Hopp til hovedinnhold
manifest season 4 netflix norge sesong 4 730no
Manifest (Netflix)

Manifest sesong 4 – Netflix røper premieredatoen

Manifest sesong 4 skulle egentlig ikke skje.

Men Netflix redder den kansellerte sci-fi-thriller-dramaserien til NBC.

OPPDATERT: Nå er traileren her. Mens dødsdatoen nærmer seg og passasjerene blir enda mer desperate, kommer det en mystisk passasjer med en pakke til Cal som forandrer alt vi vet om Flight 828. Og som skal være nøkkelen til å få avslørt hemmeligheten bak kallene og reisen.

Nedenfor traileren for Manifest sesong 4 ser du den ferske teaseren.

Netflix annonserer at sesong 4 slippes 4. november.


Her er en ganske vag teaser for det som blir avslutningen.

I den nye sesongen får vi blant annet se Ben (Josh Dallas) på desperat leting etter sin kidnappete datter.


Netflix fortsetter den nye trenden sin med å dele opp sesonger i to deler. (For å hindre av folk kun abonnerer i én måned?) Sesong 4 del 1, som kommer i november, har 10 episoder. Mens del 2, som ennå ikke har fått datoen annonsert, også har 10 episoder.

(Med andre ord en slags Manifest sesong 5.)

Det er igjen serieskaperen Jeff Rake som står bak, med majoriteten av de samme skuespillerne.

manifest sesong 4 netflix norge sesong 5 730no

Matt Long, J.R. Ramirez, Melissa Roxburgh og Ellen Tamaki i Manifest sesong 3 (NBC/Netflix)

At TV-serier som legges ned får nytt liv via konkurrenter er sjelden kost. Men det skjer altså med Manifest alias mysteriet om Montego Air Flight 828. (Alias det nærmeste vi på lenge har kommet en ny Lost?) Det ble ville protester fra fansen da NBC i 2021 – rett etter cliffhangeren i siste episode av sesong 3 – annonserte at de kansellerer serien. Da Netflix fikk Manifest, lå serien i topp 10 i 16 uker på rad. Til tross for at TV-serien er fra 2018. I Norge hadde den allerede blitt vist hos HBO i to år.


Les også: Dårlige nyheter for The Umbrella Academy


NBC gir fra seg serien til Netflix selv om de i herrens år 2020 lanserte sin egen streamingtjeneste Peacock. (Hvor de blant annet tilbyr alle The Office-sesongene.)

Melissa Roxburgh som Michaela, Josh Dallas som broren Ben (NBC/HBO Nordic/Netflix)

Melissa Roxburgh som Michaela, Josh Dallas som broren Ben (NBC/Netflix)


730.no oppsummerer: Første episode av House of the Dragon


Fun fact: Manifest sesong 1 fikk middels mottakelse blant anmelderne, men hos NBC fikk serien flere seere enn Game of Thrones sesong 7 hadde hos HBO året før.

I fjor twitret Jeff Rake at han ikke hadde gitt opp kampen om å få fortsette den ville historien.

– Etter premieren på Netflix har Manifest vist seg å være veldig populær blant våre abonnenter, sier Netflix Head of Global Bela Bajaria.

– Jeff Rake og teamet hans har laget et forlokkende mysterium som holder seere rundt om i hele verdenen på kanten av setene, med troen på ny sjanser.

Luna Blaise som Olive Stone (NBC/HBO Nordic/Netflix)

Luna Blaise som Olive Stone (NBC/Netflix)

Serieskaperen er selvsagt smørblid.

– Det som begynte for mange år siden som en fantasi, fantes dypt i fantasien min og utviklet seg til et livs jetmotor-reise, forteller Jeff. – Aldri i mine villeste drømmer kunne jeg ha sett for meg den verdensomspennende strømmen av kjærlighet og støtte til denne historien, dens karakterer og teamet som jobber så hardt for å få det i live. […]  Takk til fansen. Dere gjorde dette.

En av de mange glade tilhengerne er Stephen King.

Skrekkmesteren er ikke involvert i TV-serien, men har kjempet for at den skal få fortsette.

Hva handler Manifest om?

Serien starter med at Flight 828, på vei fra Jamaica til New York, plutselig forsvinner sporløst mens de flyr over havet. Flyet er forventet havarert, men dukker brått opp igjen flere år senere. For passasjerene ombord er det som om ingen tid har gått, men for de etterlatte familiene har mange år passert.

Parveen Kaur som Dr. Saani i Manifest (NBC/HBO Nordic/Netflix)

Parveen Kaur som Dr. Saani i Manifest (NBC/HBO Nordic/Netflix)

Thrillerserien følger passasjerenes liv mens de forsøker å nøste opp hva som har skjedd – og kanskje holder på å skje – samtidig som de begynner å få skremmende kall. Dette kombineres med karakterenes personlige problemer, forhold, etc., for å ikke skremme bort seere som kanskje ikke er helt med på overnaturlige mysterier.

FBI er på den mystiske saken (NBC/Netflix)

Jeff Rake fikk kortvarig suksess med sine to forrige serier; The Tomorrow People og The Mysteries of Laura. Co-produsenten Robert Zemeckis er dog en tungvekter med en CV med blockbustere som Back to the Future-trilogien, Forrest Gump og Cast Away.

I hovedrollene i Manifest sesong 1 finner vi Melissa Roxburgh (Star Trek Beyond), Josh Dallas (Once Upon a TimeThor), Athena Karkanis (Saw IV, VIThe Expanse) og Parveen Kaur (The Strain, Saving Hope).


Ny norsk TV-serie: Norges nest største filmsuksess har fått forløper


Manifest har også med blant andre J. R. Ramirez (PowerJessica JonesArrow), Garrett Wareing (Pretty Little Liars: The Perfectionists), Will Peltz (Unfriended – og kjent som broen til Nicola Peltz) og tenåringen Luna Blaise (Fresh Off the Boat).

Lost: 730.no markerer at en av de beste TV-serieepisodene noensinne laget fyller 10 år

Nyeste saker fra 730.no

Les mer