Hopp til hovedinnhold
The Marvels Captain Marvel Brie Larson Teyonah Parris Iman Vellani Kamala Khan Ms Marvel Monica Rambeau Photon
(Marvel/Disney)

The Marvels blir møtt med elsk og HAT

Etter to utsettelser og flere reshoots er Marvel klare med The Marvels.


OPPDATERT 12. november: Nå er det bekreftet at The Marvels er den minst populære premierehelgen på kino for MCU noensinne. I USA og Nord-Amerika dro den inn 47 millioner dollar. Dette er mindre enn The Incredible Hulk fra 2008 som åpnet med 55 millioner og Ant-Man fra 2015 hvis premierehelg endte på 57 millioner dollar. Hva med utenfor Nord-Amerika? Det ble også nedtur. I 51 andre land ble tallet 110 millioner dollar, som er langt under estimatet til Disney.

OPPDATERT 11. november: Svak girlpower: The Marvels ser – ikke så overraskende – ut til å bli den største floppen i Marvels historie. Det er nå spådd at filmen vil åpne til omtrent 50 millioner dollar på kino. Dette er det laveste for en MCU-film noensinne. (Og det er 33 filmer.)

Det hjalp ikke at Brie Larson hev seg rundt etter at streiken endte for å promotere The Marvels på The Tonight Show with Jimmy Fallon.


Se også: Disney trykker på bremsen: I 2024 får vi kun denne ene MCU-filmen


Tenk at Captain Marvel – med Brie Larson som Carol Danvers – spilte inn overveldende 1,13 milliarder dollar på kino. Til tross for sinte tomler ned fra de fleste fanboys. Det var dog i 2019. Spol frem fire år og vi har nå et dalende Marvel Cinematic Universe. Oppfølgeren, som har premiere på fredag, heter ikke Captain Marvel 2, men The Marvels.

Les mer nedenfor.

The Marvels Captain Marvel Brie Larson Teyonah Parris Iman Vellani Kamala Khan Ms Marvel Monica Rambeau Photon

Brie Larson som Carol Danvers alias Captain Marvel i The Marvels (Marvel/Disney)


Den Nia DaCosta-regisserte filmen er også en fortsettelse på Ms. Marvel; den minst sette MCU-serien så langt. Iman Vellani er tilbake som Kamala Khan alias Ms. Marvel, mens Teyonah Parris gjentar rollen som Monica Rambeau.


Se også: Nia DaCosta er den første svarte kvinnelige regissøren til å toppe kinolisten


Trioen The Marvels skal nå redde universet etter at Captain Marvel tok tilbake identiteten sin fra fæle Kree og hevnet seg på Supreme Intelligence. Noe som fikk utilsiktede konsekvenser. Blant annet et destabilisert univers og et ormehull tilknyttet Kree-revolusjonæren Dar-Benn, spilt av den britiske Marvel-debutanten Zawe Ashton (Nocturnal Animals, Velvet Buzzsaw). Kreftene hennes vikler seg sammen med kreftene til Ms. Marvel og Monica Rambeau.

Disney og MCU-sjefen Kevin Feige svir av absurde 250 milliarder dollar på filmen. Er den verdt å se?

Som ventet er ikke The Marvels for alle.

The Marvels Teyonah Parris Monica Rambeau Photon

The Marvels Teyonah Parris som Monica Rambeau alias Photon (Marvel/Disney)

Anmeldelsene går bokstavelig fra noe elsk – til mye hat. La oss starte med en positiv vibe.

«The Marvels‘ er forfriskende annerledes enn mange nyere MCU-titler. Den varer i under to timer, er letthjertet i tonen og hopper over lange show-off-scener til fordel for moro», mener Observer og disker opp med 3,5 av 4 stjerner.

the marvels nick fury samuel l jackson norge 730no

Etter nedturen Secret Invasion er Samuel L. Jackson tilbake som Nick Fury i The Marvels (Marvel/Disney)

Seattle Times koser seg glugg med filmen.

«Uventet kjærlig, en hyggelig fornøyelsestur med popcornsmak inn i kosmos, med tre sympatiske helter som guider. […] Nia DaCosta tar oss gjennom historien med mye vittighet. Spesielt fra Kamalas familie, som ikke er begeistret når hjemmet deres i Jersey City blir kastet av intergalaktiske besøkende. Fans av Goose the Cat alias Flerken vil bli glad for å se ham få rikelig med selvsikker skjermtid.»

«Det hele er selvfølgelig helt latterlig, men det presenteres med så likandes humor og livsglede. Spesielt The Marvels’ besøk på en planet der alle synger i stedet for å snakke», skriver The Guardian og går for 3 av 5 stjerner.

Så til folk som hater The Marvels.

(Mange mannlige anmeldere.)

Iman Vellani, Brie Larson, Teyonah Parris Captain Marvel Kamala Khan Ms Marvel Monica Rambeau Photon

Iman Vellani, Brie Larson, Teyonah Parris (Marvel/Disney)

«Hvis du trodde Eternals og Ant-Man and the Wasp: Quantumania var bunnivåer for det haltende Marvel Cinematic Universe, ta deg en tur til den bedrøvelige elendigheten The Marvels», skriver New York Post og serverer 0 av 4 stjerner.

«Det er plass for tøysete tullball i MCU. Men i The Marvels har bitene av absurd komedie en tendens til å føles anstrengt fordi de kolliderer med filmens mest utilitaristiske tone», mener Variety.

«The Marvels bør hete The Debacles (fiasko). Denne superheltkatastrofen er et bevis på at et oppblåst budsjett og talentfulle rollebesetningsmedlemmer ikke kan redde en lavkvalitetsfilm som er en flau for alle involverte. Tacky tegneserier har bedre dialog enn dette rotet», klager Culture Mix.

The Marvels Dar-Benn Zawe Ashton norge norway 730no Teyonah Parris Monica Rambeau Photon

Zawe Ashton som Dar-Benn (Marvel/Disney)

«The Marvels er en patetisk, sentimental, tårevåt unnskyldning for en superheltfilm», skriver anmelderen San Francisco Chronicle.

Han liker dog innsatsen til Zawe Ashton og hennes Kree-karakter Dar-Benn.

«Mesteparten av The Marvels består av å vente på at denne imponerende kvinnen skal kjempe mot disse tre emosjonelle, selvsentrerte, ubrukelige damene, som vi skal betrakte som det eneste håpet for universet.»

Det gjenstår å se om filmen til Brie Larson, Iman Vellani og Teyonah Parris lokker mange til kino.

Neste slipp fra Marvel Cinematic Universe Phase Five er TV-serien Echo, som ser ut til å bli en voldelig affære. I alle fall til å være et Disney-verk. Deretter får vi Deadpool 3.


Les også: Norske Alisha Bø og Kristine Frøseth hylles for den nye (dyre) TV-serien The Buccaneers

Nyeste saker fra 730.no

Les mer