Hopp til hovedinnhold

Netflix’ kanskje rareste serie er rå

HEIS(ANN) (NETFLIX)

Du vet de gangene du setter på noe og bare tenker «hva ER det jeg ser på!?», men av en eller annen grunn likevel ikke klarer å skru av? Da ligger Black Mirror og venter på deg hos Netflix.

Denne britiske skatten er en såkalt antologisk serie, med andre ord helt ny handling og skuespillerbesetning for hver og en episode. Det vil si at de til sammen 13 episodene som varer mellom alt fra 43 til 89 minutter ikke har noen sammenheng, foruten en overhengende temablanding av science fiction og satire. For
Black Mirror tar opp greier en finner i dagens moderne samfunn, putter det inn i en blender og drysser over de mest bisarre plottene.

Se for eksempel for deg at en prinsesse er kidnappet og statsministeren må ha et ekstra intimt møte med en gris for at kidnapperen skal løslate prinsessen. Nei? Hva med å være fanget i et slags dataspill? Eller ha mulighet til å lagre alle minnene dine og se de på en skjerm når som helst? Som sagt. Hva ER det jeg har sett på her.

Første sesong premierte på Channel 4 i 2011 og i 2012 vant showet en Emmy for beste miniserie. Det var dog ikke før tredje sesong sto klar at Netflix ble kanalen. BAFTA-nominerte Charlie Brooker (
Dead Set, The 11 O’Clock Show, Nathan Barley) er serieskaper og Robert Downey Jr. ønsker visstnok å filmatisere tredje episode.

Fortsetter nedenfor.JON HAMM NOT EATING HAMBlack Mirror har selvsagt en nærmest uendelig lang liste med skuespillere på grunn av dets antologiske natur, men noen må jo nesten ramses opp så dere ikke tror dette bare er tull:

Jon Hamm (Mad Men, Unbreakable Kimmy Schmidt, Friends with Kids), Daniel Kaluuya (Johnny English Reborn, Kick-Ass 2, Sicario), Wyatt Russell (22 Jump Street, We Are What We Are, Cowboys & Aliens), Jessica Brown Findlay (Downton Abbey, Albatross, Victor Frankenstein), Oona Chaplin (Quantum of Solace, The Longest Ride, The F Word), Tom Goodman-Hill (Everest, The imitation Game, Humans) og Hannah John-Kamen (Game of Thrones, Star Wars: Episode VII, Killjoys).
Mens The A.V. Club sammenligner Black Mirror med The Twilight Zone (1959), er Variety sjeleglade for litt variasjon på skjermen.

– Smart skrevet og god casting. De enkelte episodene sirkler tilbake til bekymringer med mørke og satiriske overtoner som skiller den fra det en ellers får se på amerikansk TV i dag, skriver de begeistret.

Vet dere, fascinasjonen etter tre episoder sett er så sterk at denne gaven fra Netflix skal få 4,75 av 5 klapp.

Det er vel neppe bare bare å lage trailer til slike serier, men her er i alle fall en slags teaservideo for sesong én:
Se også: 10 gode serier du kan streame i Norge

Nyeste saker fra 730.no

Les mer