Hopp til hovedinnhold
MULIG DETTE BLIR TIL TO VELDIG FORSKJELLIGE FILMER (SKJERMBILDE CNN)

Nå kommer det TO filmer om grotteguttene i Thailand

MULIG DETTE BLIR TIL TO VELDIG FORSKJELLIGE FILMER (SKJERMBILDE CNN)
 


Hvis du ikke har sovet
i en grotte under en sten, har du fått med deg de 12 stakkars guttene og deres fotballtrener som ble stengt inne i en grotte i 18 dager på grunn av monsun-flom. En thailandsk tidligere marinejeger på 38 år døde da han forsøkte å redde guttene.
Det drøye dramaet ble en gigantisk global nyhet, noe som ikke gjør det overraskende at det blir en Hollywood-film. Men det er litt pussig at det ser ut til å bli to konkurrerende filmer.

Ifølge Variety annonserte først amerikanske Pure Flix at de allerede er i gang. Selskapet er mest kjent for barnefilmer og filmer med kristent budskap.

Passende nok bor en av Pure Flix-sjefene, Michael Scott (dessverre ikke The Office-sjefen), delvis i Thailand, og deltok i hjelpeaksjonen med fotballguttene i fire dager:

Men rett etter sier regissøren Jon M. Chu at han også skal lage film om dramaet. Han og Ivanhoe Pictures er angivelig i forhandlinger med den thailandske marinen og regjeringen.


Jon, som er aktuell med
Crazy Rich Asians, hinter om at Pure Flix kommer til å lage en corny film.

– Jeg nekter å la Hollywood #whitewashout Thai-redningshistorien. Absolutt ikke, twitrer den kinesisk-amerikanske regissøren.

– Det skjer ikke, ellers så skal vi lage et helvete for dem. Det er en vakker historie om mennesker som redder andre mennesker. Så alle som tenker på den vakre historien bør gjøre det riktig og respektfullt.

Fortsetter nedenfor Jons nye film.

– Det er litt for tidlig å virkelig diskutere, men den viktigste leksen jeg lærte av å lage
Crazy Rich Asians, er at vi må fortelle historiene våre – særlig de viktige, så historiebøkene ikke skriver feil, fortsetter regissøren. 
 
– Denne er for viktig til å la andre diktere hvem som er de ekte heltene.  
Begge filmselskapene har sagt at de tar sikte på å ha premiere i slutten av 2019.Nyeste saker fra 730.no

Les mer