Hopp til hovedinnhold

Top Boy sesong 5 må skje? Den nye er nummer 1 hos Netflix i Norge

Top Boy sesong 4 troner norske Netflix.

– Jeg har en [plug] i Spania og Marokko… Mer penger enn du noensinne har sett.

Den følelsen: Akkurat da jeg trodde jeg var ute, drar de meg tilbake.

Norge liker britisk krimdrama. Top Boy sesong 4 suser rett inn på førsteplass på Netflix i Norge etter helgens premiere. I hjemlandet er Top Boy også nummer 1. (Men USA forstår ikke britisk og der er serien ikke i topp 10.)

Top Boy season 5 Netlix Erin Kellyman Pebbles Karli Morgenthau The Falcon and the Winter Soldier

MCU-stjernen Erin Kellyman som Pebbles i Top Boy (Netflix)

Vi skal ikke røpe handlingen, men som du allerede har skjønt fortsetter den farlige jakten på flus. Nå utenfor U.K.

(Netflix kaller dette for Top Boy sesong 2, ettersom Channel 4 laget de to første.)

Anmeldelsene er stort sett tipp-topp.

The Guardian gir 4 av 5 stjerner og skriver at sesongen «avslører de emosjonelle, psykologiske båndene som holder folk knyttet til hjemstedet – «drittsted» eller ikke». Selv om karakterene ofte er bedritne egoister, er det umulig å ikke like dem.

«Dushane, Sully, Jamie, Jaq: de er alle hensynsløse, forkastelige jævler, som du desperat ønsker det beste for… I likhet med disse kraftfulle, ressurssterke antiheltene, kommer serien seg alltid til topps. Og den er ikke i ferd med å flytte seg fra den plassen med det første.»

London-rapveteranene Asher D alias Ashley Walters og Kano alias Kane Brett Robinson, som til sammen har gitt ut 10 album, er tilbake som Dushane og Sully. Det samme er Little Simz (som dukker opp i Venom: Let There Be Carnage) alias Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo i rollen som Shelley.

Rapperen NoLay er også med. (I fjor slapp hun «Gang Shit».)

Top Boy sesong 5 Netflix Micheal Ward Jamie Ashley Walters Dushane Hill

Louis Vuitton-modellen Micheal Ward som Jamie Tovell, rapperen Asher D alias Ashley Walters som Dushane Hill (Misan Harriman/Netflix)

Når det kommer til Hollywood-stjerneskudd har Ronan Bennett-serien nå fått med Erin Kellyman som Shullys kusine Pebbles. Staffordshire-jenta (født i 98) er kjent fra Marvel Cinematic Universe via karakteren Karli Morgenthau i Disney+-serien The Falcon and the Winter Soldier.

The Falcon and the Winter Soldier season 2 mcu Erin Kellyman Karli Morgenthau Top Boy season 5 Netlix pebbles

Erin Kellyman som Karli Morgenthau i The Falcon and the Winter Soldier (Marvel/Disney+)

Erin filmdebuterte i Solo: A Star Wars Story. Hun har hovedrollen i den kommende Disney+-serien Willow; oppfølgeren til 1988-eventyrfilmen med samme navn. I serien spiller hun mot Tony Revolori (The Grand Budapest Hotel, Flash Thompson in the Marvel Cinematic Universe).

Top Boy sesong 5 adwoa aboah becks topboy Netflix Micheal Ward Jamie Ashley Walters Dushane Hill

Adwoa Aboah som Becks i Top Boy (Netflix)

Samt toppmodellen Adwoa Aboah i rollen som Becks. (I 2015 forsøkte hun å ta livet sitt. I 2017 ble hun kåret til årets modell ????)

Top Boy sesong 5 er ennå ikke bekreftet. Men denne suksessen bør gi fansen håp.

I tillegg er Drake en av produsentene, noe som kan hjelpe.

Kanadieren, som først ble kjent som karakteren Jimmy i syv sesonger av Degrassi: The Next Generation, var rask til å co-signere Top Boy som startet i fiktive Summerhouse i Hackney i East London.

Men seertallene var ikke bra nok for Channel 4, som brått kansellerte showet i 2014 etter to sesonger. Det likte ikke Aubrey. Derfor teamet han opp med LeBron James’ manager Maverick Carter og serieskaperen Ronan Bennett og ga serien nytt liv via Netflix.

Top Dog Season 5 Drake netflix-Ashley-Walters-Micheal-Ward-little-simz

Drake, Ashley Walters alias Asher D, Micheal Ward og Simbiatu Ajikawo alias Little Simz på UK-premieren til Top Boy sesong 3 på Hackney Picturehouse i London (John Phillips/Getty)

Drake co-produserer også Euphoria, som har blitt den største HBO-serien siden Game of Thrones.

Vi har 13 spørsmål før sesong 3 av Euphoria

Les mer