Hopp til hovedinnhold
WHAT TIME IZ IT? STUDIO TIME I STORE STUDIO (ROSIE ALM/TEE PROD.)

– Nei til dop, nei til damer

– Vi ble blodseriøse, som en motkultur mot resten av ungdommen, eller folk rundt oss. Ingen rusmidler var tillatt. Helst minst mulig omgang med damer også, det var det beste. Da kunne man fokusere på det skulle gjøre. Driver du med graffiti, driv med det hele tiden, bli best.

Tshawe rister på hodet når Tommy Tee forteller Store Studio på NRK hvordan han var da han startet med hip-hop på 80-tallet.

– Det finnes jo alltid tid til å skvise inn noen damer, mener Madcon-rapperen, som også er en veteran, men som ikke rører The (albumaktuelle) Crazy Minister.

Journalist og forfatter Øyvind Holen minner også om hvor streng «dørvakta» Tommy Tee var, og snakker om den norske hip-hop-krigen (Tee, Warlocks, Christer Falck, håndgemeng, urinering.) Tommy sier at man ikke har sett noe til Christer i etterkant, bortsett fra på tv. (Ouch!)

I dag er den sertifiserte ringreven mye mindre nazi, noe Studio Time er et bevis på. (Hørt «2 Happy Campers and a Party Pooper»?)

Programleder Anne Sandvik Lindmo stiller dette bra spørsmålet: «Hva ville den unge Tommy Tee sagt om albumet som du har laget nå?»

Se Store Studio-innslaget med Tommy Tee hos NRK

Tommy og hans band, Tshawe, Son of Light og den amerikanske midschool-helten CL Smooth fremfører også Tees nye singel «About That Girl», og det høres ut råflott ut. (Det visuelle er også stilig: Tshawe klemmer publikum og kysser Anne.)

Bonus: Tee Productions-sjefen forteller 730.no hvilke fem plater han pumper når han ikke er Norges hip-hop-guru:

James Brown & the JB’s: Funky People 1 & 2 – Legendarisk samling av funk med JB i spissen og ellers pionérer som Maceo Parker og Fred Wesley på laget.

Kate Bush: Greatest HitsDetta er musikk!

Bob Marley & The Wailers: LegendDetta er en ekte legende.

Anita Baker: Rapture – Slick 80-talls soul på sitt beste.

Sade: Greatest Hits – Erotikk i musikkform.

Showtime: Tommy Tee med sin store familie og venner feirer Studio Time på Sentrum Scene i Oslo på torsdag denne uken (fri alder oppe), for så å ta turen til Bergen på fredag, Stavanger på lørdag og Arendal fredag 16. oktober. Her er mer info.

I skrivende stund er Studio Time på 4. plass på iTunes, hvor man som vanlig kan høre smakebiter fra alle låtene. Hvis du laster ned fra Platekompaniet, får du med tre bonusspor.

Tommy forteller om alle låtene her, inkludert sin housy, DJ Olle Abstract-inspirerte sviske.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer