Hopp til hovedinnhold
Se hva australieren svarer.

Nicki Minaj: – Jeg disset ikke Iggy Azalea!

Mens debatten om kvinneandel og gubbevelde i norsk musikkbransje BET Awards. Nicki Minaj tok hjem prisen for femte år på rad (!), men ikke uten at media prøvde å sette henne opp mot den australske nykommeren Iggy Azalea.

(24 år gamle Iggy er nå imponerende nok er den kvinnelige rapperen som har holdt førsteplassen på Billboard Hot 100 lengst noensinne, takket være supersmashen «Fancy». Rekorden tar hun over etter Lil’ Kim og «Lady Marmalade» fra 2001, som er ganske langt unna å kunne kalles en raplåt.) 

Nicki ble i ettertid beskyldt for å ha yppet seg litt mot Iggy, så hun var kanskje litt skyldig i oppstyret selv… Se det som kanskje kan anses som en snikdiss da hun tok i mot prisen:

Fortsetter nedenfor.

Etter dette fulgte hun opp med «oh no, no shade, no shade!» og var dritsøt. Se video her.  


 
At kvinnelige artister settes opp mot hverandre er ikke noe nytt, og Nicki forsvarte seg på Twitter etter det mange mente var et personlig stikk mot Iggy:

– Media legger ord i munnen min hele tiden, og denne gangen er det ikke noe annerledes. Jeg vil alltid stå for kvinner som skriver fordi jeg har troen på oss!


– Jeg tror vi er smarte nok til å skrive ned våre egne tanker, akkurat som menn gjør. Dette har jeg sagt i FEM ÅR


– Jeg har gratulert Iggy med suksessen for Fancy, offentlig. Hun burde være veldig stolt av det. Alle kvinner som er nominert bør være det.  


– Det vil aldri forandre mitt ønske om å motivere andre kvinner til å skrive. Stemmene våre må bli hørt. Jeg håper jeg kan inspirere kommende artister til å gjøre det.  

Se Nickis gratulasjon til Iggy her, hvor Nicki også mente «noen» burde takke mor for nedsparking av dører for kvinnelige rappere. Prikk prikk prikk. 

Iggy selv synes det er kjipt å måtte svare på den dølle saken i det hele tatt, men skrev en lang uttalelse på Instagram i går. Der erklærte hun at dette var den eneste gangen hun noen gang kom til svare på spørsmål om denne «hendelsen», og ba folk hygge seg med den:

 
Etterpå twitret hun dette, som vi synes er en fin-fin konklusjon på hele «dramaet»: 

– Jeg må også bare si at det var «dope» at det i det hele tatt var en diskusjon om hvem som kom til å vinne «beste kvinnelige rapper» i år.

– Vanligvis føler jeg at denne prisen blir oversett. Jeg er glad det var spenning rundt hvem som skulle få den, og gratulerer til Nicki som vant.  

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer