange usignerte artister bygger momentum via Insta-følgere uten at de trenger hjelp fra majorlabels.

– Dere røyker pikk hvis dere ikke tror at musikkselskapene er forbanna over hvor mye makt indie-artister nå har via Instagram.

Selv har Nicki Minaj 107 millioner Instagram-følgere (Instagram/nickiminaj)

Young Money/Cash Money-stjernen skriver at Insta også tidligere har forsøkt å redusere grepet brukerne har fått over tjenesten.

– Først fjernet de våre engagements ved å derangere algoritmen.

Nicki Minaj, som fyller 37 i neste måned, giftet seg nylig med Kenneth Petty.

I september twitret New York-ringreven at hun hadde pensjonert seg, for så å slette tweeten kort tid etter.

Ny musikkvideo fra Kanye West:

– I was looking at the ‘Gram and I don’t even like likes

Les mer