Hopp til hovedinnhold
(Jakub Porzycki/Getty)
Gjelder dette deg? (Jakub Porzycki/Getty)

Netflix inngår partnerskap med Steven Spielberg

Netflix har planer om å holde seg på tronen.

Nå teamer streaming-giganten opp med Hollywood-giganten Steven Spielberg.

Ifølge Variety bekrefter Netflix at de har inngått en avtale om at Steven Spielberg og hans studio Amblin skal produsere minst to filmer for dem i året i et ikke spesifisert antall år.

Dette vil gjøre streameren enda bedre rustet i kampen mot det stadig høyere antall konkurrenter.

Nyheten om partnerskapet kommer som en stor overraskelse ettersom ordet på bransjegatene i lang tid har vært at Steven Spielberg er negativ til streaming-utviklingen, fordi det gjør det vanskeligere for kinobransjen. I 2019 kom det flere rapporter om at mogulen forsøkte å få Academy Awards-komitéen til å ikke la Netflix-filmer kvalifisere til Oscar-nominasjoner fordi de går rett på «video».

Noen av Netflix’ prestisjefilmer, som The Irishman og Marriage Story, har også blitt vist på kino.

730.no anmelder The Irishman

730.no anmelder Marriage Story

I etterkant sa regissøren til The New York Times at ryktene ikke stemte, selv om han understreket sin støtte til kinoopplevelsen.

Steven Spielberg forteller nå at han gleder seg til Netflix-samarbeidet.

Spesielt ser han frem til å jobbe med Netflix’ co-direktør Ted Sarandos og Netflix’ sjef for originalfilmer Scott Stuber.

Throwback med Steven Speilberg og hans romvesen E.T. The Extra-Terrestrial i 1982 (Aaron Rapoport/Corbis/Getty)

Throwback med Steven Speilberg og hans romvesen E.T. The Extra-Terrestrial i 1982 (Aaron Rapoport/Corbis/Getty)

«Hos Amblin vil historiefortelling alltid stå i sentrum for alt vi gjør, og fra det øyeblikket Ted og jeg begynte å diskutere et partnerskap, var det helt klart at vi hadde en fantastisk mulighet til å fortelle nye historier sammen og nå publikum på nye måter», sier 74-åringen i pressemeldingen.

«Denne nye veien for filmene våre, sammen med historiene vi fortsetter å fortelle med vår mangeårige familie hos Universal og våre andre partnere, vil være utrolig tilfredstillende for meg personlig. Fordi vi får ta fatt på det sammen med Ted, og jeg gleder meg til kom i gang med ham, Scott og hele Netflix-teamet.»

Netflix co-CEO-ene Ted Sarandos og Reed Hastings (Han Myung-Gu/WireImage)

Netflix co-CEO-ene Ted Sarandos og Reed Hastings (Han Myung-Gu/WireImage)

Les også: Gjett hvor mye Netflix-direktørene tjener i året?

Amblin og Netflix er allerede godt i gang med filmen om Leonard Bernstein, med Bradley Cooper (A Star Is Born) som hovedrolleinnehaver, regissør og produsent.

Komponisten og dirigenten Leonard Bernstein (1918 – 1990) levde åpent som homofil i New York, for så å gifte seg med den chilenske skuespilleren Felicia Montealegre Cohn. Kanskje for å få jobben som dirigent hos konservative Boston Symphony Orchestra. Filmen fokuserer på det kompliserte forholdet mellom Leonardo alias Lenny og Felicia, som etterhvert også inkluderte Lennys elsker Tom Cothran.

Les også: Netflix annonserer sine topp 10 mest sette filmer – noen du ikke har sett?

Steven Spielberg filmer nå The Fabelmans; delvis basert på livet hans, med Gabriel LaBelle i hovedrollen. Moren spilles av Michelle Williams, mens artiper Seth Rogen har rollen som Stevens favorittonkel.

I desember kommer hans West Side Story, basert på Broadway-musikalen.

(Vil den treffe? In the Heights, basert på den ikke like kjente musikalen med samme navn, fikk flotte anmeldelser, men laber respons på kino og HBO Max da den kom denne måneden. Filmen er nå på 11. plass på kinolisten i Norge.)

På CV-en har Steven Spielberg blant annet klassikere som E.T., Jaws, Jurassic Park, Raiders of the Lost Ark (med Indiana Jones), Saving Private Ryan, Schindler’s List og Nærkontakt av tredje grad.

Netflix har snart 210 millioner abonnenter, og ligger dermed langt foran konkurrentene.

Amazon Prime Video har 130 millioner betalende brukere.

Disney+ har dog lynraskt sikret seg over 100 millioner abonnenter, mens straks norgesaktuelle HBO Max ligger på 45 millioner.

Andre konkurrenter er Hulu, Apple TV+, Peacock og nykommeren Paramount+.

(Noen av disse streamerne vil trolig ende med å bli slått sammen – og prisene satt opp.)

Les også:

Netflix-film nominert til 10 Oscar-priser 🏆 

Warner Bros og HBO Max får tommelen ned fra Dune-regissøren

Nyeste saker fra 730.no

Les mer