Hopp til hovedinnhold
Black Panther Wakanda Forever trailer Namor the sub-mariner teaser black panther 2
Black Panther: Wakanda Forever og Chadwick Boseman Forever (Marvel/Disney)

Black Panther: Wakanda Forever har fått majestetisk teaser

Black Panther: Wakanda Forever gir oss en nydelig første titt – og viser Namor og Ironheart.


OPPDATERT 26. september: Vi ser glimt av ham bakfra i teaseren…

(Marvel/Disney)

Skjermbilde fra teaseren (Marvel/Disney)

Men nå disker Marvel opp med det første offisielle bildet av Namor.

Namor McKenzie The Sub-Mariner black panther wakanda forever Tenoch Huerta mcu

Namor aka The Sub-Mariner debuterer i MCU via Tenoch Huerta i Black Panther: Wakanda Forever (Marvel/Disney)

Karakteren spilles av meksikanske Tenoch Huerta, fra Narcos: Mexico og The Forever Purge Juan. (Samt James Bond-filmen Spectre, hvor karakteren hans heter Mexican Man in Lift). Antihelten Namor McKenzie alias The Sub-Mariner, som debuterer i MCU, legger seg ut med T’Challa i 2013-tegneseriebladet New Avengers. I tegneseriene er Namors kongedømme Atlantic, men i MCU er navnet Talocan. Det ser ut som de atlantiske talokanske krigerne skal kjempe mot Dora Milaje; Wakandas kvinnelige spesialstyrke.

Regissøren av Avengers: The Kang Dynasty blir Destin Daniel Cretton (Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings). I motsetning til Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame blir The Kang Dynasty og oppfølgeren Avengers: Secret Wars ikke filmet samtidig. Kevin Feige røper ikke hvem som er Secret Wars-regissør, men han sier at det ikke blir Russo-brødrene. Selv om de har sagt at de har lyst. (Tipper dog at det blir noen som har vært MCU-regissør tidligere.) Les om Ant-Man And the Wasp: Quantumania og Avengers og se hva Kevin Feige sier om MCU Phase 4, 5 og 6 nedenfor.


Vi har tidligere ikke fått se så mye som et bilde fra Black Panther 2, men i forbindelse med San Diego Comic-Con letter Kevin Feige, Marvel Studios og Disney på sløret med en teaser.

De smellvakre glimtene fra Black Panther: Wakanda Forever gir oss ikke mye detaljer om handlingen. Men det blir krig. Og vi får se at den svarte panteren T’Challa er dypt savnet. Dog ikke glemt.

Etter at Chadwick Boseman døde i 2020 etter en lang kamp mot kreft som han kjempet i smug, valgte regissøren og manusforfatteren Ryan Coogler å ikke erstatte karakteren.

Hvem som skal erstatte Black Panther er ennå ikke klart. Men i den nye versjonen av manuset etter Chadwicks bortgang får lillesøsteren Shuri (Letitia Wright) større plass. I snutten ser vi litt av panterdrakten…

Black Panther Wakanda Forever Ramonda angela bassett trailer Namor the sub-mariner teaser black panther 2

Dronning Ramonda spilt av 63-åringen (!) dronning Angela Bassett (Marvel/Disney)

I snutten får vi høre en tale fra en emosjonell Ramonda (Oscar-nominerte Angela Bassett).

– Jeg er dronningen av den mektigste nasjonen i hele verdenen, og hele familien min er borte, sier hun med skjelvende, sint og sterk stemme.

– HAR JEG IKKE GITT ALT?

Men det er håp. Noe som illustreres med en øm, wakandisk versjon av «No Woman No Cry» via nigerianske Tems som snedig nok glir over i «Alright» med Kendrick Lamar.

Nedenfor ser du første teaser til Black Panther: Wakanda Forever – med tårer i øynene.

Premiere 11. november. Nedenfor kan du lese mer om Marvel Cinematic Universe-planene i årene fremover.

Ryktene om at Marvel-veteranen Namor aka The Sub-Mariner debuterer i MCU stemmer. Vi får to vage glimt av kongen av Atlantis Talocan, spilt av meksikanske Tenoch Huerta (Narcos: Mexico), som i 2013-tegneseriebladet New Avengers legger seg ut med T’Challa. I tegneseriene er Namors kongedømme Atlantic, men i MCU er navnet Talocan. Det ser ut som de atlantiske talokanske krigerne skal kjempe mot Dora Milaje; Wakandas kvinnelige spesialstyrke.

Vi får også se Shuri hilse på tenåringen Ironheart alias Riri Williams (Dominique Thorne), som får sin egen MCU-serie på Disney+ høsten 2023. (Studenten imponerer Iron Man ved å bygge en lignende drakt som ham. Se 1:34 i traileren.)

Dette er den 30. filmen i Marvel Cinematic Universe og – som Kevin Feige nå røper – random nok den siste i samkjørte og konsekvente Phase 4. (Kanskje de er lei av sutringen og tenker at det er lurt å sette en strek for denne fasen med en bra film.)

Musikken er igjen komponert av svenske Ludwig Göransson, som er signert til Roc Nation.


Under SDCC annonserte Kevin Feige premieredatoene for Avengers: The Kang Dynasty og Avengers: Secret Wars.

Men hvem er nå egentlig  med i Avengers?

Gud bedre: Avengers The Kang Dynasty og Avengers Secret Wars

Gud bedre: Avengers: The Kang Dynasty og Avengers: Secret Wars

Avengers: The Kang Dynasty kommer 2. mai 2025. Det samme året kommer Avengers: Secret Wars, nærmere bestemt 7. november 2025. Vi gleder oss til 2025! Fingre krysset for at de leverer – og at vi fortsatt lever.

The Gray Man-aktuelle Russo-brødrene (Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame) har tidligere sagt at de har lyst til å gjøre Secret Wars. Men MCU-sjefen sier at duoen ikke blir regissørene. Han røper ikke hvem det blir.

Hollywoods mektigste produsent har mye info på hjertet når det kommer til årene fremover. Hold på hatten.

Loki sesong 2 kommer sommeren 2022. Hawkeye-spinoff Echo starter sommeren 2023. Nia DaCosta-regisserte The Marvels med Captain Marvel alias Carol Danvers, Ms. Marvel alias unge Kamala Khan og Monica Rambeau.

Serien Daredevil: Born Again med Charlie Cox får 18 episoder (!!!), med Vincent D’Onofrio som gangster-bamsefar Kingpin.

Vi så Charlie Cox i Spider-Man: No Way Home – og vi får også se den blinde superhelten i Echo og She-Hulkjamfør den nye traileren.

Kathryn Hahn/WandaVision-spinoff Agatha: Coven of Chaos har premiere hos Disney+ vinteren 2023. Blade med Mahershala Ali får kinopremiere 3. november 2023. Captain America: New World Order 3. mai 2024.

Ant-Man and the Wasp Quantumania Bill Murray Jonathan Majors Kang the Conquerer MODOK George Tarleton Evangeline Lilly Paul Rudd

Ant-Man and the Wasp: Quantumania med Evangeline Lilly som Hope van Dyne alias Wasp og Paul Rudd som Scott Lang alias Ant-Man (Marvel/Disney)

Phase 5 starter med Ant-Man And the Wasp: Quantumania 17. februar 2023.

Jonathan Majors, som dukker opp som He Who Remains i Loki, vil bli til en annen versjonen av denne karakteren – maskerte Kang the Conqueror alias Nathaniel Richards – i Ant-Man-filmen og i de nye Avengers-filmene. Bill Murray er også med i Ant-Man And the Wasp: Quantumania som en villain, men på Comic-Con fikk vi ikke vite hvem.

Kang the Conqueror Jonathan Majors Jurnee Smollett Lovecraft Country (HBO Max)

Arkivbilde av Jonathan Majors i eventyrserien Lovecraft Country med Jurnee Smollett (HBO Max)

George Tarleton alias MODOK alias M.O.D.O.K. (Mental/Mobile/Mechanized Organism Designed Only for Killing) gjør sin live-action-debut i MCU via Ant-Man. Hvem som spiller monsteret røpes ikke.

Superskurkfilmen Thunderbolts kommer 26. 2024 som avslutningen til Phase 5, mens Phase 6 starter med Fantastic Four 8. november 2026.

Men hvorfor sier ikke Kevin Feige noe om X-Men og deres kommende MCU-debut?

Nå har Marvel Studios endelig fått tilbake filmrettighetene til X-Men (og Fantastic Four og Deadpool) etter at Disney kjøpte Fox for 700 milliarder kroner. Kevin røper vel noe om X-Men snart…

(Kanskje mutanten Namor i Black Panther 2 blir en av lenkene til X-Men? Sammen med mutanten Ms. Marvel?)

FF-kvartetten – med Mister Fantastic, Invisible Woman, Human Torch og The Thing – som var med å bygge hele det moderne Marvel-universet fra og med 1961, har aldri truffet blink som film.

Les også: Topp 15 dårligste Marvel-filmene


Tilbakeblikk fra 2020 da Marvel-konkurrenten DC Comics hyllet Chadwick Boseman og Black Panther. Stort og stilig av DC.

Mer MCU her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer