Hopp til hovedinnhold
KLAR? (NETFLIX)

Når mannen din kommer ut av skapet etter 40 år…

KLAR? (NETFLIX)


Det er sikkert ikke rent få som lurer på hva som skjer med folkene i de romantiske filmene etter at kameraene skrus av. En kan jo ikke akkurat ri ut i solnedgangen for evig heller.


I Netflix-serien
Grace and Frankie har både det ene og det andre paret vi følger klart å holde sammen i 40 gode år med unger og det hele, helt til mannfolka viser seg å være mer enn bare forretningspartnerne.

Sol og Robert (Emmy- og Golden Globe-vinner Martin Sheen, fra bl.a. Catch Me If You Can, The Amazing Spider-man 1 & 2 og The Departed) har nemlig hatt en affære i 20 år mens konene satt hjemme uten å ane noe.

Og nå vil de gifte seg.

Med et felles strandhus i eie, ender både Grace (spilt av Jane Fonda, Monster in Law, Nine to Five og Klute) og Frankie (Lily Tomlin, Desperate Houswives, Pink Panther 2 og også Nine to Five) plutselig opp side om side.


Den nye Netflix-suksessen er skrevet og produsert av Marta Kauffman og Howard J. Morris, førstnevnte kjent som en av to Friends-skapere. 

Fortsetter nedenfor


NÅR HEMP-LUKT LIKSOM IKKE ER HELT DIN GREIE (NETFLIX)

 
Mens skjønnhetsguru og fasade-guri Grace sprader rundt i Chanel-drakter, hiver Frankie på seg klær lagd av hemp og tenker seremonier med røkelse kan gjøre situasjonen bedre. For de som fortsatt ikke skjønner; to vidt forskjellige personligheter plassert under samme tak.


Når castingen inneholder Oscar-, Emmy- og Golden Globe-vinnere skulle en kanskje tro at skuespilleriet var troverdig. Det er det også. En får et levende innblikk på hvordan et brudd/en ut-av-skapet-opplevelse kan foregå hos de i 70-åra.

Om en ser bort ifra disse levende legendene, har de til sammen fire barna også sine problemer og et liv de prøver å leve. Brianna (June Diane Raphael, Bride Wars, Forgetting Sarah Marshall og Anchorman 2), en av døtrene til Grace og Robert, er den som skuespillermessig kanskje kommer best ut av det. I motsetning til søstera Mallory (Brooklyn Decker, Battleship, Just Go with It og What to Expect When You’re Expecting) ser hun aldri ut til å finne lykken med noen mann, noe som kanskje har en sammenheng med hennes høye sarkasme-nivå.


Fortsetter nedenfor
SPIRIT ANIMAL (NETFLIX)

Selv om den amerikanske serien av og til kan virke litt… Amerikansk, serverer 2 sesonger med 13 episoder hver oss en overraskende fresk humor. Hele dynamikken mellom de forskjellige karakterene kan sette igang de mest kresne lattermusklene, med mindre det bare var trøttheten som tillot å le høyt uten andre tilstede. Okke som, 7 episoder er allerede slukt på rappen.

Fra 730 kommer 4,33 av 5 klapp seilende og responsen er minst like storsinnet hos andre kanaler. The Wall Street Journal liker spesielt godt hvordan Grace og Frankie utspiller et sterkt humor-team.


– Sammen, men også separat, er de kilden til mesteparten av den gode stemningen, stilen og diverse andre gleder i Grace and Frankie, noe som også er svært betydningsfullt, skriver de.


Se trailer på komedie-serien du kan velge å se alene, men også med en venn/kjæreste eller familie:


Sesong 3 av Grace and Frankie kommer etter planen i mai 2017. 


Se også: Snikparodi på The Kardashians?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer