Hopp til hovedinnhold
Millie Bobby Brown som Princess Elodie i Damsel (Netflix)
Millie Bobby Brown som Princess Elodie i Damsel (Netflix)

Netflix Originals-filmer 2023: Her er årets største titler

Netflix Originals-filmbonanza fra Netflix – igjen.

I 2022 fikk vi raust nok 172 Netflix Originals-filmer. Altså en ny film omtrent annenhver dag. Men prosentandelen med bra Netflix-filmer er dessverre lav. Selv påkostede produksjoner som blockbuster-forsøket The Gray Man (2 milliarder kroner) ble middels. Denne gangen har streameren dessuten ingen Oscar-håp. Noah Baumbach, som via sin Netflix-deal serverte seks ganger Oscar-nominerte Marriage Story, bommer med sin ferske prestisjefilm – og umulige filmatisering – White Noise.

Men nå er 2023 her og Netflix starter med blanke ark og en haug av nye filmer som forhåpentligvis skal løfte omdømmet (og aksjeverdien for investorene).

Nedenfor serverer giganten en Netflix Originals-snutt som teaser et utvalg av deres 2023-filmer.

Nedenfor er en oppsummering av filmene og premieredatoene.

You People (27. januar)

you people damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now

You People (Netflix)

Det lages nesten ikke rene komedier for kinoene lenger. Men her får vi en buddy-romkom – med kulturkrasj som rød tråd – som ser morsom ut. black-ish-skaperen Kenya Barris har regissert og skrevet filmen.

I hovedrollene finner vi Jonah Hill (som også har skrevet), Eddie Murphy, Nia Long, Julia Louis-Dreyfus, Lauren London og David Duchovny.


Pamela, a Love Story (31. januar)

Pamela A Love Story pamela anderson damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now

Pamela, A Love Story (Netflix)

Dokumentarfilmen, som bruker private opptak fra Pamela Anderson, er ikke med i snutten. Men vi nevner den fordi Netflix har gjort så lite promo for filmen og fordi Pam fortjener å selv få fortelle sin egen historie. Fra det internasjonale gjennombruddet som C.J. Parker i Baywatch, til de lekkede sextapene med eksene Tommy Lee fra Mötley Crüe og Bret Michaels fra Poison.

Se også: Cardi B hyller Barb Wire med Pamela Anderson 

Fingre krysset for at dokumentarfilmen snuser på terningkast 4. Regissøren er Ryan White. (I fjor kom han med Netflix’ true crime-dokumentarfilm State of Alabama vs. Brittany Smith. Hun erkjente seg skyldig i å ha myrdet sin voldtektsmann i 2020.)


Your Place or Mine (10. februar)

your place or mine damsel millie bobby brown norge norway stream now

Your Place or Mine (Netflix)

Netflix holder også liv i romkom-sjangeren, som du trolig ikke har sett noe til i en kinosal på lenge. Denne handler om en mann som passer på sønnen til sin beste venn mens en kvinne forfølger en livslang drøm mens de bytter hus i en uke. Noe som forandrer livet deres. Reese Witherspoon, Ashton Kutcher og Jesse Williams har hovedrollene, mens Aline Brosh McKenna står for manuset og debuterer som regissør. Hun ble nominert til to priser for manuset til klassikeren The Devil Wears Prada – og har skrevet den ikke like klasssike – men godt likte lell – 27 Dresses.


Luther: The Fallen Sun (10. mars)

Luther The Fallen Sun idris elba damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now

Luther: The Fallen Sun (Netflix)

Idris Elba er tilbake som den problematiske politidetektiven John Luther fra BBC-serien Luther, som nå fortsetter som film. Karakteren til Idris sitter nå i fengsel, men når en seriemorder begynner å herje i London, rømmer han for å hjelpe til. NB! Kinopremiere 24. februar. Fun fact: Luther-serien har fått fransk, russisk, koreansk og indisk versjon.


Murder Mystery 2 (31. mars)

murder mystery 2 jennifer aniston adam sandler gal gadot heart of stone netflix damsel millie bobby brown norge norway stream now

Murder Mystery 2 (Netflix)

Den første mystery-komedien er middels, generisk plankekjøring. Men oppfølger ble det lell! Adam Sandler og Jennifer Aniston er tilbake som ekteparet som er henholdsvis politibetjent og frisør skråstrek fan av mordmysterier. Se også opp for Mark Strong, Mélanie Laurent og Jodie Turner-Smith. Regissøren er Jeremy Garelick. Hans forrige film er den ikke morsomme Purge-parodien The Binge.


The Mother (12. mai)

jennifer lopez the mother damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now

The Mother (Netflix)

En tidligere leiemorder kommer ut av skjul for å beskytte datteren hun forlot tidligere i livet mot livsfarlige menn 🥹♥️ Med andre ord; både action og drama. Jennifer Lopez er moren. Hun spiller mot Joseph Fiennes og Omari Hardwick, mens regissøren er nyzealandske Niki Caro. Fun fact: Hun er den andre kvinnen i verdenen til å få regissere en film med budsjett på over 100 millioner dollar (den delvis problematiske Disney-storfilmen Mulan). Manuset er ved Misha Green (HBO-serien Lovecraft Country). Filmen er blant annet skutt på hele Norges Gran Canaria 🌴


Extraction 2 (16. juni)

extraction 2 Chris Hemsworth Tyler Rake damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now

Extraction 2 (Netflix)

Ouuuuffff 😤 Leiesoldaten Tyler Rake var ikke død. Chris Hemsworth er tilbake i oppfølgeren til seersuksessen Extraction fra 2020, basert på tegneserieromanen Ciudad. Forvent non-stop action fra Russo Brothers (The Gray Man) og regissør Sam Hargrave. The Russos har sagt at de har lyst til å lage et Extraction-univers hvor flere av karakterene får egne filmer. Det lyder lukrativt for brødrene 🙂


They Cloned Tyrone (21. juli)

they cloned tyrone netflix damsel millie bobby brown norge norway stream now

They Cloned Tyrone (Netflix)

En serie uhyggelige hendelser sender en relativt random trio på sporet av en ond regjeringskonspirasjon i denne science fiction-komedie-mystery-filmen. Foran kameranene ser vi John Boyega, Teyonah Parris, Jamie Foxx og Kiefer Sutherland. Bak finner vi filmregissørdebutanten Juel Taylor, som fikk sitt gjennombrudd i bransjen ved å skrive Creed II sammen med Sylvester Stallone. Heia!


Heart of Stone (11. august)

gal gadot heart of stone netflix damsel millie bobby brown norge norway stream now

Heart of Stone (Netflix)

Det har ikke noe å si at den 2 milliarder kroner dyre actionkomedien Red Notice ble slaktet av anmelderne. Denne måneden startet Gal Gadot, Dwayne Johnson og Ryan Reynolds å filme både Red Notice 2 og 3. I forkant rakk Gal å lage denne spionthrilleren. Israeleren spiller CIA-agenten Rachel Stone som – ifølge Netflix – «er den eneste kvinnen som står mellom hennes mektige, globale, fredsbevarende organisasjon og tapet av dens mest verdifulle og farlige eiendel». Britiske Tom Harper (The Aeronauts, Peaky Blinders) regisserer. Produksjonsselskapet er Skydance, som er glad i spioner. Jamfør deres Jack Reacher– og Mission: Impossible-franchises – og deres kommende Spy Kids: Armageddon.


Damsel (13. oktober)

damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now 730no

Damsel (Netflix)

Dette blir et av Netflix’ største flaggskip i 2023. Deres stjerne Millie Bobby Brown spiller Princess Elodie i eventyrfilmen, regissert av Oscar-nominerte Juan Carlos Fresnadillo. Prinsessen oppdager at hun vil bli ofret til kongedømmets hellige huledrage, etter å ha blitt gift med sin sjarmerende prins. Hun må overleve lenge nok til at noen kommer for å redde henne. Men ingen kommer? Nick Robinson (Love, Simon) spiller Prince Henry, og Angela Bassett har rollen som prinsessens stemor Lady Bayford. Premieredatoen i 2023 annonseres snart. Kos: Da Millie filmet Damsel i Portugal fikk hun besøk av sin prins irl alias sin veldig kjære Jake Bongiovi.


Pain Hustlers (27. oktober)

pain hustlers chris evans emily blunt damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now 730no

Pain Hustlers (Netflix)

Chris Evans, Andy Garcia og Emily Blunt spiller i konspirasjondramaet basert på den virale The New York Times-artikkelen med samme navn fra 2018. Vi følger en vanskeligstilt mor som ønsker å forsørge datteren sin, så hun tar en jobb ved en ny farmasøytisk sjappe i et kjøpesenter i Florida. Det resulterer i at hun blir en del av en livsfarlig svindelvirksomhet. Regissert av David Yates (de fire siste Harry Potter-filmene, de tre første Fantastic Beasts-filmene). Se også opp for Jay Duplass; nylig aktuell som showstjelende hedgefond-milliardær i Industry sesong 2.


The Killer (10. november)

the killer michael fassbender damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now

The Killer (Netflix)

Netflix-partneren David Fincher sikret streameren 10 Oscar-nominasjoner for Mank. Nå følger stjerneregissøren opp med neo noir-thrilleren basert på den franske tegneserien med samme navn. Michael Fassbender spiller The Killer, mens vi i andre roller ser Tilda Swinton, Charles Parnell og Sophie Charlotte. Produsert av Brad Pitt-selskapet Plan B. Musikk av Trent Reznor.


A Family Affair (17. november)

A Family Affair (Netflix)

Enda en lettbeint romkom. Vi følger unge og ambisiøse Zara, som jobber som assistent for den narsissistiske filmstjernen og kåtskalken Chris Cole. Til slutt orker ikke  Zara mer og skal si opp jobben. Men det blir vanskelig å komme seg bort fra filmstjernen når han blir sammen med moren hennes 🫠 Joey King spiller mot Zac Efron og Nicole Kidman. Fun fact: Dette er den første filmen som Nicole og Zac gjør sammen siden den store Lee Daniels-floppen The Paperboy for en dekade siden.


Leo (22. november)

leo adam sandler damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now

Leo (Netflix)

Netflix-favoritten Adam Sandler spiller den 74 år gamle øglen Leo i animasjonsfilmen fra Adams selskap Happy Madison.


Leave the World Behind (8. desember)

leave the world behind netflix julia robert damsel millie bobby brown norge norway stream now

Leave the World Behind (Netflix)

Utenom komedier, er det også sjelden kost at man i dag får se thrillere på kino. Netflix disker opp med en stjernespekket film i denne sjangeren via Sam Esmail (Mr. Robot), basert på Rumaan Alam-romanen med samme navn. En familieferie til The Hamptons blir avbrutt av to fremmede som forteller om en kolossal, mystisk blackout. Etter hvert som trusselen føles større, må familiene bestemme hvordan de best skal overleve den potensielle krisen. (Du kan eventuelt kjapt google handlingen i boken for å se hvordan det går.) Skuespillere er Julia Roberts, Ethan Hawke, Kevin Bacon, Mahershala Ali og Industry-stjerneskuddet Myha’la Herrold.


Rebel Moon (22. desember)

Sofia Boutella rebel moon zack snyder damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now

Rebel Moon (Netflix)

Blir denne space-operaen fra Zack Snyder den mest sette filmen julen 2023? Hvis du liker hans Netflix-film Army of the Dead fra 2021, bør dette i alle fall kunne bli din tekopp. En fredelig koloni i enden av galaksen er truet av hærene til tyrannen Balisarius. De desperate sivile sender ut Kora; en ung kvinne med en mystisk fortid, for å rekruttere krigere fra nærliggende planeter for å hjelpe dem. I hovedrollen finner vi den algeriske skuespilleren (og danseren og modellen) Sofia Boutella (Princess Ahmanet i Tom Cruise-kalkunen The Mummy). Hun spiller mot blant andre Charlie Hunnam, Ray Fisher, Djimon Hounsou og danske Josefine Lindegaard.


Maestro (dato TBA)

Carey Mulligan Bradley Cooper Maestro damsel netflix millie bobby brown norge norway stream now

Maestro (Netflix)

Straks blir Tár med den fiktive komponiststjernen Lydia Tár nominert til Oscar for beste film. Kort tid etter får vi se Bradley Cooper som den virkelige stjernekomponisten Leonard Bernstein i Netflix’ Oscar-forsøk Maestro. I andre roller finner vi Carey Mulligan, Jeremy Strong, Matt Bomer og Maya Hawke. Regien er ved Bradley selv, som produserer med både Martin Scorsese og Steven Spielberg. Netflix har ikke med biopic-en i teaseren og har ennå ikke røpet datoen.

Mer om Maestro her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer