Hopp til hovedinnhold
B-Boy Myhre Sitter Inne album turne
B-Boy Myhre er ute med nytt album 🎮 🌟 (Jonathan Vivaas Kise/Little Big Music)

B-Boy Myhre brekker ned sitter inne – låt for låt

730.no tar en prat med B-Boy Myhre 🌟

Hovseter-ordsmeden Benjamin Myhre alias B-Boy Myhre (født i 95) er ute med sitt andre album – sitter inne.

Konseptet til albumet er nærmest en karikatur av den moderne ungdommen og tar et dypdykk i det som kan være en utilgjengelig kultur for mange – bestående av teknologi, gaming, tegneserier og online-personas. 

På sitter inne portretterer B-Boy Myhre hverdagen til en fiktiv gutt anno 2023, som har isolert seg selv såpass lenge at alle følelser og ideer blir tas til det ekstreme.

Det hele utspiller seg altså i et dårlig belyst gutterom, preget av dårlig luft, anime-figurer og lukten av gammel energi-drikk pant.

730.no tar en prat med B-Boy Myhre, som også brekker ned albumet – låt for låt.

Tracklist 🔥 (Instagram/bboymyhre)

Hei B-Boy Myhre! Gratulerer med slipp av ditt andre album! Hvordan føles det? 

– Hei 730! Det føles veldig godt. Album nummer to kan være litt skummelt og jeg kjente veldig på det. Pluss at når man sitter inne med noe lenge blir det ubehagelig etterhvert, så nå var det godt å få det ut.

Albumet har jo et ganske kult konsept og tar for seg hverdagen til en fiktiv gutt. Kan du fortelle litt om hvordan du fikk den ideen?

– Ideen kom fra at vi først og fremst var hypp på å gå hardt konseptuelt. Og også lage noe som tematisk kanskje ikke var så utforsket. Også lage noe hvor alt foregikk på en scene eller setting!

Er temaene du tar opp på albumet noe du selv kjenner deg igjen i?

– Det å sitte inne å game ligger hjertet mitt litt nærmere enn f.eks badmington, så da ble det gutteromsrap! Vi fant det lettere å finne referanser og sånt der.

Du har sagt at du ikke ønsker å dytte konseptet ned i halsen på lytteren. Hva er det du håper lytterne får ut av å høre på?

– Jeg håper de syns det er annerledes! At de kanskje finner litt å pusle og tolke. Håper de maler sine egne bilder, lager sine egne narrativ, spekulerer og konkluderer! Jeg er ikke noe fasit.

B-Boy Myhre vant Spellemannprisen for beste musikkvideo i 2020 (Instagram/bboymyhre)

Snart skal du ut på turné og gjøre dine største headliner-konserter så langt. Hva gleder du deg mest til?

– Yes as, snart er det tur-tid! Jeg tror egentlig jeg bare gleder meg mest til å spille. Den faktiske spilledelen av turneen liksom! Det å være på micen og nistirre folk i øynene fra scenen! Jeg syns det er veldig gøy. Mye gøyere enn å ta fly f.eks, som jo også er en del av opplegget. 

Er det et sted det er ekstra stas å spille? 

– Det er nok litt ekstra stas å få spille Rockefeller. Det er et sted jeg har vært masse på opp igjennom, og nå er det min tur! Også er det jo alltid litt ekstra spennende å spille i hjembyen synes jeg. Det kommer en mystisk kraft med det.

Hva annet kan vi forvente av deg fremover?

– Jeg har lyst til å begynne å slippe mer musikk oftere! Vi har ikke ligget på latsiden etter albumet ble ferdigstilt, og er allerede godt nedi gata med neste prosjekt. Forvent det uventede, hvis det kult å si.

Nedenfor brekker B-Boy Myhre ned albumet sitter inne – låt for låt.

B-Boy Myhre Snømenn videopremiere 730.no
(Little Big Music)

«chill study relax»

– «chill study relax» er en Lo-fi-interlude du kan drikke te og gjøre skole til, som er inspirert av YouTube og ymse Spotify-spillelister. Den handler om symbiosen mellom en innesitter og en utegåer! En Lo-fi-girl vs. en high-five-guy.

– Haha, det var Erlend som kom på utrykket high-five-guy. Han bare sa det i en eller annen random kontekst, men jeg syns det var så gøy så måtte få det inn på en måte. Ser for meg en jævlig slitsom dude som high fiver alt under en lav sko. Han synes alt er sjukt og hans kjære sitter under et ullteppe i dampen av air-diffusere og chai, og leser noe av en fransk forfatter som sikkert ikke finnes en gang.

«dust»

– The anthem of the dust! Denne handler bare om å gå dust. Og kanskje ta det litt for langt noen ganger?Gønne på med potions og perks til du ikke lenger er karakteren du starta som.

«skrillex»

– «skrillex» er for the moneymakers!! De som sitter å læger inn fra pc-en sin! Om det så er krypto  domener eller ******. Lets get some papuuuuuurrrrr!

«livecam»

– «livecam» handler om en stakkarslig kar som har forelsket seg i en e-girl som produserer content for voksene. Han kjøper fullstendig ideen om at de er kjærester og får hjertet sitt knust når hun en dag har med seg en co-star på set.

«1-2 step»

– «1-2 step» er en digital dansefest. Et lite avbrekk fra pc-monitoren på høyre side. Blikket flyttes over til den på venstre, og der er det strobeshow. Vår karakter har fått noe i posten han bestilte via TOR-browseren, og føler nå at han er på fest og er uovervinnelig. 

«inkognito»

– Real ones move in silence! Silent but deadly! Kjært barn har mange navn. «inkognito» handler om å jobbe i det stille. Den representerer følelsen av: Jada, bare gjør det dere gjør. Jeg skal bare stå her borte litt og jobbe på noe annet… Nei sorry det er hemmelig.

«habbo»

– Livet 2.0! Her lever karakteren vår ut mange av dagene sine. Men i denne verdenen handler det også om å se og bli sett! Sjekk ut den dumme sofaen jeg har da! Møbz 4 da mæbz! 

«jeg har stream»

– Jeg har stream! Pls subscribe og like. MERK: Alle donasjoner går til ny klokke.

«dr. evil»

– Vår mann har nå mistet det psykologiske fenomenet «sitt indre barn». Nå trenger han doktor, doktor Evil.

«enkli»

– Nå har han blitt ordentlig mannevond, uffda. Det spekuleres i at alt alle sier bare er tull og fasade, det cappes fra høyre og venstre. Men vår fyr, han er ekte selvfølgelig! Han har jo rett! Det er de andre som tar feil! Alt det de sier de gjør, gjør de ikke, og han har jo faktisk gjort alle de tingene på ekte for mange år siden. I mean, come on… Ser de ikke det?

«bob bob bob»

– Vi har kommet til slutten. Nå har karakteren gravd seg ordentlig ned, og isolert seg altfor lenge. Det går litt sånn opp og ned egentlig. Noen dager er lette og lyse, mens andre er tunge og mørke. Kanskje på tide å trekke for gardinene, ta seg en slurk frisk luft og komme seg ut litt nå? Må bare finne en dag som passer først.

Se også: Vinteren kom kjapt til Norge – men norske artister lager musikk som varmer

Nyeste saker fra 730.no

Les mer