Hopp til hovedinnhold
Netflix har blitt litt dårligere på grunn av COVID-19 (Aytac Unal/Anadolu Agency/Getty)
Netflix har blitt litt dårligere på grunn av COVID-19 (Aytac Unal/Anadolu Agency/Getty)

Netflix i Europa har fortsatt redusert streaming-kvalitet

Netflix’ koronatiltak for nettet vedvarer.

Da koronaviruset begynte å blusse opp i Europa, ble EU-kommisjonær Thierry Breton for det indre marked i EU bekymret for overbelastning av internettet grunnet mer videostreaming.

EU avtalte med Netflix, Disney+, Amazon Prime Video og YouTube at de skulle redusere kvaliteten på sine filmer og serier med 25 prosent. Dette skulle vare i 30 dager for å avlaste konsumet av båndbredde.

Men snart to måneder senere har Netflix i Europa fortsatt redusert kvaliteten på en rekke av sine titler.

Ifølge Variety har streaming-giganten satt ned sin bitrate – hvor mange bits (den grunnleggende enheten for digital informasjon) – som overføres eller behandles per tidsenhet med opp til 50 prosent.

Hvis du bruker en liten skjerm, vil du kanskje ikke legge merke til den lavere kvaliteten. Men hvis man ser på via en stor TV, ser man at noen filmer og serier er uklare.

– [Reduksjonen] er ganske åpenbar på min 65 tommers OLED, sier den svenske Netflix-abonnenten Anders Nygren til bransjebladet.

– Noen titler er grusomme, samtidig som de har vanlig pris.

Netflix har ennå ikke annonsert når de setter opp kvaliteten i Europa.

Mens musikk-streaming har gått litt ned under koronakrisen, har folk streamet ekstra mye filmer og serier i karantene. Spesielt Netflix-filmen Extraction med Chris Hemsworth som tøffingen Tyler Rake. Det er ventet at den blir sett av 90 millioner mennesker i løpet av de første fire ukene, som er rekord for «kanalens» egne filmer.

Den nye streamingtjenesten HBO Max skal gi Netflix konkurranse. Den nye HBO-plattformen, som lanseres i USA 27. mai, har som mål å ha opp mot 90 millioner abonnenter på verdensbasis innen 2025. Etter 13 år med streaming har Netflix 183 millioner abonnenter.

Mye ekstra tid hjemme? 730.no anbefaler 11 filmer om isolering til å se i isolasjon

Se også: Når starter Disney+ i Norge?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer