Hopp til hovedinnhold
ana de armas marilyn monroe blonde netflix
Ana de Armas går all inn som Marilyn Monroe (Netflix)

Marilyn Monroe-filmen Blonde kan bli den første fra Netflix med 18 års aldersgrense

Første titt på BLONDE!

Netflix sparer ikke på kruttet når de serverer Brad Pitt-produsert drama om Norma Jeane Mortenson alias Marilyn Monroe (1926-1962), regissert av Andrew Dominik.

Filmen er basert på boken med samme navn, som er fiksjon – ikke en biografi.

Det kontroversielle Hollywood-ikonet portretteres av Kim Kardashian Ana de Armas, sist sett i den erotiske thrilleren Deep Water med eksen Ben Affleck – og som 007-franchisens seneste bad-ass Bond-babe.

Marilyn Monroe Netflix Ana de Armas James-Bond-007-Paloma-i-No-Time-to-Die-
Ana de Armas som Paloma i James Bond-filmen No Time to Die (MGM)

«Andrews ambisjoner var veldig klare fra starten av; å presentere en versjon av Marilyn Monroes liv gjennom linsen hennes», skriver Ana på Instagram i kveld.

«Han ønsket at verdenen skulle oppleve hvordan det faktisk føltes å ikke bare være Marilyn, men også Norma Jeane. Jeg fant ut at det var den mest dristige, uunnskyldende og feministiske tolkningen av historien hennes jeg noen gang hadde sett.»

I fjor fortalte kubaneren at hun jobbet med en stemmetrener i nesten 9 måneder for å lyde så lik Marilyn Monroe som mulig.

Rollen som Marilyn skulle opprinnelig gå til Jessica Chastain – som trakk seg. (Oscar-vinneren lager nå film med norsk stjerne.)

Nedenfor ser du Netflix’ kliss nye teaser-trailer til BLONDE.

I den drøyt et minutt lange snutten ser vi hvordan den glamorøse filmstjernen klarer å «skru seg på» og smile bredt når hun må – til tross for hvordan Marilyn egentlig har det.

Men teaseren viser ikke hvorfor filmen ligger an til å få 18 års aldersgrense.

Andrew Dominik har tidligere sagt til Vulture at BLONDE vil «fornærme alle», og at den trolig får aldersgrensen NC-17; USAs strengeste. (Altså at ingen under 17 får se filmen – noe de fleste kinokjeder ser på som lite optimalt for omsetningen.)

Deep Water Ben Affleck Ana De Armas erotic thriller jlo Bennifer Amazon Prime Video Hulu
Ana De Armas som Melinda Van Allen i ferske Deep Water med eksen Ben Affleck (Amazon Studios)

Den høye aldersgrensen skal blant annet være på grunn av en overgrepsscene.

– Det er en krevende film. Hvis publikum ikke liker det, er det publikums problem. Den stiller ikke til offentlige verv. Det er en NC-17-film om Marilyn Monroe, det er liksom det du vil ha, ikke sant?, sa regissøren til Screen Daily tidligere i år.

– Jeg vil gå og se NC-17-versjonen av Marilyn Monroe-historien.

I tillegg til Ana de Armas, har filmen med blant andre Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel og Evan Williams.

BLONDE har premiere i september.

Andrew Dominik og Brad Pitt har laget biopic sammen før.

Brad har hovedrollen i The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford fra 2007, produsert av skuespillerens selskap Plan B.

Filmen om den lovløse cowboyen skulle vare i over tre timer og være en mørk affære, men Warner Bros. satte ned foten og klippet bort nesten en halvtime.

Se også: Hva skjer med stemmen til Austin Butler etter Elvis?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer