Hopp til hovedinnhold

New York-filmklassikeren The Warriors får ny versjon fra Los Angeles?

I 1979 ble The Warriors fort fjernet fra mange amerikanske kinosaler, og promoteringen kuttet etter mye dårlig kritikk, drap og grafitti inne i og utenfor kinosalen.

Likevel har historien om gjengen som i løpet av en kveld må komme seg helskinnet gjennom New York med hele byens gjenger i hælene blitt en kultfavoritt.

Det har lenge vært snakk om at den Walter Hill-regisserte originalen skal få en ny versjon basert i Los Angeles.

Britiske Tony Scott, broren til Ridley, og mannen bak blant andre Top Gun og True Romance, er ansvarlig for prosjektet, som ennå ikke har et ferdig manus eller skuespillere på plass.

Men Hollywood-veteranen forteller Rotten Tomatoes at én ting er sikkert.

Eller mer presist; Øverst på hans ønskeliste.

– I en scene håper jeg å få hundre tusen ekte gjengmedlemmer til å stå på (den store, kjente) Vincent Thomas-broen.

Scott har allerede startet den ambisiøse planen, som kan være med å gjøre filmen mer genuin enn den noe polerte originalen.

– Jeg har møtt med forskjellige gjenger som en del av prosessen. Jeg har aldri møtt lederne, bare nestsjefene. Jeg har møtt dem alle, Crips, Bloods, The 18th Gang, The Vietnamse, etc. Alle elsker The Warriors… «yeah, fuck yeah, vi er med!».

Planen er en premiere til neste år.

Ifølge nettstedet skal han også gjøre den femte delen av Alien-serien som broren startet. Tonys versjon finner sted før originalen, som kom ut samme året som The Warriors.

Fun fact 1: I 2006 saksøkte Roger Hill, som spiller gjenglederen Cyrus i The Warriors, produsentene av spillet med samme navn. Hill krevde 250 000 dollar for å ha benyttet seg av hans karakter, noe selskapet mente de hadde rett til å gjøre uten å betale ham.

Fun fact 2: I dag jobber «Cyrus» som bibliotekar.

 

Les mer