Hopp til hovedinnhold
KANSELLER DANMARKTUREN I ÅR – MED MINDRE DU ER KEEN PÅ Å GÅ I GUMMIDRAKT 24/7 (NETFLIX)

Netflix’ danske svar på The Walking Dead og The Hunger Games?

KANSELLER DANMARKTUREN I ÅR – MED MINDRE DU ER KEEN PÅ Å GÅ I GUMMIDRAKT 24/7 (NETFLIX)

Ryktet sier at det er deilig å være norsk i Danmark, men danskene selv ser ikke ut til å stortrives i Netflix’ nye show, The Rain
Thrillerserien, som først ble annonsert i fjor sommer og ikke egentlig har forlatt tankene våre siden, har etter mye om og men endelig fått en skikkelig trailer, og Danmark har definitivt hatt bedre dager. 
The Rain tar for seg et postapokalyptisk Skandinavia, etter at et brutalt virus transportert via regnet – derav tittelen – har utslettet mesteparten av sivilisasjonen vår. 
Hovedfokuset til det som blir Netflix’ aller første danske co-produksjon er tilsynelatende lagt på den danske delen, som serien spiller på for alt det er verdt. 
 EN GRUPPE OVERLEVENDE MÅ TRASKE GJENNOM SKANDINAVIA PÅ JAKT ETTER LIV – OG DET UTEN LARS MONSEN (NETFLIX)

«Vi som bodde i verdens beste samfunn, var de som var minst forberedte» forklarer en av karakterene, i en referanse til at Danmark kontinuerlig blir kåret som landet med de lykkeligste innbyggerne. Folk i lykkerus har tross alt ikke tid til å forberede seg på verdens ende. 
Seks år etter det første utbruddet, forlater et søskenpar den trygge bunkeren de har tilbrakt den siste tiden i for å forsøke å finne hva nå enn som er igjen av sivilisasjonen. Sammen med en annen gruppe overlevende, begynner de på en risikabel ferd gjennom Skandinavia for å finne liv. 
De som ikke takler utelukkende død og fordervelse trenger dog ikke snu seg bort.
 
I en pressemelding lover nemlig strømmetjenesten at det fortsatt finnes drama med «kjærlighet, sjalusi, og de andre dilemmaene man møter på vei til voksenlivet» i det postapokalyptiske samfunnet. 
Hva hadde vel menneskets utslettelse vært uten litt kjærlighetsdrama? Hva hadde The Hunger Games vært uten #TeamPeeta og #TeamGale?KAN DE OVERLEVENDE EGENTLIG STOLE PÅ HVERANDRE, ELLER ER IKKE REGNET DET ENESTE DE BURDE FRYKTE? (NETFLIX)

I hovedrollene finner vi blant andre Alba August (Reliance), Lukas Løkken (One-Two-Three Now!), Angela Bundalovic (Blodsøstre), Sonny Lindberg (Anti), Lucas Lynggaard Tønnesen (Tidsrejsen), og Broens Lars Simonsen. 
Mest kjent for norske TV-tittere er dog kanskje Iben Hjejle, som hadde tittelrollen i krimserien Dicte fra 2013 til 2016 på TV 2. 
Serien er et samarbeid mellom en rekke danske TV-veteraner, som Jannik Tai Mosholt (Borgen, Rita), Christian Potalivo (Dicte), samt Esben Toft Jacobsen, som er mest kjent for å skrive barneserier og barnefilmer. (Hvordan han gjorde dét hoppet vet vi ikke, men vi håper dere er like nysgjerrige som vi er.) 
Den nye traileren, som byr på en litt større titt på serien enn den første teaseren som dukket opp i januar, viser den sterke kontrasten mellom det lykkelige livet for unge voksne under den danske sommeren til samfunnet etter at regnviruset inntreffer. GYLDEN MULIGHET TIL Å TA EN TUR PÅ TIVOLI UTEN Å MÅTTE STÅ I KØ (NETFLIX)

Reaksjonene på traileren har ikke latt vente på seg, og mange ser ut til å trekke paralleller mellom The Rain og FOX-serien The Walking Dead
Vi ser dog ikke helt likheten, sett bort ifra at de begge er preget av postapokalyptiske kjennetegn (postapokalyptisk betyr tross alt ikke alltid zombier), men syntes heller den minner mer om fjorårets Dark i dens natur, med enkelte TWD-tendenser. 
Materialet vi har sett så langt ser svært lovende ut, og selv om vi skulle ønske at Skandinavia ble vist frem i bedre sammenhenger enn arten vårs potensielle ende, er det fortsatt spennende å se at store aktører kommer hit for å samarbeide om nye serier. 
Sjekk ut den ferske traileren under. 

The Rains åtte episoder slippes alle samtidig på Netflix den 4. mai. 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer