Hopp til hovedinnhold
INSTA-BILDET ALLE GJENGER PLUTSELIG ØNSKER DE HADDE (NETFLIX)

Netflix’ mystiske high school-serie imponerer

INSTA-BILDET ALLE GJENGER PLUTSELIG ØNSKER DE HADDE (NETFLIX)

Netflix kom for litt siden med Riverdale, en TV-serie (burde en ikke egentlig si dataserie?) som tilbyr mer enn bare litt vanlig ungdomssdrama på high school.

En av elevene dør nemlig på mystisk vis og ingen vet hvordan – eller hvorfor. Som seg hør og bør blir det gransket i løpet av episodene, noe som viser seg å gå mye dypere enn en først antar.

I motsetning til Netflix-originalserier som Orange is the New Black får vi ikke hele dosen på en gang, episodene slippes ukentlig. Serien er nemlig fra The CW (Gossip Girl, 90210, The Vampire Diaries, The 100, DC’s Legends of Tomorrow, Flash, Jane the Virgin), men vises via Netflix utenfor USA.

Fortsetter nedenfor.

cw the cw memorial riverdale high school hallway
Riverdale er en sånn serie der det er masse ukjente fjes og navn, men de vil sannsynlig bli ganske hyppig brukt i løpet av fremtiden?

Deriblant har vi Madelaine Petsch, Camila Mendes, Lili Reinhart (
Miss Stevens, The Good Neighbor) og K.J. Apa (A Dog’s Purpose, The Cul De Sac).

Samtidig er det også noen liiitt mer kjente fjes, som blant andre hjertesmelter Cole Sprouse (
Big Daddy, The Suite Life of Zack & Cody, Friends), Luke Perry (Beverly Hills 90210, The Fifth Element), Mädchen Amick (Priest, Sleepwalkers, Twin Peaks) og Lochlyn Munro (White Chicks, Scary Movie, Unforgiven).

Fortsetter nedenfor.

cw the cw riverdale cole sprouse no more
Netflix
-serien Riverdale er basert på karakterer fra Archie Comics-tegneseriene, og er skapt av Roberto Aguirre-Sacasa (Glee, Supergirl, Carrie).

Vi ønsker jo selvsagt ikke å avsløre for mye, men foruten denne tragiske bortgangen får vi over gjennomsnittet med drama innenfor temaene familie, kjærlighet, skole og vennskap.

Selv om den galgenhumorske dramaturgien Gleer litt over til den overdrevne siden av og til, er det likevel spennende.

Det er ikke Agatha Christie som står bak, det er jo ikke det, men om en sammenligner på serier i samme kategori får Riverdale en solid terningkast 5.

Fortsetter nedenfor

cw the cw cheryl riverdale mean girl
Ros kommer dog ikke bare fra denne kanten. På IMDb har 10 513 brukere i skrivende stund bestemt at serien fortjener 8 av 10 stjerner, mens avisen Boston Herald til og med klarer å overse et dårlig frisørbesøk.


– Dette er den beste castingen av unge voksne i drama på mange år, og du klarer til og med å overse Apa sin horrible hårfarge, skriver de.

Sjekk trailer eller ikke, sjekk i alle fall ut Riverdale hos Netflix!

Se også: Nå kommer TV-serien om Taken

Nyeste saker fra 730.no

Les mer