Advertisement

Netflix & uchill: Ny serie selv lettskremte bør se

19. jul 2016 kl. 00:00
TIPS: IKKE FØLG ORDRER OM POKÈMON GO BER DEG DRA ÅT SKOGEN (NETFLIX)
TIPS: IKKE FØLG ORDRER OM POKÈMON GO BER DEG DRA ÅT SKOGEN (NETFLIX)

Rydd timeplanen og avbestill den venneturen til Kreta dere har planlagt et halvt år nå, sommeren skal nemlig tilbringes med Netflix og noe uchill.


Neida, med ca 8 tilgjengelige episoder på rundt 50 minutt hver har du bare én nattesøvn å ødelegge (om du ser bort fra et par netter hvor du ikke tør å lukke øynene). For i likhet med Smash, er det vanskelig å ta seg bare én
Stranger Things-episode av gangen.


Det hele utspiller seg i Indiana, på den tiden en 22” TV brakte minst like mye fascinasjon som Pokémon Go gjør idag, ergo 1980-tallet.


Ut av det blå forsvinner Will Byers, en 12-åring som bare skulle sykle hjem fra noen venner. De samme vennene prøver, på tross av politisjef Hopper (David Harbour,
Quantum of Solace, Johnny Depps udigge Black Mass og nå snart også Suicide Squad) sine ordrer om å holde seg hjemme, å lete etter kompisen sin.

I en mørk skog finner de noen, men det er ikke Will.

Det er ei jente på samme alder som virker å ha rømt fra et eller annet grusomt sted hun ikke vil tilbake til. Ikke vil hun si noe heller, inntil hun ser et bilde av den forsvunne gutten…

Fortsetter nedenfor


JOYCE TO THE WORLD (NETFLIX)

Guttegjengen holder på sin side stilt om denne mystiske jenta, mens mor Joyce (spilt av Kvammen-favoritt Winona Ryder fra Black Swan, Edward Scissorhands og Girl, Interrupted) selvsagt er helt fra seg.

At Will virker å ta kontakt via overnaturlige evner gjør en ikke akkurat mindre tokig.


Med blant annet The Duffer Brothers og Shawn Levy (
Just Married, The Pink Panther (2006), Night at the Museum-triologien og Date Night) i produsentstolen, ble serien lagt ut via Netflix 15. juli. På kort tid har over 15000 brukere gitt den omtrent en hel stjernehimmel med 9,2 av 10 hos IMDb og kritikerne er minst like rause.


– Det ligger noen genuine skrekkopplevelser her, men også noen dype hjertebank, langs veien mot et blodig klimaks, skriver en svært positiv
Boston Herald om thrilleren.


730 gir med 4,5 av 5 klapp omtrent en hel applaus. Om det trekker opp eller ned at en noe Spielbergesque estetikk får en til å lure på hvor E.T. gjemmer seg, er dog ikke oppklart riktig enda.

Se traileren til Stranger Things alias serien selv en lettskremt person alene hjemme kan anbefale:

Når du trenger thriller-detox: Se rensende krimkomedie