Hopp til hovedinnhold

Neste års festivaltips: Balaton Sound

FESTIVAL VED SJØEN, SIER DU? JA TAKK (KATRINE NAGY)

Ved Balatonsjøen i Ungarn er det en liten og trøtt by som heter Zamárdi. Denne byen blir snudd på hodet i fire dager i juli, da arrangeres nemlig folkefesten Balaton Sound. Festivalen er den ultimate kombinasjonen av innsjø-chill og non-stop festing.
 
Festivalen ble arrangert for første gang i 2007 og ble en umiddelbar hit i Sentral-Europa, men nå har festivaldeltakere fra andre land også funnet veien dit. Balaton Sound er faktisk Europas største utendørs elektronikafestival.
 
Festivalen blir mer og mer poppis for hvert år som går, og skal man ha billetter må man være tidlig ute, ettersom de blir revet bort allerede i begynnelsen av mars.
I år fikk et musikktørst festivalpublikum oppleve hitmakere som David Guetta og Calvin Harris, veteranene De La Soul, vår svenske venn Avicii, den engelske gla’gutten Example, good times-bandet Gossip og islandske GusGus.
Festivalen er en smule mindre enn sin storesøster Sziget i Budapest, men hovedscenen tar likevel rundt 50.000 mennesker. Siste act går av scenen i 05-tiden, men festen slutter ikke der: Inne på festivalområdet finner du scener, lounger og telt, så det er null pes og kose seg fra tidlig morgen til, ja – tidlig morgen.
 
De forskjellige sponsorene tilbyr festivalfolket luksuriøse chill-out områder med hengekøyer, bean-bags og solsenger – dette er for alle, ikke bare reservert VIP’ene.
På festivalcampingen er det selvfølgelig barer hvor man får kjøpt øl, drinker og shots. Det er også restauranter med masse mat, som seg hør og bør på en ungarsk festival, og har festingen vært for hard, kan du alltids slappe av med litt massasje i et massasjetelt.
 
Er du keen på en festival hvor du kan kombinere sommer, sol og (inn)sjø med musikk, så er dette festivalen for deg! Balaton Sound – sounds good?
 
Ja:


Foto: Linda Marie Krabberød

Nyeste saker fra 730.no

Les mer