Hopp til hovedinnhold
GØY (NETFLIX)

Netflix byr på kjærestesyk pingvinentusiast

GØY (NETFLIX)
OPPDATERT fredag 7. september 2018:

I dag er endelig sesong 2 ute!

Ta helg med seriens 10 nye episoder her, og sjekk ut hvorfor vi elsker Atypical nedenfor traileren. 


 


Opprinnelig sak fra 2017

Blant de mange nye titlene på Netflix om dagen, liker vi Atypical aller best. Dramedien har høy rating hos IMDb (8,4 av 10) og Rotten Tomatoes (80 av 100 %), men får kritikk for å spille for mye på stereotyper. 


Serien er skapt av Robia Rashida, mens 
Seth Gordon er produsent og regissør. Noe av arbeidet til Robia kjenner du nok til; hun har produsert og skrevet episoder for blant annet How I Met Your Mother, The Goldbergs og Will & Grace

Atypical dreier seg rundt hovedperson Sam (Keir Gilchrist) som er skikkelig glad i pingviner, hans lillesøster Casey (Brigette Lundy-Paine), mor Elsa (Jennifer Jason Leigh) og far Doug (Michael Rapaport).


Sam har autisme og sammen med terapeut Julia (Amy Okuda) finner de ut at det er på tide Sam dypper tåen i dating-bassenget. Dette synes foreldrene til Sam er skummelt, da han ikke er som alle andre. De foresatte blir likevel raskt enige om at det er rette veien å gå.Som autist klarer ikke Sam alltid å forstå kroppspråk og det gjør kjærestejakten brått litt vanskelig. Han gjør grundig research og får råd fra bestevenn/kollega/selverklært jente-ekspert Zahid (Nik Dodani).


Vi får et liiite innblikk i hvordan det er å ha autisme, samt hvordan det er å være pårørende til en med diagnosen. Selvsagt er karakterene (Sam inkludert) skapt for å underholde et uvitende publikum, så det hele er romantisert og ikke 100 % realitet.


Som med alle andre TV-program er første avsnitt en smule annerledes enn resten av sesongen. Man får kanskje inntrykket av at det kommer til å være en del mørkere enn hva det faktisk er. Altså litt mørkt er det, men det er mer fokus på humor og relasjoner enn noe annet.

Minus: Sams psykolog er sjukt uprofesjonell, og maler et ganske dårlig bilde av hvordan terapi faktisk foregår. Hun drar Sam inn i sine personlige problemer og opptrer ganske uetisk.

Pluss: Casey (forutenom Sam) er Atypicals beste karakter. Det sterke forholdet hun har til broren er til å styggråte av. Hun er også den som behandler Sam best, og holder de andre i leiren litt etter ørene.


(Uten å spoile for mye så er Paige (Jenna Boyd) også et ganske nydelig vesen <333)
Terningkast 5

Atypical kan lett slukes på en aften og passer godt til fredagstacoen.

Per i dag har de ikke fått grønt lyst til sesong 2, men vi krysser fingrene.


Se også: Når du skjønner at du er stefaren til Satans sønn

Les mer