Neve Campbell vender tilbake i Scream 5

10. sep 2020 kl. 21:08
Neve Campbell sier ja til Scream 5 (Dimension)

Neve Campbell sier ja til Scream 5 (Dimension)

Scream gir seg ikke.

Horror-franchisen til Wes Craven fortsetter etter hans død – med den samme gjengen.

I kveld annonserte Neve Campbell at hun igjen tar rollen i Sidney Prescott.

Hun har blitt overtalt av regissørene Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett fra det Los Angeles-baserte filmkollektivet Radio Silence.

«Vi klyper oss selv i armen! Det er vanskelig å uttrykke hvor mye karakteren Sidney Prescott har formet vår kjærlighet for filmer», skriver Radio Silence i pressemeldingen.

«Å få sjansen til å jobbe med Neve er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Det ville bare ikke vært en Scream-film uten Neve.»

Neve Campbell er glad for å bli med igjen.

«Etter å ha tilbrakt tid og snakket med Radio Silence, har de vist kjærlighet, respekt og beundring for Wes Craven og alt han har skapt med Scream-franchisen. Jeg er mer enn henrykt over å gå tilbake i rollen som Sidney Prescott i Woodsboro», forteller den 46 år gamle ringreven.

Scream fra 2011 (Dimension)
Scream fra 2011 (Dimension)

Radio Silence har slått seg opp med filmene V/H/S, Devil’s Due og fjorårets skrekkomedie Ready or Not med Adam Brody, Samara Weaving fra The Babysitter-filmene.

Horror-ikonet Wes Craven står bak blant annet A Nightmare on Elm Street med Freddy Krueger, The Last House on the Left og The Hills Have Eyes.

Den planlagte premieren er satt til 31. oktober 14. januar 2022.

Les også: Her er 23 av de beste skrekkfilmene fra i fjor

Første Scream hadde premiere i 1996. Filmen foregår i den fiktive California-byen Woodsboro, som sliter med en maskert slasher som kalles Ghostface.

Scream 4 hadde premiere i 2011. Filmene, som kombinerer skrekk og svar humor, har til sammen spilt inn 608 millioner dollar (5,5 milliarder kroner) på kino.

Scream 5, som begynner innspillingen i høst, har også med David Arquette, Courteney Cox og Gale Weathers, samt nykommere Jack Quaid, Melissa Barrera og Jenna Ortega.

17 år gamle Jenna Ortega spiller Ellie Alves i Netflix-serien You og er aktuell i Netflix-skrekkomedien The Babysitter: Killer Queen med Judah Lewis, Bella Thorne og Samara Weaving.

Tenåringen Jenna Ortega som den unge håpfulle filmskaperen Ellie Alves i You (Netflix)
Tenåringen Jenna Ortega som den unge håpfulle filmskaperen Ellie Alves i You (Netflix)

Neve Campbell er klar i Disney+-filmen Clouds, som kommer i oktober. I musikkdramaet spiller hun mot Sabrina Carpenter, Madison Iseman og modell/musiker/skuespiller Fin Argus.

Neve er gift med skuespilleren John Joseph Feild alias JJ Feild (Captain America: The First Avenger, Ford v. Ferrari).

Les også: Bella Thorne får kritikk for sin OnlyFans-konto