Netflix lager skrekkelig serie fra Norge

13. feb 2019 kl. 14:44

I dag letter Netflix på sløret om sin nye, norske seriesatsing. Nyheten om Blodtur ble breaket på Berlinalen, den tyske internasjonale filmfestivalen som foregår i disse dager. 

Horror-serien beskrives som «en reise inn i det ukjente fullt av krumspring, mysterier, absurditeter og morbid humor». Blodtur skal være en antologiserie (á la Black Mirror), hvor seks enkeltstående historier er satt til sitt eget «realistiske og underlige univers». 

Serieskaper og manusforfatter Kjetil Indregard (Maniac, Hotel Cæsar) teamer igjen opp med regissør Atle Knudsen (ORPS, Jul i Svingen) og det norske produksjonsselskapet Monster Scripted.  

– Det gleder meg å invitere det globale Netflix-publikummet med på denne grøssende og skumle Blodturen sammen med oss. Vi er begeistret over samarbeidet med Kjetil, Atle, Geir, og teamet hos Monster for denne unike og lokale antologiserien. Den blander horror og mørk, skandinavisk humor på en måte som garantert kommer til å glede seere over hele verden, sa Kelly Luegenbiehl, Vice President for internasjonale originalserier i Europa, Tyrkia og Afrika i Netflix.

– Monster tror håndfast på styrken av et lokalt perspektiv gjennom hjemmesnekra historier fra lidenskapelige talenter. Blodtur er nettopp et sånt prosjekt, og vi er begeistret over muligheten for å produsere denne unike, norskspråklige serien for et globalt publikum som en sann Netflix Original, sier Håkon Briseid, daglig leder i Monster Scripted. 

Blodtur filmes i Norge i løpet av 2019. Premieredato er ennå ikke satt. 

Se også: Topp 9 episoder av The Office