Hopp til hovedinnhold
ER DU KLAR FOR NETFLIX AND RAGE? (NETFLIX/SANRIO)

Netflix’ rareste voksenserie er også råbra

ER DU KLAR FOR NETFLIX AND RAGE? (NETFLIX/SANRIO)

Move over Hello Kitty – det er et nytt søtt kosedyr i byen. Og hun er den nesten-menneskelige inkarnasjonen av en millenial. 
Oppi alt Westworld / Handmaid’s Tale / Killing Eve / Blank-styret som kom forrige måned, holdt vi nesten på å gå glipp av en av aprils største skatter, nemlig Retsuko den røde pandaen. 
Aggretsuko kommer fra Sanrio, folkene bak verdensherskeren fra øst Hello Kitty, men ikke la deg lure av dens barnevennlige estetikk – dette er ikke ment for dem under 18.
Animeserien tar for seg den antropomorfe røde pandaen Retsuko; en typisk millenial-ånd fanget i en kjedelig kontorjobb ved økonomiavdelingen for et firma i Tokyo. Der må 25-åringen takle sure sjefer og tryner fra morgengry til skumringen, og den eneste måten den nusselige skapningen kan få ut aggresjonen på er å synge death metal på karaokebar. 


Konseptet er helt latterlig, men like fullt briljant og samtidig en av de mest relatérbare komiseriene 20-åringen i oss har sett siden Friends.
Gjennom en hel animert sesong følger vi Retsuko gjennom en rekke utfordringer de fleste av oss 20-somethings kan kjenne oss litt for godt igjen i. 

RETSUKOS SJEF TAR UTTRYKKET «MANNSSJÅVINISTISK GRIS» TIL NESTE NIVÅ (NETFLIX/SANRIO)


Animehelten vår blir torturert med tonnevis av oppgaver og glefsing fra den erkesure sjefen Ton (som bokstavelig talt er en mannsgris) på en daglig basis, samtidig som han selv bare spiller golf på kontoret mens han klager på at han ikke får nok ferietid.  :)) 
Når Retsuko spaserer rundt i kontorgangene er hun konstant i skyggen av firmaets to andre arbeidere som er over henne på rangstigen. De er høye, vakre – for øvrig sekretærfugl og en gorilla – og ser ikke ut til å ha andre arbeidsoppgaver enn å spasere rundt på høye heler mens de ser smashing ut. 
Dessuten må hun også finne seg i at kontorets gretne sekretær godter seg over å kunne dele ut helt tafatte og unødvendige arbeidsoppgaver til de underlegne, bare fordi hun kan. 
Man kan jo få slag av mindre, for ikke å snakke om problemer med sinne. 
I løpet av 10 episoder ala 15 min (det går kjapt i svingene i Tokyo) prøver Retsuko å lage planer for hvordan hun skal klare å unnslippe den frustrerende hverdagen etter fem år i den samme, grå stillingen. Målet er å få seg en stilling eller livstilværelse som ikke gir henne aggresjonsproblemer – og man kan jo ikke klandre mor for det heller. 
Hederlige forsøk på å finne nye litt shady’e jobber og å trene seg slank så man kan få en mann som kan betale regningene for en følger, og resultatet er overraskende moro. Og det kommer fra en som ikke egentlig er glad i anime. HELLO KITTY KAN IKKE MATCHE VÅR NYE JAPANSKE FAVORITT (NETFLIX/SANRIO) 

Komedien byr dog ikke bare på en gøyal titt på millenial-generasjonens litt håpløse plass på et allerede håpløst jobbmarked, men også bra innsikt på forskjellen på feminin og maskulin aggressivitet og hvordan de to blir oppfattet forskjellig i samfunnet vårt. 
Når skal Hello Kitty steppe opp på samme nivå? Vi bare spør. 


Aggretsuko (for øvrig en forkortelse for / et ordspill på «Aggressive Retsuko») debuterte egentlig som en serie på 100 minuttlange miniklipp som ble sluppet i sammenheng med diverse TV-spesialer i Japan. Netflix kom så på banen i desember i fjor og annonserte at de ville kjøpe inn en full sesong med den illsinte krabaten. Og vi er keen på mer. Med en gang, helst. 
Sjekk ut den bisarre traileren under og forbered deg på å erstatte Netflix and chill med Netflix and rage. 
Alle episodene av Aggretsuko kan streames på Netflix nå. 
 

Les mer