Hopp til hovedinnhold
NOOOM (THE CW)

Nå hos norske Netflix! Bør du sjekke ut iZombie?

NOOOM (THE CW)

OPPDATERT 4. MAI 2016: Nå er første sesong av iZombie tilgjengelig hos norske Netflix! Sjekk ut serien nå, og les vårt førsteinntrykk under. 
 

Sak fra mars 2015

730 har skrevet om iZombie før, og i kveld har serien endelig norsk premiere. Se første episode på FEM klokken 20:30, og så en ny episode hver tirsdag til samme tidspunkt. Vi har sett de første to episodene, og selv om det ikke er nok til å dømme hele sesongen, er det et greit grunnlag til å si at du absolutt bør gi serien en sjanse. 

iZombie er veldig løst basert på tegneserien med samme navn. Kort oppsummert følger vi den flittige medisinstudenten/praktikanten Liv (spilt av Rose McIver), som etter å ha blitt angrepet på en fest ender opp som en zombie. Dette holder hun hemmelig for både familien og sin kjekke forlovede, selv om hun ser ut som et fullstendig nytt menneske etter «ulykken». (Hun går fra å være solbrun og brunette til å se ut som en hvithåret, likblek (pun inteded) gotisk tenåring.)


De to første episodene er preget av hastverk og banaliteter. Spesielt den første skynder seg gjennom hendelser som burde vært viet mer tid, og det blir ufrivillig komisk når karakterene gjenforteller hva som har skjedd det siste halvåret foran hverandre, for at også seerne skal få vite hva som har hendt. Her kunne de like gjerne brukt voiceover. 

Fortsetter under 


(THE CW)


Heldigvis snur det kjapt, og etterhvert som flere karakterer introduseres, øker også interessen vår. Serieskaper Rob Thomas (
Veronica Mars) får vist hva han er god for – smart, tørr humor og hverdagsdrama blandes med lettbeint (og litt kjedelig) krim.

Når Liv blir til en zombie kan hun ikke lenger jobbe som lege, og har i stedet fått seg jobb på et likhus, hvor hun forsyner seg med de avdødes hjerner. Denne trangen gjør også at hun får «flashbacks» fra likene, som selvfølgelig gjør at hun kan hjelpe til å løse drapsgåter. Dét at hun spiser ofrenes hjerner (varmet opp i mikrobølgeovn med litt chilisaus på) sørger for et av seriens aller smarteste grep. Når hun spiser hjernene får hun ikke bare skrekkelige bilder i hodet – Liv endrer også personlighet for en kort periode, og ligner rett og slett personen hun nylig spiste hjernen til.

Det betyr at hovedpersonen potensielt kan være i konstant endring fra episode til episode, og bør føre serien inn på både komiske og nyskapende veier. 

Fortsetter under 
iZombie er langt mer Veronica Mars enn The Walking Dead, men aller mest minner programmet om en blanding av de fine, undervurderte seriene Pushing Daisies og Dead Like Me. (Begge var lenge tilgjengelig på Netflix Norge, men førstnevnte har dessverre blitt fjernet.) 

 
Til tross for en litt klisjéfylt og banal start gleder vi oss til fortsettelsen, og tror iZombie kan bli ordentlig gøy. Vi må bare velge å tro på universet Rob Thomas presenterer, og ikke tar alt så gravalvorlig. 

Se også: Traileren til Entourage-filmen (VIDEO)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer