Hopp til hovedinnhold
(HÅVARD JØRSTAD/@HAVARDJORSTAD)

Nicki Minaj i Oslo Spektrum: – Norway, I fucking love you!

(HÅVARD JØRSTAD/@HAVARDJORSTAD)

Uten å være SSB: Publikummet til Nicki Minaj i lørdagens utsolgte Oslo Spektrum var hovedsaklig 14-17 år gamle jenter med lyst (og rosa og litt grønt) hår. Passende nok: I motsetning til Lady Gaga og Rihanna disket den formfulle Queens-rapperen opp med en konsert uten sexfokus. Selv hennes berømte stump var skjult. Hard kost ble det likevel, i starten. Den snart 30 år gamle Trinidad og Tobago-fødte New York-jenta åpnet med «Roman Holiday», hvor kulissene viste en kirke med en stor peis, før skjermboksene på scenen switchet til graffiti. Hennes hip-hop-«barbz» fikk harde «Did It on ‘Em», nye «I Am Your Leader» (dessverre dukket ikke Rick Ross og Cam’ron opp) og «Beez In The Trap». Deretter ble hele Spektrum (faktisk) med på «Stupid Hoe», før hun roet det ned med «Moment 4 Life». En av hennes beste låter så langt.

Tilbake til Spektrum: Så høy og hemningsløs hengivenhet fra publikum må være en artists våte drøm. Da Nicki tok frem sitt popalias og la stekekølla på bordet med «Starships» og enda drøyere «Pound The Alarm» var det Justin Bieber-bonanza. Kidsene gikk i alle fall HAM og skrek alle tekstene på rams, mens noen gråt. Verre var det kanskje med verset på «Monster», hvor Nicki parkerer Kanye, Jay-Z og Rick Ross. Det begynte på acapella og kokte pinlig kjapt bort i applaus.

Fortsetter nedenfor de stilige bildene til Håvard Jørstad/@HavardJorstad. Oppvarmer var lekkerbisken Dreamon:

Men hvordan var mor på scenen? Rappingen er det selvsagt ikke noe å si på. Hun er bedre enn de aller fleste. (Jamfør «Monster», hvor Kanye, Rick Ross og Jay-Z blir fullstending parkert.) Nicki brukte mye singback, men på partiene uten vokalhjelp sang hun i pitch hele tiden. Salute! Produksjonen og oppsettet på scenen var dog på nivå med en ressurssterk skolerevy. Ingen storskjermer i Oslo Spektrum føles feil. Hennes gaulende DJ Headache var irriterende, og at han spilte to Nicki-låter mens hun skiftet kostymer er en dårlig løsning. Hvorfor ikke heller la de seks danserne (fire gutter og to jenter) lage show i mellomtiden? Men som Kaveh sier: Det er greit. Da mor avsluttet med «Super Bass» ble det så lykkelig kaos at Nicki endte opp nesten på gråten.

Rett etter konserten twitret hun:

Fem minutter senere var hun litt mer reflektert:

Selv om det måtte et par poplåter til: Å se en kvinnelig rapper sette hele Oslo Spektrum på hodet er historisk.

Telefonvideo: Higher than a motherfucker! Crowden er med på «Starships»:

Noen linjer fra «Monster»:

Nicki takker for seg med «Super Bass» og blir emo av publikums skrullete jubel:Se også: Nicki Minaj: – Jeg vurderer å legge opp (SÆRLIG)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer