Hopp til hovedinnhold
ENDELIG! <3 (NIANTIC, INC)

Nå er Pokemon Go ute i Norge!

ENDELIG! <3 (NIANTIC, INC)

OPPDATERT lørdag 16. juli:

I formiddag ble Pokémon Go endelig lansert i Norge, i tillegg til en rekke andre europeiske land. (Trist nok må Japan, Pokémons hjemland, fortsatt vente.) Spillet er foreløpig bare tilgjengelig i App Store (iPhone), men bør komme til Google Play (Android) ganske kjapt. 

OPPDATERT: Nå forteller Android-brukere at de også finner spillet, prøv gjerne denne lenken om du ikke ser det i din Google Play.

Noen brukere melder om at de ikke får lastet ned spillet via norske Apple Store akkurat nå, kanskje grunnet stor pågang. («Artikkelen er ikke lenger tilgjengelig».) Så hvis du ikke får det til er det bare å prøve litt senere. 


Har du allerede spillet på din iPhone, men har lyst til å kjøpe greier med ekte penger?

Bytt til norsk region på telefonen og din norske Apple ID, slett appen, og last ned spillet på nytt. Logg så inn med samme Google-konto som sist, så skal alle Pokémon og all fremgang fortsatt være lagret. Med din norske Apple ID kan du legge til ditt kredittkort, om det ikke allerede er registrert på brukeren. Så er det bare å bruke feriepengene på Coins, så du kan kjøpe Lure modules, Incense og mer plass i ryggsekken… 


Lykke til! 
 
PS: Spillet opplever for øyeblikket store serverproblemer, prøv igjen senere om du ikke klarer å logge inn. (Vi har ventet i 5-6 timer nå…….) 
Sak fra 10. juli

Allerede før appen er lansert på verdensbasis er det lite tvil om at Pokémon Go er en av årets flotteste nyheter – uansett sjanger. 

Har du sett noen som dypt konsentrert tar snikbilder rundt i byen kan det være at de egentlig bare prøver å fange noen sjeldne Pokémon. Spillet får selv den lateste sjel til å bevege seg ut døra for å jakte lommemonstre, og vi har selv vært forbausende mye til fots de seneste dagene. 

PS: Se ofte stilte spørsmål om Pokémon Go nederst i saken. 

For ikke-spillere kan det se omtrent slik ut:  


Kort fortalt går spillet ut på å finne Pokémon hvor enn du er i verden via GPS-teknologi. Det vil si at du går rundt hjemme, eller aller helst utendørs, for så å forsøke å fange ville Pokémon. Du kan også plukke opp gjenstander (som Pokéballer, egg eller «potions»), eller besøke Pokémon Gyms i ditt nærområde. 

Mer om hvordan spillet fungerer i praksis kan du se nedenfor. 

Pokémon Go ble først lansert i Australia og New Zealand denne helgen, og USA fulgte kjapt etter. Så ble den internasjonale utrullingen utsatt på ubestemt tid grunnet massiv belastning på serverne. De seneste ryktene sier at Norge og resten av Europa står for tur i løpet av de neste dagene, men ingenting er bekreftet.  


Heldigvis kan du få Pokémon Go i Norge allerede nå, helt lovlig og relativt problemfritt. Vi tar Android-telefoner først fordi det er enklest – scroll ned for den litt mer kompliserte iPhone-guiden.

Fortsetter nedenfor trailer

Android

Til Android-telefoner trenger du bare å laste ned appen her. Så finner du filen i «Mine nedlastninger»/ «My downloads». Velg installér, så har du Pokémon Go!

Får du opp en feilmelding om at telefonen din ikke vil installere noe som kommer fra ukjent utgiver alias ikke Google Play, så vil feilmeldingen ta deg til «Innstillinger» hvor du kan hake av at du godkjenner slikt.


Når du åpner appen logger du inn med din Google-konto, slik at den lagrer fremgangen din. Det vil si at du kan fortsette å spille via en annen telefon senere, eller bare via den norske versjonen når det blir tilgjengelig. Løse rykter sier at skaperne vil utestenge brukere som bruker denne nedlastningen, men det er svært usannsynlig.
 
 
iPhone/iOS 

Til iPhone er det litt mer komplisert, men hold tungen rett i munnen, så får du det til. Også her kan du etter all sannsynlighet fortsette fremgangen din når spillet lanseres i Norge, fordi også iPhone-brukere må logge inn via sin Google-konto. (I tillegg til en Apple ID.) 

1) Logg ut av Apple ID-kontoen din

Dette gjør du i App Store. Bare scroll helt ned, trykk på kontoen din (e-post-adresse) og logg ut. 

2) Bytt region på telefonen din til Australia, New Zealand eller USA

Gå inn på innstillinger (på selve telefonen, ikke App Store), velg generelt, så språk og region, og så velg Australia, New Zealand eller USA som region. Vi valgte Australia, men alle fungerer like godt. Det er fordi spillet allerede er lansert i disse landene.

3) Lag en ny Apple ID fra Australia, New Zealand eller USA og last ned Pokémon Go 

Hvis du nå ikke finner Pokémon Go i App Store kan du prøve å laste den ned her, eller bare google «Pokémon Go App Store» og trykke på lenken. Utgiver er Niantic, ikke Nintendo. 

Husk å ikke være innlogget med din norske Apple ID når du gjør dette. 

Hvis region på telefonen er valgt til Australia, New Zealand eller USA vil App Store automatisk bytte til riktig «butikk», og samtidig foreslå å logge inn eller opprette enn ny Apple ID. Velg å opprette ny. Følg instruksene. 

Så lenge du oppretter Apple ID samtidig som du prøver å laste ned en gratis app skal du slippe å legge inn kortinformasjon. Velg «none», den vil uansett ikke godta et norsk betalingskort. 

5) Bruk en amerikansk/australsk/newzealandsk adresse for din Apple ID 

Navn, tittel og adresse kan være noe oppdiktet (eller ekte), men «Postcode» og «State» må stemme med steder fra virkeligheten. Her tok vi enkelt og greit og fant noen postkoder via det australske postvesenet, du kan også bare bruke adressen til et hotell, f.eks. 

Vi brukte dette:

Postcode: 4211
City: Natural Bridge
State: QLD (Queensland, red.anm.) 


Har du kun én e-postadresse må du opprette en ny dersom din vanlige brukes til din norske Apple ID. Det går kjapt og smidig via for eksempel gmail

Når din nye Apple ID er verifisert via e-post er det bare å starte spillet! 

FAQ 

Q: Når lanseres Pokémon Go i Norge? 

A: Ingen vet. Opprinnelig dato skal ha vært 15. juli, men nå er det utsatt på ubestemt tid. Det ser likevel ut til at det skal være klart innen noen dager, men det kan også bli senere. 

Q: Fungerer spillet i Norge selv om det ikke er lansert her ennå? A: Ja, det funker helt prima når du først har fått lastet det ned! Se hvordan ovenfor. 

Q: Trenger jeg wifi/mobildata for å spille? 

A: Ja, men brukere rapporterer at Pokémon Go tapper overraskende lite data, selv med en hel dag ute på jakt. 

Q: Bruker Pokémon Go mye batteri? 

A: Ja, så ta gjerne med deg en fulladet nødlader/powerbank når du skal ut på tur. Du trenger å ha skjermen og appen på for å oppdage Pokémon, noe som naturlig nok bruker endel batteri. I innstillinger kan du velge «battery saver», noe som vil minimere bruken litt. 

Q: Jeg får ikke til å opprette en ny Apple ID uten å registrere kortinformasjon. Hjelp? 

A: Prøv å lage kontoen i det du prøver å laste ned en gratis app. (Ikke vær innlogget en Apple ID fra før av.) Da skal det fungere. 

Q: Serveren er nede / skjermen fryser / det er noe som ikke fungerer!

A: Spillet er helt nytt, og spesielt på kvelds- og nattestid er det av og til ikke nok serverkapasitet, da store deler av verden bruker appen samtidig. Smør deg med tålmodighet og prøv igjen senere. 

Q: Hvordan finner og fanger jeg Pokémon som dukker opp? 

A: Appen må være oppe og skjermen på. Ha på lyd og vibrering, så får du varsel når en Pokémon er så nært at du kan fange den. Snu rundt på skjermen til du ser den, og trykk så på skapningen. Du trenger ikke å gå bort til den. Kast ball når den grønne, gule eller røde sirkelen er på sitt smaleste, og kryss fingrene. 

Q: Jeg har lyst til å kjøpe noe i spillet med ekte penger! Kan jeg det? 

A: Hvis du bruker Android kan du det allerede nå. Med iOS må du enten logge inn på en venns Android-telefon (via din Google-konto), eller bare vente til spillet er tilgjengelig i Norge. Da laster du ned appen på nytt med din NORSKE APPLE ID, og logger inn med samme Google-konto, så skal fremgang være lagret. (Vi kan selvsagt ikke garantere det, men det er høyst sannsynlig.)

Hvis du oppretter en amerikansk Apple ID kan du legge til et amerikansk kredittkort, eller kjøpe VISA-gavekort på eget ansvar via for eksempel eBay. Norske kort fungerer som nevnt ikke, men vil gjøre det når appen lanseres i Norge. (Via norsk Apple ID.) 


Flere spørsmål? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook. Lykke til! 

Se også: 15 rappere som Pokémon-kort

Nyeste saker fra 730.no

Les mer