Hopp til hovedinnhold
MICHAELA STJELER SHOWET HUN SELV HAR LAGD (NETFLIX)

Netflix-tips: Britisk humor uten filter

MICHAELA STJELER SHOWET HUN SELV HAR LAGD (NETFLIX)

Det finnes de som finner deres livs kjærlighet på ungdomsskolen. De bare «yes da, ingen vits i å prøve noe annet», også lever de lykkelige alle sine dager.


I Netflix sin originalserie
Chewing Gum handler det ikke helt om den type forhold, selv om Tracey (Michaela Coel Monsters: Dark Continent, Black Mirror) og Ronald (John Macmillan, The Dark Knight Rises, Fury, Maleficent) er midt i 20-åra og har vært sammen i nesten ti år.

Connor er superreligiøs og nekter å ha… samkvem og forsåvidt nærhet i det hele tatt før de gifter seg, mens jomfru Tracey – som har en enda mer superreligiøs mor – begynner å drømme om å oppdage mer av… verden. For kjæresten er ukosete og pertentlig. Og homofil, viser deg seg.

Dermed kastes en 100 % uerfaren 24-åring ut i singellivet igjen, noe som skaper cringe worthy øyeblikk fordi hun ikke engang vet hvordan en kysser. Og de sosiale antennene er forsåvidt ikke helt tilstede de heller. Heldigvis har hun Candice (Danielle Walters,
Kill Your Friends), en venninne uten filter og jomfrudom.

Fortsetter nedenforNÅR HELE NABOLAGET ER SOM EN DYSFUNKSJONELL FAMILIE (NETFLIX)
Chewing Gum premierte på E4 for et år siden og nå ligger hele førstesesongen med sine 6 kjappe episoder på Netflix. Den britiske serien skal visstnok få en sesong 2 i løpet av 2016, men dato er foreløpig ikke fastsatt.

Skapt av den skamløse hovedrolleinnehaveren Coel, ble denne situasjonskomedien faktisk BAFTA-nominert for Best Scripted Comedy. Selv om serien internasjonalt ikke er en av de mest hypede har den nesten 4 av 5 stjerner på Netflix, 7,4 av 10 hos IMDb og en stor fan hos The Guardian.

Når det kommer til vår score er dette ikke akkurat en serie som troner høyt opp på lista over dypt imponerende kvalitetsserier «du bare MÅÅÅ se», så sånn sett kunne
Chewing Gum fått en mindre terning. På en annen side prøver den ikke å være noe annet enn lettbeint og fjaserifylt (nesten litt i overkant?) sak – noe den da utfyller uten å legge skjul på intensjonene. Så om vi skal gi et terningkast får det faktisk bli en 4’er.

Trailer på
Chewing Gum kan sees under før veien går videre til Netflix:Se også:
Rami Malek fra Mr. Robot overtar rollen som Freddie Mercury

Nyeste saker fra 730.no

Les mer