Hopp til hovedinnhold
(COLUMBIA/SONY)

£ngelske Katy B har pund i munn

Alle kvinnelige popartister som fortsatt prøver å bøffe Lady Gagas eller Robyns stil i håp om å lage hits med kredibiliteten i god behold: I 2011 kan dere heller tjuvlåne fra Katy B.

Den 21 år gamle jenta fra Peckham i Sør-London fikk en solid dose mainstream-kjærlighet i fjor sommer da hun, sammen med den britiske (tidligere pirat-) radiokanalen Rinse FM, slapp sin suverene debutsingel «Katy On A Mission». Låta, som er produsert av dj- og dubstep-pioneren Benga, mottok drøyt gode kritikker i engelsk musikkpresse, og debuterte med en knallsterk 5. plass på salgslistene i hjemlandet. (Det er alltid sexy å se en ung, debuterende artist få en svær hit med sin første singel, uten å ha et stort selskap i ryggen, og uten å komprimissere sitt eget sound.) 
Etter å ha fått enda en topp 10-hit med sin Ms. Dynamite-gjestede andresingel «Lights On», ble Sony-labelen Columbia med på laget, og 4. april i år slipper det store musikkselskapet London-jentas første fullengder On A Mission sammen med Rinse.
Katy + DJ Zinc-produserte «Louder» = £:
Saken fortsetter nedenfor.

Veslas splitter nye singel «Broken Record», rippet fra britisk radio:

Samtidig som Katy blowet opp med sin sommer-smash «On A Mission», hadde Benga og hans kompiser Skream og Artwork i Magnetic Man en svær hit i England med deres «I Need Air» (som gjestes av Angela Hunte, den amerikanske låtskriveren som blant annet har skrevet Alicia Keys-refrenget på Jay-Zs «Empire State of Mind»).
Den magnetiske trioen er i disse dager aktuelle med enda en supersolid produksjon (+ en litt småklein John Legend-tekst) på «Getting Nowhere», tredje singel ut fra deres selvtitulerte debutalbum.
Ikke akkurat norsk Topp 20-mat, men hjemme i UK er Benga, Skream og Artwork minst like mye Legend(er) som norgesvennen John: 

Til tross for å knapt være midtveis i 20-årene har Benga og Skream lenge vært for veteraner i musikkgamet å regne. Etter lang fartstid på Rinse FM har gutta fra Sør-London nå også fått eget radioshow på engelske BBC, via statskanalens In New DJ’s We Trust-serie. Skream slapp i fjor sitt kritikerroste andre album, Outside the Box, og sammen med tredjemann Artwork er Magnetic Man allerede booket til et drøss av sommerens aller feteste musikkfestivaler, bl.a. Sonar-festivalen i Barcelona og smålegendariske Coachella i California. (Gutta hadde 140% sikkert d r e p t det på Hove i år óg, så vi heier seff på at vi får se dem på Tromøya i juni/juli.)

Bonus-£: Førstepremien i kategorien «2010s beste R&B-låt som ikke er R&B» går lett til Skream og Sam Frank for denne:

Hør og kjøp Katy Bs musikk via Videoen til «Perfect Stranger»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer