Hopp til hovedinnhold
Texas Chainsaw Massacre/ Harlow
Texas Chainsaw Massacre uten The (Netflix)

Texas Chainsaw Massacre fra Netflix er cringe og corny

Texas Chainsaw Massacre 2022 skuffer.

I motsetning til The Texas Chainsaw Massacre fra 1974, blir denne direkte oppfølgeren fort glemt. Uten å være spesielt blodig, skremte Motorsagmassakren vettet av hele verdenen og ble forbudt i Norge. Tobe Hooper-filmen føltes forstyrrende EKTE.

Netflix’ nye oppfølger hopper over alle filmene som har kommet i etterkant, og viser hva som skjer 50 år etter at Leatherface og hans kannibalfamilie slaktet en gruppe med ungdommer. Den eneste overlevende – klassiske «final girl» Sally Hardesty – skal nå hevne sine drepte venner. Dette er som ventet mer som en reboot enn en oppfølger. (Og de kopierer Halloween fra 2018.)

Til tross for at jakten på massemorderen med maske laget av menneskehud er Sallys store kall i livet, virker det ikke som hun har brukt disse fem dekadene på å forberede seg godt.

Men, men. 90 prosent av handlingen vier filmen uansett til fire unge personer som reiser til en øde by i Texas. Her skal de auksjonere bort tomter i håp om å tjene penger på gentrifisering. Eller noe sånt.

Vi får flere svette påminnelser om forskjellen på «ømfintlige» woke personer fra større byer og mer konservative holdninger fra folk i utkantstrøk. Underveis skal vi konkludere med at vi alle må stå sammen? Eller noe i den dur. I tillegg har en av jentene traumer fra en skoleskyting, hvor hun ble skutt. Samtidig som hun i dag elsker skytevåpen?

filmanmeldelse The Texas Chainsaw Massacre Netflix Leatherface 730no anmeldelse

Dette bildet er mer creepy enn hele filmen (Netflix)

Den kleine handlingen er i utgangspunktet veldig enkel, men roter seg til med sidehistorier som ikke fører noen vei. Kombinert med stiv dialog skrevet av manusforfatteren Chris Thomas Devlin. Dette er hans første film. Kinematografien til mer erfarne Ricardo Diaz er ofte stilig, selv om det føles som om hele filmen er skutt innenfor en radius på 200 meter. For å spare penger er Texas Chainsaw Massacre ikke filmet i Texas, men i Bulgaria.

(Stakkars film: Etter den første uken med innspillingen stakk regissørene Ryan og Andy Tohill hjem til USA, grunnet «kreative uenigheter» med produsentene. Duoen ble kjapt erstattet med den ferske regissøren David Blue Garcia, som kommer fra Texas. Han hev seg på flyet til Bulgaria.)

Filmen ser ganske Netflix ut? Elsie Fisher, Jacob Latimore, Sarah Yarkin, Nell Hudson i Texas Chainsaw Massacre (Netflix)

Elsie Fisher, Jacob Latimore, Sarah Yarkin, Nell Hudson i Texas Chainsaw Massacre (Netflix)

The Texas Chainsaw Massacre part 2, om du vil, har noen scener med ganske vill og gørrete horror-action.

Forfriskende nok ser effektene ikke CGI ut. Men dette er likevel slasher-plankekjøring. Skummelt og skrekkelig blir det aldri – og det tar laaang tid. Leatherface skal ha for å se grusom ut, men han henter ikke frem motorsagen før i den siste halvtimen. Dessverre er dette samtidig som manuset får sine kleineste stunder og teiteste plot-twists som gjør at man stønner oppgitt. Det er skuffende at Netflix sier ja til å servere dette som oppfølger til en av de mest ikoniske skrekkfilmene noensinne. Selv Leatherface fortjener bedre.

terningkast 2 730.no anmelder

Terningkast sterk 2

Texas Chainsaw Massacre er ute hos Netflix nå.

I hovedrollene finner vi Elsie Fisher (Hulu-serien Castle Rock), Jacob Latimore (The Maze Runner, Showtime-serien The Chi), britiske Nell Hudson (Netflix-serien The Irregulars) og Sarah Yarkin (Happy Death Day 2U).

730.no anmelder: Er nye Scream verdt å se?

Også i Texas – men annerledes: A24-skrekkfilm om innspilling av pornofilm

Les mer