Hopp til hovedinnhold
Regissør Antoine Fuqua og Jake Gyllenhaal (Ethan Miller/Getty)

Her er 19 nye Netflix-filmer vi får se i 2021

Netflix har mange egne filmer på gang.

Noen lager de selv, mens andre kjøper de opp før de slippes. Det gjelder å holde på abonnentene de har – og få nye – og med økende streaming-konkurranse, må Netflix gi ekstra gass.

(Selv om kinoene stadig blir en mindre konkurrent.)

Heldigvis får de inn en god del milliarder kroner hver måned fra sine 200 millioner (!) brukere.

I 2021 skal Netflix ut med over 50 egne filmer (og en haug av serier).

Nedenfor er 19 av de nye filmene som kommer i år. Premieredatoene annonseres snart.

Les om Malcom & Marie med Zendaya og John David Washington og se traileren her. Blir den Oscar-nominert?

The Kissing Booth 3

Filmene basert på Beth Reekles-romanene med samme navn fortsetter. Til tross for at anmelderne kaller dem tynne klisjéfester. Joey King (The Conjuring) vender tilbake som Elle Evans, mens Jacob Elordi (problematiske Nate Jacobs i Euphoria) gjentar rollen som kjæresten Noah Flynn. Hans nære Harvard-«kompis» Chloe Winthrop er også tilbake, spilt av Maisie Richardson-Sellers.

Jacob Elordi og Maisie Richardson-Sellers i The Kissing Booth 2 (Netflix)

Jacob Elordi og Maisie Richardson-Sellers i The Kissing Booth 2 (Netflix)

The Guilty

Gustav Möller-thrilleren Den skyldige fra 2018 får ny drakt via Antoine Fuqua (Oscar-vinneren Training Day) med Jake Gyllenhaal, Ethan Hawke, Riley Keough og The Mandalorian-aktuelle Bill Burr. Tidligere har Antoine og Jake sammen laget boksefilmen Southpaw.

Jake Gyllenhaal (Danny Martindale/WireImage)

Red Notice

Actionfilm med Gal Gadot, Dwayne Johnson alias The Rock og Ryan Reynolds. Netflix betalte Gal 20 millioner dollar (173 millioner kroner) for rollen, noe som gjør Wonder Woman-stjernen til den tredje best betalte kvinnelige skuespilleren i verdenen. Streaming-blockbusteren har også med greske Chris Diamantopoulos fra HBO-serien Silicon Valley og Ritu Arya; kjent som Lila Pitts i Netflix’ The Umbrella Academy. Regien er ved Rawson Marshall Thurber (Skyscraper, undervurderte Easy A).

Gal Gadot og The Rock på settet til Red Notice (Netflix)

Gal Gadot og The Rock på settet til Red Notice (Netflix)

Pieces of a Woman

Denne slapp Netflix for noen dager siden. Dramaet, regissert av ungarske Kornél Mundruczó, starter med en hjemmefødsel som ender tragisk. I hovedrollene finner vi Vanessa Kirby, Ellen Burstyn og kontroversielle, bekmørke Shia LaBeouf. Filmen blir av Netflix lansert mot Oscar-juryen, men streameren har fjernet Shia fra den såkalte For Your Consideration-kampanjen.

Pieces of a Woman med Shia LaBeouf og The Vanessa Kirby (Netflix)

Pieces of a Woman med Shia LaBeouf og The Vanessa Kirby (Netflix)

Monster

Anthony Mandler-dramaet med Jennifer Hudson (Dreamgirls) og Kelvin Harrison Jr. (nykommer i Euphoria sesong 2) handler om en 17-åring som blir kalt et monster etter å ha blitt siktet for et mord han sier han ikke har begått. Filmen, basert på Walter Dean Myers’ roman med samme navn, har også med Tenet-stjernen John David Washington og rapstjernene Nas og A$AP Rocky.

Netflix kapret seg Monster med Kelvin Harrison Jr. (Netflix)

Netflix kapret seg Monster med Kelvin Harrison Jr. (Netflix)

Love Hard

Kinoene har stadig mindre romantiske komedier (og erotiske thrillere), men Netflix serverer fortsatt endel romkom. Love Hard blir beskrevet som When Harry Met Sally møter Roxanne, med en LA-jente som via nettet forelsker seg i en fyr på østkysten. Når hun bestemmer seg for å overraske ham i julen, skjønner hun at hun har blitt catfished. Men mannen som hun egentlig har forelsket seg i bor i den samme byen, og svindleren lover å hjelpe henne med å spleise dem. Mot at hun later som om de er sammen. GØY! Gitt at vår fem minutter med googling stemmer, er denne filmens manus faktisk originalt. Altså ikke basert på en bok eller en annen film.

I hovedrollene finner vi Darren Barnet (Never Have I Ever), Nina Dobrev (The Vampire Diaries) og Harry Shum Jr. (Glee). Kommentar 1: Rart hvis de aldri har zoomet eller facetimet før hun drar for å overraske ham? Kanskje han er deepfake-ekspert. Kommentar 2: Hvis hun til slutt blir sammen med fyren som catfished henne, fordi det viser seg at det var hans sjel, personlighet, verdier, etc. som hun forelsket seg i, så kaster vi opp. Neida.

Nina Dobrev går fra The CW til Netflix (The CW)

Bruised

Halle Berry debuterer som regissør, med seg selv i hovedrollen som MMA-fighter Jackie Justice som må gjøre comeback for å sikre seg foreldreretten til sin sønn. Hehe. Let’s go! Halle spiller mot blant andre den virkelige UFC-championen Valentina Shevchenko, som under innspillingen brakk noen av Oscar-vinnerens ribbein. Fun fact: Blake Lively (Gossip Girl) ble opprinnelig castet som Jackie Justice, før Halle tok over rollen.

Halle Berry har regissert Bruised med seg selv som MMA-fighter Jackie Justice (Netflix)

Moxie

Sønnen til Arnold Schwarzenegger i dramedie. Filmen er basert på Jennifer Mathieu-romanen med samme navn om en 16 år gammel sjenert jente som er lei av kjønnsdiskriminerende, toksiske gutter på skolen. Inspirert av morens rebelske fortid, starter hun et lite blad som fører til en lokal coming-of-rage-revolusjon. Regissert av Amy Poehler (Saturday Night Live). Skodiser er Hadley Robinson (Utopia), Sydney Park (The Walking Dead,  Pretty Little Liars: The Perfectionists), Patrick Schwarzenegger (som sikkert er lei av å bli referert til som sønnen til Arnold), Josephine Langford (After-filmene) og Josie Totah (Spider-Man: Homecoming).

Patrick Schwarzenegger med kjæresten Abby Champion (Instagram/patrickschwarzenegger)

Patrick Schwarzenegger med kjæresten Abby Champion (Instagram/patrickschwarzenegger)

Nightbooks

Når en liten gutt blir tatt til fange av en ung, ond heks i hennes New York-leilighet, må han fortelle en skummel historie hver natt for å holde seg i live. Du får altså mange fortellinger i én film, via regissør David Yarovesky og produsent Sam Raimi, basert på J.A. White-romanen med samme navn. Krysten Ritter (Breaking Bad, Jessica Jones) spiller heksen, mens Winslow Fegley (Come Play) har rollen som pjokken.

Krysten Ritter er klar som heks i Netflix' Nightbooks (Randy Shropshire/Getty)

Krysten Ritter er klar som heks i Netflix’ Nightbooks (Randy Shropshire/Getty)

O2

Fransk overlevelses-thriller fra ringreven Alexandre Aja, som i 2019 fikk suksess med Sam Raimi-produserte Crawl. Filmen starter med en ung kvinne som våkner opp i en slags boks. Hun har nesten ingen hukommelse, og mens oksygenen sakte forsvinner, må hun forsøke å sette sammen minnene for å komme seg ut av marerittet. Hovedrolleinnehaveren Mélanie Laurent, som er en stjerne i Frankrike, gjorde sin Hollywood-debut som Shosanna Dreyfus i Quentin Tarantino-nyklassikeren Inglourious Basterds.

Throwback med Mélanie Laurent i Inglourious Basterds (Universal Pictures)

Throwback med Mélanie Laurent i Inglourious Basterds (Universal Pictures)

Skater Girl alias Desert Dolphin

Coming of age-sportsdrama med nykommerne Rachel Sanchita Gupta og Shafin Patel om en jente i en landsby i Rajasthan i India som lærer å stå på skateboard. Regissøren Manjari Makijany fikk laget en 1400 kvadratmeter stor skate-park i Rajasthan i forbindelse med filmen. Parken er i dag er Indias største offentlige park for skating. Netflix byttet ut originaltittelen Desert Dolphin med litt mer lettbeinte Skater Girl.

Skater Girl (Netflix)

Sweet Girl

Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones) skal hevne drapet på sin kone, samtidig som han skal beskytte sin datter, spilt av Isabela Merced (Nickelodeon-serien 100 Things to Do Before High School, Transformers: The Last Knight). Vi får også se Marisa Tomei (My Cousin Vinny, Spider-Man). Vi tipper sterk terningkast 3? Men hei, filmen er «gratis».

Netflix har to filmer med Sydney Park på gang (Instagram/heysydneypark)

Netflix har to filmer med Sydney Park på gang (Instagram/heysydneypark)

There’s Someone Inside Your House

Gjett hvilken sjanger? Ja 🔪 Sydney Park spiller Makani Young som flytter fra Hawaii til bestemoren sin i liten by i Nebraska for å gjøre ferdig vgs. Men så begynner elever på skolen å bli forfulgt av en person som har masker formet som ansiktene til folkene han terroriserer. (Guffent!) Når skikkelsen begynner å true med å dele folks mørkeste hemmeligheter, må Makani ordne opp. Hun har – nemlig – selv en mystisk fortid som ikke må avsløres. Slasher-skrekkfilmen er basert på Stephanie Perkins-romanen med samme effektive navn.

Regissøren Patrick Brice har tidligere laget Netflix-gyseren Creep. Sydney spiller mot blant andre Théodore Pellerin (The OA) og Emilija Baranac (Midge Klump i Riverdale).

Théodore Pellerin (Instagram/theodorepellerin)

No One Gets Out Alive

Denne grøsseren har også en heftig tittel – og er også basert på en roman. Nærmere bestemt boken til Adam Nevill om en innvandrer som vil søke lykken i USA. Men som blir tvunget til å bo på et pensjonat som viser seg å være et mareritt man ikke kan flykte fra. Dette er regidebuten til Santiago Menghini, med meksikanske Cristina Rodlo (Miss Bala) og amerikanske Marc Menchaca (Ozark, The Outsider) i hovedrollene.

Cristina Rodlo er klar i No One Gets Out Alive (Instagram/cristinarodlo)

Escape from Spiderhead

Science fiction fra Joseph Kosinski (Tron: Legacy) med Chris Hemsworth (Thor, Netflix-blockbusteren Extraction), Jurnee Smollett (rå baddie i HBO-serien Lovecraft Country) og Miles Teller (Whiplash, Divergent-filmene). Filmen handler om to fanger som sier ja til å teste ut nye medisiner mot å få kortere fengselstraff. Det går neppe etter planen.

Chris Hemsworth

Den nye Netflix-stjernen Chris Hemsworth (Netflix)

The Swarm

Sosialt drama kombinert med skrekk – fra den franske regissøren Just Philippot. Filmen, som Netflix sikret seg etter festivalvisninger, handler om en kvinne som avler gresshopper. Men etterhvert begynner de å få smaken på menneskeblod. (Den har ikke noe å gjøre med storfilmen The Swarm fra 1978 med Michael Caine, som ofte blir kalt den verste majorstudio-filmen noensinne laget.)

Gresshoppehelvete i The Swarm (Netflix)

Beauty

Filmen handler om en vakker sanger kalt Beauty, med en glitrende fremtid, og hennes lesbiske, butch bestie Jasmine, som forelsker seg i henne.  Manuset er skrevet av Lena Waithe, som skrev og produserte Queen & Slim fra 2019 – og spiller i Westworld. Regien er ved nigerianske Andrew Dosunmu. Foran kameraene finner vi Gracie Marie Bradley (som har gjestet Grown-ish og Modern Family), Aleyse Shannon (Charmed), København–fødte Giancarlo Esposito (sinnssjuke Moff Gideon i The Mandalorian) og – en som nå virkelig trenger en bra film – veteranen Sharon Stone (Bad Instinct, Casino).

Gracie Marie Bradley og Aleyse Shannon i Beauty (Netflix)

Gracie Marie Bradley og Aleyse Shannon i Beauty (Netflix)

The Princess Switch 3

Det er en ganske god stund til jul. Men innspillingen har allerede startet – og nå har du noe ekstra å glede deg til. Gitt at du liker/tolererer de to første filmene med Vanessa Hugdens og Sam Palladio. Les også: Topp 8 irriterende julefilmer

Vanessa Hudgens (Ron Adar/Echoes Wire/Barcroft Media/Getty)

Vanessa Hudgens (Ron Adar/Echoes Wire/Barcroft Media/Getty)

Årets største Netflix-film kan kanskje blir årets største film generelt?

Den er i alle fall gedigen på papiret.

Netflix kliner til: Timothée Chalamet og Leonardo DiCaprio teamer blant annet opp med Meryl Streep og Ariana Grande i Netflix’ Don’t Look Up (Netflix)

Netflix kliner til: Timothée Chalamet og Leonardo DiCaprio teamer blant annet opp med Meryl Streep og Ariana Grande i Netflix’ Don’t Look Up (Netflix)

Netflix og regissør Adam McKay samler denne gjengen:

Leonardo DiCaprio, Timothee Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Jonah Hill, Jennifer Lawrence, Tyler Perry, Cate Blanchett, Meryl Streep og flere i Don’t Look Up: Les mer her

Hvis du synes Netflix har mye på tapetet: Se hva Disney+ skal servere

Nye Wonder Woman 1984 kom rett ut på HBO samtidig med kinopremieren: Det gjorde at «alle» kunne hate på filmen samtidig

Apropos rett på streaming: Christopher Nolan: «Noen av bransjens største filmskapere og viktigste filmstjerner gikk til sengs og trodde at de jobbet for det beste filmstudioet, og våknet og fant ut at de jobbet for verdens verste streaming-service.» Les mer her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer