Hopp til hovedinnhold
netflix passord whos watching password sharing 730no norge
Hvor mange bruker ditt Netflix-abonnement? Gitt at du har ditt eget abonnement (Netflix)

Netflix-passord kan trolig ikke deles gratis fra og med mars

Netflix-passord begynner straks å koste penger.

Dårlige nyheter for gratispassasjerer: Snart kan man ikke dele Netflix-passord gratis.

I et brev til sine aksjonærer forteller streameren at de nærmer seg en dato for når de skal starte å ta betalt for deling av Netflix-passord, og at det sannsynligvis vil starte «i slutten av Q1». Altså allerede i mars.

«Mens våre brukervilkår begrenser bruken av Netflix til én husholdning, innser vi at dette er en endring for medlemmer som deler kontoen sin til flere», skriver selskapet til aksjonærene.

«Vi har jobbet hardt for å bygge flere nye funksjoner som forbedrer Netflix-opplevelsen, inkludert muligheten for medlemmer for å se hvilke enheter som bruker kontoen deres og overføre en profil til en ny konto.»

netflix passord whos watching password sharing 730no norge

(IAM/iStock/Getty)

I 2022 annonserte Netflix at de vil la brukere betale en ekstra avgift dersom de deler abonnementet sitt med noen utenfor sin egen husstand.

Noe som gjelder VELDIG mange.

Netflix anslår at mer enn 100 millioner husstander bruker kontoer som tilhører andre.


Les også: 7 skjulte detaljer og referanser i Glass Onion: A Knives Out Mystery


Allerede i 2021 startet de å teste måter å kvitte seg med gratispassasjerer, blant annet ved å be enkelte brukere om å oppgi legitimasjon ved innlogging.

Samtidig begynte streameren å miste det totale antallet abonnenter i 2022. Noe som ikke har skjedd på en dekade. I en periode sank Netflix-aksjen med over 60 % og markedsverdien falt med 60 milliarder dollar. (590 norske koteletter.)

«2022 var et tøft år, med en humpete start og en lysere avslutning», står det i brevet.

Utenom å fjerne gratispassasjerer, håper Netflix at de vil tjene mer via sitt nye abonnement Basic with Ads, som altså har reklame. (Noe de i flere år sa at de aldri skulle gjøre.)

«Vi tror vi er på rett vei for å akselerere inntektsveksten vår: Fortsette å forbedre alle aspekter av Netflix, lansere betalt deling og bygge annonsetilbudet vårt.»

Netflix skryter også av at Harry & Megan har blitt mer populær enn de angivelig forventet. 

For en uke siden fortalte Netflix’ grunnlegger og CEO Reed Hastings at han går av som direktør, men blir med videre i styret. Hans co-CEO Ted Sarandos fortsetter.

Netflix CEO Reed Hastings its a bitch Bill Ackman

Reed Hastings (Kwaku Alston/Netflix)


Les også: Evan Peters får kritikk fra Jeffrey Dahmer-offerets mor


Veteranen Netflix er fortsatt den største streameren. I desember 2022 hadde de 223 millioner abonnenter ifølge Adweek.

Rett bak ligger (Amazon) Prime Video med omtrent 200 millioner. Nykommeren Disney+ har siden oppstarten i november 2019 imponerende nok fått 164 millioner abonnenter, mens HBO Max har 94 millioner.


Gønner på: Netflix Originals 2023: Her er årets største filmer

Les mer