Hopp til hovedinnhold
Ikke alle julefilmer er bare god stemning. (Netflix)

Netflix-julefilmer 2020 rangert fra verst til best ????

Netflix & Christmas-chill.

Julefreden senker seg, og vi vet hva det betyr? Tid for Netflix.

Streameren har de siste årene virkelig meldt seg på film-gamet, og julefilmer er en kategori de er veldig begeistret for.

Netflix har gitt ut en hel haug av julefilmer, og selv ikke 2020 kan hindre jule-bonanza fra giganten.

Det må likevel sies at noen filmer er bedre enn andre.

730.no rangerer årets juleutgivelser fra Netflix, så slipper du å gå på en filmsmell.

Bare hyggelig. 😉

Listen er basert på Rotten Tomatoes som regner ut prosentene av positive og negative anmeldelser.

Her er årets julefilmer fra verst til best:

Holidate 44 %

To fremmede møtes på det verst tenkelige stedet – returkøen på et kjøpesenter etter jul. Etter et felles sammenbrudd bestemmer de seg for å være hverandres høytidsdater, sånn for å slippe stresset. Det er Emma Roberts og Luke Bracey som spiller de platoniske turtelduene, Sloane og Jackson. Filmen har en god dose humor og selvironi, noe som redder den fra mange fallgruver. Når det er sagt, så faller klisjeene nesten like tett som latterkulene.

Operation Christmas Drop 47 %

Erica (Kat Graham) jobber i kongressen og drar til den amerikanske luftvåpenbasen i Guam for å finne grunner til å legge den ned. Der møter hun kaptein Andrew (Alexander Ludwig) som skal vise henne rundt, og i samme slengen prøve å overbevise henne om hvorfor basen burde få holde åpent. Den romantiske komedien er regissert av Martin Wood. Fun fact: Operation Christmas Drop er også en ekte militæroperasjon hvor USA slipper bistandspakker. 

https://www.youtube.com/watch?v=28MO3ngJNto

A California Christmas 52 %

Joseph er, om man får lov å si det, en rik fuckboy. Han jobber for sin mor i et firma som driver med kjøp og salg av eiendom. Når han får beskjed om at han har tre uker på seg til å overtale en bonde til å selge gården sin må han gå drastiske til verks. Han kan jo tross alt ikke miste sin privilegerte og bekymringsløse livsstil. Han tar derfor jobb på gården i håp om at dette skal funke i hans favør, men kanskje er det andre ting på gården som er mer interessante etter hvert? Denne filmen er utrolig amerikansk, men til tider ganske kos lell.

The Princess Switch: Switched Again 64 %

Er oppfølgeren bedre enn originalen? Ser slik ut. Denne filmen gjør det i hvert fall overraskende bra med tanke på at den er oppfølgeren til The Princess Switch som endte på vår liste over de dårligste julefilmene. Kanskje har Vanessa Hudgens øvd mer på britiske sin siden 2018-filmen? The Princess Switch: Switched Again frister med mer kongelig drama, person-forviklinger og kaos. God jul da.

Dolly Parton’s Christmas on the Square 64 %

Netflix har fått med seg divaene Dolly Parton og Christine Baranski, så da er alt klart for gøyalt reise. Handlingen i Dolly Parton’s Christmas on the Square gir assosiasjoner til Charles Dickens A Christmas Carol. Med en sur, rik dame som vil selge byen hun eier uten tanke på de som faktisk bor der. Heldigvis dukker en engel opp. Det lyder sjukt absurd, men filmen scorer like vel over middels.

The Christmas Chronicles: Part Two 71 %

Dette er altså oppfølgeren til 2018-filmen The Christmas Chronicles om det ikke var klart fra tittelen ????

Her blir den kyniske tenåringen Kate Pierce (Darby Camp) gjenforenes med julenissen (Kurt Russell). Men det er ikke bare tenåringsfakter som setter julestemningene på prøve. Noen truer nemlig med å avlyse julen for alltid. The Christmas Chronicles: Part Two er regissert av Chris Columbus som kanskje er mest kjent for Hjemme alene 1 og 2, samt de første to Harry Potter-filmene. Da må det jo bli ganske bra.

Jingle Jangle: A Christmas Journey 90 %

Denne jule-musikalen er proppfull av barnlig glede og søte budskap.

Dekader etter at lærlingen hans forrådte ham, finner den en gang så glade leketøysprodusenten, Jeronicus Jangle (Forest Whitaker), nytt håp når hans unge lovende barnebarn dukker opp på terskelen. En rørende historie full av barndomsnostalgi og Disney-aktig magi.

Les også:

Topp 8 irriterende julefilmer ????

7 grunner til at Home Alone 3 er undervurdert

Les mer