Hopp til hovedinnhold
SCARLETT SNART KLAR I SIN EGEN FILM SOM BLACK WIDOW (MARVEL/DISNEY)

Nå vil Marvel ha flere kvinnelige superhelter enn mannlige

SCARLETT SNART KLAR I SIN EGEN FILM SOM BLACK WIDOW (MARVEL/DISNEY)
 

Elektra og Catwoman mageplasket på kino, men Wonder Woman ble en gedigen suksess. Vidunderkvinnen tilhører DC, som er godt i gang med oppfølgerenDet er 10 år siden såkalte Marvel Cinematic Universe startet med
Iron Man, uten at de har klart å lage en eneste film med kvinnelig helt i hovedrollen. Men Marvel sitter ikke på gjerdet og ser på konkurrenten nyte oppsving med superjenter. 
 
Til neste år kommer dog deres første film med Carol Danvers alias Captain Marvel, og Marvel-sjefen Kevin Feige vil at universet deres skal har flere kvinner enn menn.  
– Det ville være fantastisk å se alle våre kvinnelige karakterer slik vi har sett de fleste, aldri kun menn, men hovedsakelig menn, sier Kevin til
ScreenRant.

– Jeg tror vi nærmer oss punktet hvor vi har så mange flotte kvinnelige karakterer at de er bare er helter, istedenfor kun kvinner, kun menn. De er kun Marvel-helter, og over halvparten av dem vil være kvinner.

Siden oppstarten i 1939, har Marvel gitt liv til mange superheltinner.
De har blant annet lansert en X-Men-tegneserie med kun kvinnelige helter; blant andre Jubilee, Rogue, Kitty Pryde, Rachel Grey, Psylocke, Marvel Girl og Storm. Sistnevnte har blitt spilt av Halle Berry (som også var Catwoman) i fire filmer, mens Alexandra Shipp har hatt rollen som unge Storm.

Marvel kan også lage egne filmer med Sersi, Crystal fra Inhumans og
lesbiske latina-jenta America Chavez alias
Miss America.
På nettet mener mange at det vil være gull på rull med egen film med
X-Men-medlemmet Dazzler. Hun skulle egentlig opp på det store lerretet via Bo Derek i 1981, men den filmen ble lagt på is.
 
Fortsetter nedenfor tegningen av Dazzler. 
ARTISTEN/SUPERHELTBN DAZZLER KAN GJØRE OM LYD TIL ANNEN ENERGI (MARVEL)
 


Sophie Turner (Sansa Stark i
Game of Thrones)
spiller Phoenix i 
X-Men: Apocalypse og får sin egen film til neste år. Her skal musikeren/superhelten Dazzler dukke opp. Skuespilleren er ikke annonsert. (Nei, det blir neppe Lady Gaga, selv om det så slik ut under Super Bowl.)

Ellers er det mange karakterer basert på gutta, som
Spider-Woman,
She-Hulk (som heter/het
Lady Hulk i Norge), Lady Deadpool, X-23 (kvinnelige Wolverine) og Jane Foster fra The Avengers som Thor (ja, det skjer i tegneserien).


Eller blir det egen film med Evangeline Lilly som superveps etter nye Ant-Man and the Wasp?
Fortsetter nedenfor traileren.

Ordet på Hollywood-gatene er at det også planlegges film med Jennifer Lawrence som Mystique, samt Invisible Woman fra Fantastic Four, tidligere spilt av Rebecca Staab, Jessica Alba og Kate Mara.

Men den neste som er bekreftet, etter Captain Marvel, er
Scarlett Johansson som Natasha Romanoff alias Black Widow. I likhet med DC-suksessen med
Patty Jenkins som regissør av
Wonder Woman, jakter Marvel på en kvinnelig regissør til Black Widow. Tegneseriegiganten, som Disney kjøpte i 2009, har angivelig hatt møter med 65 regissører.


Se også: Norges sterkeste filmanmeldelse? Rapper vurderer nye Jurassic World: Fallen Kingdom

Nyeste saker fra 730.no

Les mer