Hopp til hovedinnhold

$nakkis: Nytt Justin Timberlake-album i høst?

FORUM-FJAS VIA ?UESTLOVE (JIVE/RCA/OKAYPLAYER)

 
I dag treffer Justin Timberlakes tredje album The 20/20 Experience en butikkhylle eller en iTunes Store nær deg, og ikke før har 32-åringens lekre «comeback»-skive sett dagens lys før det allerede ryktes om en ny plate rett rundt hjørnet. 
 
Justins kompis og The Roots-trommis ?uestlove publiserte en post på Late Night with Jimmy Fallon hele forrige uke) som sporenstreks satte verdensveven i kok.
 
Philly-legenden og musikknerden ?uestlove skriver:
 
Albumet er i overkant ambisiøst. Det er MANGE idéer som er skvist inn i ett. Ødeleggelses-alarm: 20/20 Vol. 2 kommer ut i november. (10 låter nå…. 10 låter senere = 20 vision.)


 


Jeg beundrer ballene det tok å lage denne plata, fordi (Justin) kunne lett ha raska sammen en skive og gjort Diplo til 20/20s Teddy Riley (90-tallsprodusenten bak Michael Jacksons Dangerous-album – red. anm.) istedenfor å gå for Timb som er hans Quincy Jones.


 


Jeg liker throwback-Timb (han spilte meg låter i tilfeldig rekkefølge fra begge 20/20-albumene, så jeg vet ikke hvilke av de som ender opp på neste plata), så jeg var sjokkert over at han ikke 4-to-the-floor’et produksjonen – som han ville gjort i 2005. Disse låtene var mer på noe Missy/Magoo-era-Timbo, og Justin sa selv at han ville få Tim til å komme seg i den «ekte» sonen sin. Selv om det betydde å ekskludere alle lytterne som er født etter 1986. «Suit & Tie» er den mest usannsynlige James Brown-produksjonsreferansen jeg har hørt på en stund. Men såklart, om du ikke har doktorgrad i soul-ology så betyr det neppe en dritt for deg. Og jeg fortalte Justin at assistenten min Zarah (som er født i 1988) rynket på nesa og var sånn «Ughh, jeg liker ikke denne låta».


Og J er cool med det faktum at kun 35 år gamle mennesker som digger soulmusikken deres i 95 bpm vil «skjønne» låta.Og han var sånn «Hvorfor skal vi gi 18-åringer all makta? Jeg vil lage låter som 40-åringer digger også». 


Og innen musikkvideoen til «Suit & Tie» droppet så var alle 86’erne om bord igjen. Uansett… Jeg elsker låtene, men var bekymret for hvordan han skulle kutte opp prime rib’en for å mate den til tannløse babyer.


En move med store baller, hvertfall… Jeg liker moves med store baller.

 
(Prikk, prikk! – red. anm.)
 

Les mer