Hopp til hovedinnhold
Omari Hardwick i Army of the Dead (Netflix)
Omari Hardwick i Army of the Dead (Netflix)

Netflix røper sine topp 10 mest sette Netflix-filmer

Netflix bikker snart ufattelige 210 millioner abonnenter.

Selv deres middels filmer blir sett av flere personer enn omtrent alle de største filmene på kinoene.

Streameren liker å holde seertallene sine tett til brystet, men røper litt her og der når de skal bruse med fjærne.

Nå i forbindelse med nyheten om at deres ferske Zack Snyder-blockbuster Army of the Dead i fire uker har vært klodens mest sette film.

72 millioner husstander har sett actionfesten. Eller de har i alle fall startet å se den. (Det er slik Netflix måler seertallene.)

To av titlene har ca. samme antall seere og deler derfor plasseringene.

Her er de 10 Netflix-filmene som har blitt sett mest i sin første måned:

9. og 10. The Midnight Sky (2020)

72 millioner 

George Clooney i Midnight Sky (Netflix)

George Clooney har regissert og produsert denne science fiction-thrilleren fra Arktis med seg selv i hovedrollen, blant annet filmet på Island. Anmeldelsene er litt kjølige, da mange mener dette går for tregt, byr på for lite og låner for mye fra andre filmer i sjangeren. The Midnight Sky ble dog Oscar-nominert for sine visuelle effekter.

Felicity Jones (The Theory of Everything, Rogue One: A Star Wars Story) er også med, mens Ethan Peck (Spock i de seneste Star Trek-seriene) spiller karakteren til George som yngre.

9. og 10. Army of the Dead (2021)

72 millioner 

Tig Notaro, Ana de la Reguera, Theo Rossi, Matthias Schweighöfer, Omari Hardwick, Dave Bautista, Raúl Castillo og Samantha Win i Army of the Dead (Netflix)

Tig Notaro, Ana de la Reguera, Theo Rossi, Matthias Schweighöfer, Omari Hardwick, Dave Bautista, Raúl Castillo og Samantha Win i Army of the Dead (Netflix)

Zack Snyder pangdebuterte med nyinnspillingen av George A. Romero-klassikeren Dawn of the Dead i 2004. I etterkant vil enkelte hevde at regissørens CV har blitt ujevn. Her er han tilbake i zombie-sjangeren med Dave Bautista (Drax fra Guardians of the Galaxy i MCU) i hovedrollen sammen med skuespillere fra England, Tyskland, Frankrike, Mexico, Japan, India, Canada og USA.

Hvis du er ute etter å kun skru av hjernen med over-the-top gørrete 150 minutter, kan denne funke fint. 72 millioner Netflix-abonnenter har i alle fall sett de første minuttene av filmen. Streameren har allerede annonsert to kommende forløpere.

8. Project Power (2020)

75 millioner 

Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt og Dominique Fishback i Project Power (Netflix)

Action med Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt og Dominique Fishback som forsøker å stanse distribusjonen av ulovlige piller som gir deg superkrefter i fem minutter. Artig premiss. Men som med en del Netflix-filmer er anmeldelsene litt over midt på treet. De fleste synes at filmens idé og potensiale ikke blir benyttet godt nok. Seersuksess ble det lell.

7. Enola Holmes (2020)

76 millioner 

Henry Cavill, Millie Bobby Brown og Sam Claflin i Enola Holmes (Netflix)

Henry Cavill, Millie Bobby Brown og Sam Claflin i Enola Holmes (Netflix)

Dette er en av de best mottatte Netflix Original-filmene i fjor. Millie Bobby Brown (Stranger Things) har rollen som Enola Holmes; lillesøsteren til superdetektiven Sherlock Holmes, spilt av The Witcher-stjernen Henry Cavill – best kjent som Superman. Med Helena Bonham Carter som sjefen for Holmes-familien. For to uker siden ble Enola Holmes 2 annonsert.

6. The Old Guard (2020)

78 millioner

Charlize Theron, Matthias Schoenaerts, Luca Marinelli, Marwan Kenzari og KiKi Layne i The Old Guard (Netflix)

Charlize Theron, Matthias Schoenaerts, Luca Marinelli, Marwan Kenzari og KiKi Layne i The Old Guard (Netflix)

Det var lenge utenkelig at Oscar-vinnende Hollywood-superstjerner fra det store lerretet skulle spille i tv-serier. I alle fall ikke i tv-filmer. Men den tiden er for lengst forbi. Charlize Theron har her hovedrollen som Andy alias Andromache of Scythia i superheltfilmen basert på tegneserien med samme navn, sammen med KiKi Layne (If Beale Street Could Talk, Coming 2 America) og Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave, 2012).

Regien er ved Gina Prince-Bythewood (kultklassikeren Love & Basketball). Anmeldelsene er stort sett bra – og jada – Netflix serverer snart oppfølgeren.

4. og 5. Murder Mystery (2019)

83 millioner

Jennifer Aniston og Adam Sandler (Netflix)

Jennifer Aniston og Adam Sandler (Netflix)

Både anmeldere og publikum er enig i at denne lettbeinte krimkomedien er så som så. Men Jennifer Aniston – og delvis Adam Sandler – gjorde at over 70 millioner mennesker trykket på play. Noe som er gull for Netflix når det kommer til å holde på abonnenter og rekruttere nye. (Hvorfor er ikke den tøffe Netflix-filmen Uncut Gems med Adam Sandler med på listen?)

Mordmysteriet byr også på James Bond-jenta Gemma Arterton (Quantum of Solace) og Luke Evans (Fast & Furious, The Hobbit).

4. og 5. 6 Underground (2019)

83 millioner seere

Ryan Reynolds (Netflix)

Ryan Reynolds (Netflix)

Her har Netflix også fått stor suksess med en helt ordinær film. Trolig takket være ett stort navn. Deadpool-stjernen Ryan Reynolds teamer opp med skamløse Michael Bay (Transformers, Bad Boys, The Rock, Armageddon +++) og lager internasjonal action.

Streaming-blockbusteren har også med blant andre Corey Hawkins (Dr. Dre i Straight Outta Compton) og puertorikanske Adria Arjona. (Hun er klar mot Jared Leto som Marvel-vampyr i Morbius, som skulle være stor sommerfilm i neste måned, men som er utsatt til januar 2022 på grunn av pandemien.)

Les også: Shia LaBeouf tatoverer hele brystet for filmrolle – se bilder

3. Spenser Confidential

85 millioner

Post Malone (Netflix)

Post Malone i Spenser Confidential (Netflix)

Regissør Peter Berg og Mark Wahlberg teamer opp for femte gang, og resultatet er enda en Netflix-film som får tommelen ned fra anmeldere. Men som enormt mange mennesker velger å se når de får den servert «gratis» foran seg – her med tommelneglbilde av Post Malone på Netflix-menyen. Ja, Netflix pusher filmen via Austin Post alias Posty, selv om hans rolle som Squeeb ikke er stor. Mark Wahlberg har hovedrollen som Spenser og spiller også mot Winston Duke (Black Panther, Avengers: Endgame, Us), Bokeem Woodbine (Fargo, Spider-Man: Homecoming) og stand-up-komiker Iliza Shlesinger.

2. Bird Box

89 millioner

Sandra Bullock, Vivien Lyra Blair og Julian Edwards Netflix

Sandra Bullock, Vivien Lyra Blair og Julian Edwards (Netflix)

Bird Box laget Netflix-historie da den i 2018 satte store deler av klodens juleferie på hodet og ble streamerens første virkelige blockbuster. Med god hjelp fra tusenvis av memes, en livsfarlig #blindfoldchallenge og solid comeback fra Sandra Bullock i rollen som Malorie Hayes. 56-åringen har ennå ikke fulgt opp oppsvingen, regissert av danske Susanne Bier (HBO-serien The Undoing). Tenk hvis Netflix i smug lager oppfølgeren og slipper den som overraskelse i desember? 🙈 Den post-apokalyptiske skrekkfilmen er basert på Josh Malerman-romanen Bird Box, og denne uken slapp han oppfølgeren Malorie. Handlingen finner sted 12 år senere.

1. Extraction

99 millioner

Chris Hemsworth (Netflix)

Chris Hemsworth (Netflix)

Thor-stjernen som leiesoldat ble full klaff for Netflix, som har fått halvparten av alle sine abonnenter til å se Extraction. (Eller i alle fall begynnelsen av den.) Thrilleren med Chris Hemsworth, filmet i India og Thailand, sparket i gang sommeren 2020. Mens de fleste kinoer var stengte og/eller tomme og folk flest satt hjemme og sturet i karantene. Suksessen er stor stas for australieren, som har fått lunken respons på de fleste av sine filmer hvor han ikke spiller Thor. (Red Dawn, Blackhat, Ghostbusters, Bad Times at the El Royale og Men in Black: International lokket ikke mange til kinoene.) Oppsvingen er også gøy for regidebutanten Sam Hargrave: stunt-coordinator på Captain America: Civil War og Avengers: Endgame. Han teamer her opp med brødrene Joe og Anthony Russo, som regisserte Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame.

Chris er snart tilbake – større en noen gang – som den skandinaviske lynguden i Thor: Love and Thunder regissert av Taika Waititi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Rett under topp 10-listen over de mest sette Netflix-filmene finner vi de her:

The Perfect Date

48 millioner

Laura Marano og Noah Centineo (Netflix)

Laura Marano og Noah Centineo (Netflix)

Det er overraskende få «tenåringsfilmer» på topplisten; kun én teen-romcom. Men Netflix har i alle fall laget en stjerne ut av Noah Centineo, som etter fire filmer for streameren har snart 20 millioner følgere på Insta. (Kjæresten hans Alexis Ren har 14 mill. Uten å ha spilt i noen filmer.) Noah tar for øvrig snart steget til det store lerretet som selveste He-Man i Masters of the Universe.

The Platform

56 millioner

Ivan Massagué (Netflix)

Ivan Massagué (Netflix)

Det er kun to gysere på listen – og bare én film som ikke er på engelsk. Den spanske science fiction-horror-grøsseren The Platform alias El hoyo («hullet») har fått mange bra anmeldelser, samt at det i de siste månedene har passet ekstra godt med dystopisk stemning. 2019-filmen fikk i alle fall et løft i år da COVID-19-pandemien startet.

The Wrong Missy

59 millioner

David Spade og Lauren Lapkus (Netflix)

David Spade og Lauren Lapkus (Netflix)

Selv daffe komedier kan bli kioskveltere hos Netflix. Ringrev Dave Spade gjør ikke mye ut av seg i The Wrong Missy, men får heldigvis hjelp fra artigpetra Lauren Lapkus fra Orange Is the New Black. Det er sjukt lell at nesten 60 millioner personer har sett denne filmen. Fun fact: Vanilla Ice er med. Den «ikoniske» rapperen får nå sin egen biopic: Se her

Triple Frontier

63 millioner

(Netflix)

(Netflix)

For noen år siden ville det vært utenkelig at Hollywood-superstjernen Ben Affleck skulle gjøre en TV-film. Eller «verre»: En internettfilm. Her lager Ben guttastemning for Netflix med Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), Oscar Isaac (Ex-Machina) og Garrett Hedlund (Tron: Legacy) som soldater i Colombia. Ganske okay action – som lett kunne vært en kinofilm.

Fun fact: I 2017 ble Ben Afflecks The Accountant den mest leide VOD-filmen i USA.

The Irishman

64 millioner

(Netflix)

(Netflix)

Netflix’ eneste mesterverk på topp 10-listen. Noe som kostet skjorta – kanskje opp mot 250 millioner dollar (2,3 milliarder kroner). Men Martin Scorsese-giganten The Irishman med Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci og Harvey Keitel var verdt det. Dette ble en event-film. Spilletiden på 210 minutter er også verdt det. Les anmeldelsen til 730.no her

Les også: The Office-stjernen har hatt en hard uke på internettet

Les mer