Hopp til hovedinnhold
Hovedrolleinnehaver Brit Marling har laget The OA med Zal Batmanglij (Netflix)

Netflix er «utrolig stolte av» The OA – men kansellerer serien

Det er ofte spennende om serier får fortsette eller om de blir avlyst.

Dessverre for tilhengerne av The OA som venter på sesong 3: I dag annonserte Netflix at de har valgt å kansellere sci-fi-serien.

Streameren oppgir ingen årsak, men skryter av alle episodene.

– Vi er utrolig stolte av de 16 trollbindende kapitlene av The OA, skriver Netflix-programsjef Cindy Holland i pressemeldingen.

– (Vi) er takknemlige for at Brit og Zal delte sin dristige visjon og virkeliggjorde den gjennom sitt utrolige kunstnerskap. Vi ser frem til å jobbe med dem igjen i fremtiden, i denne eller kanskje mange andre dimensjoner.

Patrick Gibson som Steve Winchell (Netflix)

Det til tider absurde eventyret starter med at den unge kvinnen Prairie Johnson vender tilbake til sine fosterforeldre etter å ha vært savnet i syv år. Hun kaller seg nå The OA, som står for Original Angel, og vil ikke fortelle FBI hvor hun har vært.

Prairie spilles av Brit Marling, som har skapt, skrevet og produsert serien med Zal Batmanglij, mens Brad Pitt er c0-produsent.

Brit tok til tårene da Netflix røpet kanselleringen.

– Noen av dere vet allerede eller dere finner ut fra dette brevet at Netflix ikke vil fortsette med The OA, skriver den 36 år gamle norsk-amerikaneren.

Jason Isaacs med Brit Marling, som har norske besteforeldre (Netflix)

– Zal og jeg er dypt bedrøvet over å ikke få fullføre historien. Den første gangen jeg hørte nyhetene gråt jeg godt. Det samme gjorde en av Netflix-sjefene, som har vært med oss siden de første dagene da vi laget skissen til kjelleren til Hap (karakteren spilt av Jason Isaacs) på gulvet til vårt produksjonskontor i Queens.

– Det har vært en intens reise for alle som jobbet med og brydde seg om denne historien… (The OA ga) sjansen til å sette foten i en annen verden og føle seg fri i den.

Zendaya som Fola Uzak i The OA sesong 2 (Netflix)

– Vi er dypt takknemlige overfor Netflix og folkene vi har jobbet med der for å gjøre det mulig å lage Part I og Part II.

– Selv om vi ikke kan fullføre denne historien, kan jeg love dere at vi vil fortelle den til andre. Jeg har ikke funnet frem til noen andre effektive måter å håndtere å være i live i antropocen, filosoferer Brit.

Serieskaperen avslutter positivt og skriver at det kan være okay å ikke konkludere karakterne, men heller la dem utvikle seg i folks fantasi.

Part II, som Netflix slapp i mars, ble møtt med stort sett suverene anmeldelser (bedre enn sesong 1), med 92 prosent hos Rotten Tomatoes.

Sesongen endte med en klippehenger, noe som gjør fansen ekstra fortvilet.

Underskriftskampanjer forsøker å få Netflix til å avblåse kanselleringen, mens emneknaggene #SaveTheOA og #RenewTheOA roterer i sosiale medier.

Phyllis Smith fra The Office som Elizabeth Broderick-Allen alias Betty i The OA (Netflix)

Se også: Gode og dårlige nyheter for fans av 13 Reasons Why

Les mer