Hopp til hovedinnhold
Andreas ble til TIX (Brusjan Film/Universal Music)

Nå beklager TIX

TIX tar til seg kritikken.

I et Instagram-innlegg torsdag ettermiddag skriver Andreas Haukeland at han har fått med seg debatten rundt sangtekstene.

Den nye runden med kritikk ble startet av Alexandra Backström og videreformidlet av 730.no i går.

Alexandra mente at TIX burde beklage sangtekster som refererer til kvinner som «horer» og som beskriver sex som fører til brannsår i underlivet.

Den nyeste av de kontroversielle sangene, «Jævlig», som så sent som i desember 2019.

Siden den gang har Andreas vist en annen musikalsk side fra TIX-universet.

På lørdag vant sangeren, produsenten og låtskriveren Melodi Grand Prix med «Fallen Angel».

To dager senere toppet han Spotify og Apple Music dobbelt med samme låt (på engelsk og norsk).

Men 27-åringen fra Bærum, som i 2020 var Norges aller mest streamede artist, sier også at han nok fortsatt vil slippe låter som «er på kanten» i fremtiden.

Likevel beklager han nå dersom noen føler seg tråkket på av musikken hans.

TIX (Kristoffer Bjerkelund)
Andreas aka TIX (Kristoffer Bjerkelund)

Les hele innlegget til TIX nedenfor!

Hei dere. Som jeg poengterte i Debatten på NRK er det heldigvis greit å trå feil iblant. Og det er også viktig å si fra, med et åpent sinn, når slikt skjer. Jeg har også gjort feil, og nå har jeg selv fått tilsnakk for de gamle russelåtene mine. Og jeg tenker egentlig: Okei, det er helt fair. Det har gått 6 år og jeg har hatt tid til å reflektere over det. Jeg er klar for å si unnskyld.

Mennesker er i utvikling gjennom et liv. Russelåtene har vært en betydelig del av min fortid. Men det er nettopp det det er… Fortid.

Jeg var en ung musiker som ville bli hørt, og laget den musikken jeg den gang opplevde at folk likte i en periode av livet der de ikke ville tenke på konsekvenser. Russetiden er en tid som er normløs, som er grenseløs av natur og som fungerer som en ventil for ungdom. Musikken er laget for å spilles i den konteksten. Den er laget for unge mennesker, som fester, som drikker…. og som har sex. Kunne og burde jeg brukt andre ord og vendinger? I ettertid – ja. Mitt fokus lå på festen og fellesskapet, min hjertesak. Det ga meg skylapper, og jeg så ikke alle.

Jeg har, eller har aldri hatt, noen intensjon om å såre noen. Jeg vil beklage til alle som har følt seg tråkket på av låtene. Det var ikke meningen, og jeg er oppriktig lei meg.

Det føles lenge siden disse låtene ble laget. Siden 2015 har jeg gått fra å være en ukjent russeprodusent til å få større påvirkningskraft enn jeg noensinne hadde trodd. Det betyr at jeg må tenke og ordlegge meg annerledes. Ja – det kommer nok fortsatt til å komme låter som for noen kan oppleves på kanten, men jeg er herved mitt ansvar som forbilde mer bevisst. Jeg er nå i en posisjon hvor jeg kan utrette mye godt for mennesker gjennom min musikk og budskap – det er det jeg akter å ha fokus på fremover.

Se også: Dette er grunnen til at Alexandra Backström krevde en unnskyldning fra TIX

Les mer