Hopp til hovedinnhold
TILBAKE TIL MUSIKKEN, MEN FORTSATT PÅ TV (FREDRIK ARFF/NRK)

– Nå blir MGP mer spennende

2009 ble året da Mira Craig slapp sitt tredje album, ble X Factor-dommer og takket ja til å stille i Melodi Grand Prix. 27-åringen fra St. Hanshaugen i Oslo har altså vært godt synlig, og når 730.no treffer henne på Litteraturhusets restaurant, usminket, iført en ziphood med zippen nede og en utringet topp, smugtitter selv forfatterene, bokanmelderne, teaterskuespillerne og de kulturelle prosjektlederne.

Mira, hvordan vil du beskrive MGP-låten din?

– Det er en rolig låt, i alle fall sammenlignet med mye av det jeg har gjort før. Jeg vil si det er en slags edgy, powerful, stor, intens ballade.

Tittelen er «I’ll Take You High». Er det en hasjlåt?

– Haha! Nei, det er en kjærlighetslåt. Det handler om å løfte noen, at jeg kan løfte den jeg elsker eller omvendt. Altså en kjærlighetsmetafor.

Laget du låten med MGP i tankene?

– Nei, jeg skrev den i høst, før NRK spurte. Per Sundnes (fra MGP) er jo så god til å overtale. Han inviterte meg over på mat, og når man gjør det har man meg på gli med en gang, haha. Jeg var litt i tvil om jeg skulle være med, for jeg ville ikke at det skulle bli til noe som ikke var meg, men jeg fortalte dem om låten og ideene mine for showet, og da jeg spilte den for NRK-folkene begynte to av dem å gråte. «Du må bli med», sa de med tårene i øynene.

Wow… Noen «eksperter» sier at du kommer til å vinne. Tror du at du kommer til å vinne?

– Man vet jo aldri. Jeg har sniklyttet litt til noen av de andre låtene, og det er et par sterke med. Denne gangen virker det som det er veldig variert, og det er gøy at det er mange bra. I fjor var det så obvious at Rybak skulle vinne hele greia, men nå blir det mer spennende for seerne.

Låten din er produsert av Tailors. Hvem er dette?

– Det er en ganske ny Oslo-basert trio som jeg har spilt inn en del låter med, og som jeg synes det er veldig gøy å jobbe med. De er veldig unge, veldig flinke og brenner for det de driver med.

Utenom «I’ll Take You High» så har de også produsert «Love or Hate», som du fremførte på X Factor. Kul låt.

– Takk, jeg har fått veldig bra feedback, som er hyggelig. Mye av det jeg lager nå blir nok litt mer tilgjengelig enn det jeg har gjort før. Litt mindre underground. Det er gøy å prøve noe nytt.

Fortsetter nedenfor.


Apropos prøve noe nytt; Du er også aktuell på Tommy Tees Studio Time med den nye electropop-singelen «Work For Me». Her er du ganske kåt?

– Haha! Den låten startet faktisk som kødd. Tommy var på vei til å levere inn albumet sitt til mastring, men jeg innom studioet hans. Da jeg hørte låten begynte jeg å leke litt med den, så gikk jeg over gaten til en venninne, skrev den ferdig på 20 minutter og løp tilbake til Tommy og spilte den inn på 40 minutter, rett før han leverte fra seg albumet. Det er morsomt at vi laget den på en time, og gøy at så mange ser ut til å like den.

Fortsetter nedenfor.


Hva synes du om responsen på ditt seneste album Ghetto Fairytale?

– Jeg er ikke helt fornøyd med prosjektet fordi det endte opp med å blir rushet veldig. Jeg gir ut musikken min selv, men det er flere andre involvert, og jeg sier ikke at jeg ikke har noe av skylden, men det slitsomt med tidspress fra alle kanter. På det neste albumet skal jeg ta meg god tid, passe på at alt blir 100%, tenke mer på hva jeg sier og når jeg sier det, etc. Jeg skal gjøre mye annerledes enn jeg gjorde sist.

Her skal du få et tips: Du trenger ikke lage albumcoverne helt selv.

– Haha! Jeg vet… Men ikke misforstå, jeg er veldig fornøyd. Jeg har allerede fått gitt ut tre album, jeg har fine videoer som har blitt spilt av sinnsykt mye over hele verden, jeg har gjort X Factor og det har vært et veldig bra år.

Fortsetter nedenfor.


Stiller du på X Factor hvis det blir en ny runde?

– Ja. Det var en veldig bra opplevelse, og jeg har lært mye. Vi endte opp som en stor familie, alle foran og bak kamera, (produksjonsselskapet) Monster, TV2. Jeg er veldig takknemlig for å ha fått lov til å bli med.

Tilbake til MGP. Ordet på gatene er at du skal stille i en outfit som tar kaka?

– Hehe, tar kaka? Det blir bra, men dette vil jeg ikke fortelle om nå.

Har du designet den selv?

– Ja.

Er det en bitteliten kjole?

– Slutt å mase!

Kom igjen ‘a. Er den stor da?

– Ingen kommentar, dere får vente å se. Haha, men… Den er trang.

Mira opptrer i den tredje MGP-delfinalen, som går av stabelen i Skien 23. januar. Låten «I’ll Take You High» er ennå ikke i salg, men du kan laste ned «Love or Hate» ved å tekste kodeord MIRA til 1984. Besøk henne: Miracraig.com

Se 45 bilder fra Miras eventyraktige releaseparty

Les mer