Netflix’ nye serie er hip-hop-historie

26. jul 2016 kl. 00:00
HIP-HOP-HURRA 1977 (SONY/NETFLIX)
HIP-HOP-HURRA 1977 (SONY/NETFLIX)

Å flytte til New York for å følge drømmene sine har lenge vært et mål for mange. En må dog legge vekk forventningene gitt av Friends og regne med litt stusselige botilstander noen år.

Satt til år 1977, ville derimot gjengen i Netflix-serien
The Get Down sett på dagens NYC som det rene Utopia. Den gang var byen et nedbrutt sted fylt med fattigdom og vold, et nærmest lovløst område hvor folk var fri til å gjøre omtrent hva de ville uten å måtte tenke på konsekvensene.

Om en ser bort fra fordeler som en enorm kunstnerisk frihet, dukket mange under for både rus og AIDS.

A photo posted by 730.no (@730no) on
Midt i ruinene får vi se hvordan det store eplet, på randen av å gå konkurs, blir grobunn til en helt ny spire. En fattig tenåringsgjeng har kun hverandre i denne jungelen og kan kun forsvare seg med ord, sprayboker og improvisert dans. Ut fra dette vokser hip-hop, punken og disco frem og The Get Down forteller historien som forandret både byen og verden gjennom gjengen fra Bronx.

Fortsetter nedenfor


I TRO, HIP-HOP OG KJÆRLIGHET (SONY/NETFLIX)

 Med manusforfatter og produsent Baz Luhrmann (
Moulin Rouge!, Australia, The Great Gatsby, Romeo + Juliet) bak spakene er det ikke rart forventningene er særdeles store. Spesielt ikke når han blant annet har sin Oscar-vinnende produsent- og kostymør-kone Catherine Martin (Moulin Rouge!, Australia, The Great Gatsby og Romeo + Juliet), Pulitzer-vinner Stephen Adly Guirgis, hip-hop-historiker Nelson George og rapveteran Nas på laget som produsenter.
 
Sistnevnte har skrevet raptekstene. Lurt!
På rollelisten finner vi Giancarlo Esposito (The Usual Suspects,
The Jungle Book, 2016), Shameik Moore (Dope, The Watsons go to Birmingham), Michel Gill (House of Cards, Mr. Robot), Justice Smith (Paper Towns) og ikke minst Jaden Smith (Pursuit of Happyness, The Karate Kid).

The Get Down slippes hos Netflix 12. august og vi gleder oss!


Se eksklusiv trailer på serien om kampen for overlevelse her:

Se også: Ektefølt serieversjon av Ocean’s Eleven?