Hopp til hovedinnhold
BRIT MARLING SOM PRAIRIE AKA THE OA AKA UGLER I MOSEN AF (NETFLIX)
BRIT MARLING SOM PRAIRIE AKA THE OA AKA UGLER I MOSEN AF (NETFLIX)

Supert eller snodig? Blandet respons på Netflix-serien The OA

OPPDATERT 8. feb: Netflix har valgt å kline til med sesong 2. Da de slapp første sesong så var responsen blandet. Se den tidligere saken nedenfor.

Det er vrient å skrive om handlingen til The OA uten å røpe for mye. Til tross for at det er mye som skjer.

La oss nøye oss med å si at det starter med at den unge kvinnen Prairie Johnson vender tilbake til sine fosterforeldre etter å ha vært savnet i syv år.

Vi kan legge til at det fortsetter uforutsigbart – og at eventyrseriens intro er den lengste på lenge.

Hovedrolleinnehaver Brit Marling har skapt og produsert showet, og skrevet fem av de åtte episodene sammen med regissør Zal Batmanglij. (Duoen fikk terningkast high five for filmene Sound of My Voice og The East).) Det hele er stort sett velspilt, originalt og ser ofte ekstra lekker ut. Men det sklir ut?

Anmeldelsene er i alle fall stort sett elsk eller hat.

Et eksempel på førstnevnte er San Francisco Chronicle, som gir et slags terningkast 6.

– The OA er en av årets mest betydningsfulle serier enkelt og greit fordi (Brit og Zal) suser gjennom så mange grenser, strekker sin kombinerte fantasi så langt og utfordrer de mugne spillereglene når det kommer å lage akseptable TV-serier.
CNN er også positive, og hyller innsatsen til Brit, men mener showet etterhvert blir for søkt.
Deres konkurrenter hos TIME er litt skuffet, og sammenligner serien med Netflix’ andre, ferske mer lettbeinte sci fi-ish suksess.

Mens Stranger Things ble en overraskende fornøyelse takket være sin varme omfavnelse av 80-tallssjangerens konvensjoner, så har The OAs merkverdighet en tendens til å bli pretensiøs.

The New York Times går ikke rundt grøten og kjører «skikkelig skuffende» i tittelen til sin anmeldelse. Avisen skriver at man må ha høy toleranse for New Age, klein dialog og amatøraktig skuespill for å like The OA.

Semislakten til The Hollywood Reporter mener serien «prøver for hardt» mens den «snubler mot et ufortjent klimaks». (Savage!)

Utenom Brit ser vi også blant andre Emory Cohen (den trøblete gutten i The Place Beyond the Pines), Phyllis Smith (alias Phyllis fra The Office) og London-rapperen Riz Ahmed (Rogue One: A Star Wars Story).

Sesong 1 ble sluppet på fredag.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer