Hopp til hovedinnhold
dris Elba og Jacob Elordi - Hvem blir neste James Bond
Idris Elba i Luther (BBC) og Jacob Elordi på rød løper (Getty Images)

Hvem blir neste James Bond? Her er fire gode kandidater!

Kan en av disse fire bli James Bond?

Hvis det er ett tema nesten alle filminteresserte har en mening om, så er det hvem som bør ta over rollen som James Bond. Du har kanskje havnet i (eller overhørt) en diskusjon om hvem som bør spille super-spionen?

Helt siden Daniel Craig (54) annonserte at No Time To Die blir hans femte og siste eventyr som den ikoniske karakteren, har det vært en evig debatt over potensielle skuespillere for rollen.

Det har dukket opp navn som Regé-Jean Page (Bridgerton), Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah), Tom Holland (typen til Zendaya), Richard Madden (Eternals) – og lista bare fortsetter.

Jobben er fortsatt ledig – men nå har vi noen nye, aktuelle navn.

007-produsent Barbara Broccoli har kommet med en oppdatering 🥦

I et intervju med Variety forteller produsenten om franchisens framtid.

Ifølge magasinet «hviskes» det at Henry Cavill (The Witcher), Idris Elba (Thor: Ragnarok), Tom Hardy (Venom) og den trøblete Euphoria-skurken Jacob Elordi alle skal være kandidater for den populære rollen.

(Jacob Elordi hadde kanskje passet som Bond-skurk også?)

De tre førstnevnte skuespillerne har lenge vært fan-favoritter for rollen. Og da spesielt The Wire-stjernen Idris Elba, som Barbara Broccoli tidligere har nevnt i andre intervjuer.

Man skal heller ikke utelukke Lashana Lynch, som tok over 007-statusen i No Time to Die.

Men vi må ta denne rapporten med en klype salt, fordi i intervjuet legger Broccoli vekt på at «det kommer til å ta litt tid» å erstatte Daniel Craig, men også å finne ut hvor den høyt elskede karakteren går videre.

Det er ingen tvil om at det er en stor avgjørelse – bare se den stormen Daniel Craig møtte da de annonserte han som nye James Bond.

Så, hvem blir neste James Bond?

La oss ta en nærmere titt på skuespillerne som nå trekkes frem som favoritter!

Idris Elba (født i 72)

Idris Elba, Luther, James Bond
Idris Elba i Luther (BBC Studios Drama Productions)

Som nevnt tidligere er Elba den store snakkisen rundt James Bond.

Han er ikke en fremmed til å spille en sånn type karakterer. Idris spilte nemlig detektiv Russell «Stringer» Bell i HBOs suksesserie The Wire og DCI John Luther i Luther, så han kan definitivt gjøre det bra som spion også. I tillegg har han spilt i store blockbustere som The Suicide Squad og en rekke MCU-filmer.

Dessverre har den britiske skuespilleren tidligere nevnt at rollen ikke interesserer han. Det trengs dermed litt overbevisning før vi ser han med en Aston Martin, smoking og martini (shaken, not stirred).

Han startet forresten en del hysteri da han twitret dette:

 

Tom Hardy (født i 77)

Tom Hardy i Legend - James Bond
Her er Tom Hardy i Legend (Universal Pictures)

Tom Hardy spiller ofte skurk, men vi har troen på at han kunne gitt en interessant spinn på den typiske classy James Bond-stilen vi kjenner i dag.

Briten har spilt i en del ikoniske filmer som Inception, Mad Max: Fury Road og The Revenant. Han har til og med spilt spion i romcom-filmen This Means War! Tom Hardy hadde definitivt vært en røffere versjon av James Bond, noe som hadde vært kult å se.

 

Henry Cavill (født i 83)

Henry Cavill i The Man From U.N.C.L.E. (James Bond ?)
Henry Cavill i The Man From U.N.C.L.E. (Warner Bros. Entertainment Inc.)

Superman-stjernen skal angivelig ha blitt vurdert til å spille James Bond før, men var visst for ung for rollen.

Siden den gang har han blant annet spilt i DCEU, Mission: Impossible – Fallout og er aktuell i Netflix-storsatsningen The Witcher. Henry Cavill har faktisk hatt en veldig lignende James Bond-rolle før; han spilte den sjarmerende spionen Solo i The Man From U.N.C.L.E. av Guy Ritchie.

I tillegg ser vi han snart som spion igjen i den stjernespekkede filmen Argylle av Matthew Vaughn. Så denne sjangeren er ikke ukjent for skuespilleren.

 

Jacob Elordi (født i 97)

Kan unge Jacob Elordi bli James Bond? (Getty Images)

Dette er kanskje en overraskelse for mange, men rapporten til Variety indikerer altså at Euphoria-stjernen Jacob Elordi kan være aktuell for 007-jobben.

I tillegg til å spille sertifisert fuckboy Nate Jacobs i Euphoria har vi sett australieren i de tre The Kissing Booth-filmene til Netflix.

Tidligere i år var Brisbane-kjekkasen aktuell med den erotiske thrilleren Deep Water med eks-paret Ben Affleck og Ana de Armas i hovedrollene. Det er ingen tvil om at Jacob Elordi er en god skuespiller, men han er nok ikke den mest populære James Bond-kandidaten hos hardcore fans.

Men det var for så vidt ikke Daniel Craig heller til å begynne med, så alt er mulig. Vi gleder oss uansett til å se hva mer skuespilleren har å by på!

Bobler: Dev Patel (født i 90)

Dev Patel James Bond 007

Dev Patel vinner pris for Lion under British Academy Film Awards i London i 2017 (David M. Benett/Dave Benett/Getty)

Med litt kortere hår og en barbering kan London-stjernen bli gull på rull som Bond, James Bond? Selv sier Dev dog at han synes Idris er den beste 007-kandidaten.

Se også: Kristine Frøseth støtter kvinnene som anklager James Bond-regissøren for grooming

Nyeste saker fra 730.no

Les mer