Hopp til hovedinnhold

Nedtur ble oppsving for Annie – se video

Lanseringen av det nye albumet til Anne Lilia Berge Strand (31) alias Annie fikk et kjærlig kickoff i forrige måned, da nettstedet 2000-tallets 500 beste låter.

– Pitchfork tar ofte kontakt med meg, men jeg ble veldig overrasket, det er utrolig kult, sier Annie til 730.no på telefonen fra Berlin, hvor hun bor.

– Jeg har alltid hatt lyst til å lage en låt som blir husket, og «Heartbeat» har på en måte blitt en klassiker. En låt som mange vil høre om igjen flere år etter at den kom ut, noe som er kjempegøy.

Men det er det nye albumet Don’t Stop som nå gjelder. Et sett som egentlig skulle ut for lenge siden, via en stor Universal-deal med britiske Island. Dette kokte bort, hun brøt med selskapet, en tidlig versjon av albumet lekket og Annies situasjon var ikke plutselig ikke så supersexy. Men selv føler hun at det ble en velsignelse i forkledning.

– Når man har laget ny musikk som man har lyst til at folk skal få høre, er det alltid frustrerende og måtte arbeide så mye for å få det ut. Men da jeg sluttet å jobbe med Island og albumet lekket, begynte jeg å spille inn nye låter, og jeg ble egentlig mer fornøyd med dette resultatet, så jeg ser på det hele som positivt.

– Haha, tittelen er jo fortsatt Don’t Stop, jeg kunne ikke stoppe, jeg måtte fortsette å lage det, måtte gjøre det ferdig, måtte få det ut. Man kan ikke bli stoppet av motgang, forteller hun til 730.

Denne innstillingen var ekstra relevant i 2001, da kjæresten Tore Andreas Kroknes alias DJ Erot døde av en medfødt hjertesykdom, kun 23 år gammel. På Annies nye singel «Songs Remind of You» har hun ham i tankene. Og en av verdens største popstjerner.

– Dette er noe av det første jeg spilte inn med (den britiske produsenten) Richard X, og låten handler på mange måter litt om Tore, samtidig som det er en veldig klassisk klubblåt. Vi synes det var morsomt da Madonna kom med «Hung Up», fordi den gav Richard og meg litt av den samme følelsen som «Songs».

Don’t Stop, som kommer i salg i Europa via norske Smalltown Supersound i oktober og i USA i november, er altså ikke det samme albumet som skulle ut i fjor. (Hennes forrige singel «I Know Ur Girlfriend Hates Me» er ikke med.)

Annie har blant annet spilt inn flere nye låter med britiske Paul Epworth, som har produsert for The Rapture, Bloc Party og Primal Scream.

«Songs Remind Me of You» kan lastes ned hos blant andre Platekompaniet og iTunes. Hos sistnevnte har singelen i skrivende stund karakteren fem av fem stjerner.

Her er en uoffisiell video, som er basert på impulsive opptak fra fotoshooten til albumcoveret:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer