Hopp til hovedinnhold
O'SHEA JACKSON JR. SOM CUBE (UNITED INTERNATIONAL/UNIVERSAL) 

N.W.A. > Tom Cruise

O’SHEA JACKSON JR. SOM CUBE (UNITED INTERNATIONAL/UNIVERSAL) 

OPPDATERT: Se hvorfor Dr. Dres album ikke er på VG-lista lenger nede i saken. 

Snikskryt: Tilbakemeldingene som 730 har fått etter at vi var med å sette opp norgespremieren på Straight Outta Compton i syv norske byer = tipp topp.

Nord-Amerika, som fikk se filmen én uke før Norge, fortsetter å elske the strength of street knowledge; N.W.A.-filmen tar førsteplassen i USA og Canada i sin andre uke, og har nå – allerede – passert lekre 100 millioner dollar. En bragd i seg selv, men ekstra stas når det er en «low budget»-produksjon på kun 29 mill.
 
COREY HAWKINS SOM DR. DRE (UNITED INTERNATIONAL/UNIVERSAL) 
 

Tom Cruises femte runde som agent Ethan Hunt – Mission: Impossible – Rogue Nation – må igjen nøye seg med 2. plass (11 mill dollar). Blant ukens nye så er Sinister 2 den mest populære og går inn som #3 (10 mill), fulgt av spillfilmen Hitman: Agent 47 (8 mill), med blant andre norsk-amerikanske Dan Bakkedahl og hongkongske sangeren Angelababy.


Nok en svak agentdebut: Komedien American Ultra tar 6. plass (5 mill). Nedtur for duoen Kristen Stewart og Jesse Eisenberg, som fikk like laber oppslutning da deres forrige film sammen, Adventureland, åpnet til det samme tallet i 2009.
 
JASON MITCHELL SOM EAZY-E (UNITED INTERNATIONAL/UNIVERSAL) 
 
OPPDATERT: Via et par visninger i syv byer så er ‪filmen nr. 4 i Norge. Rett bak Mission Impossible 5, som ble vist overalt hele uken.
 
Straight Outta Compton viser hvordan blant andre Eazy-E (Jason Mitchell), Ice Cube (OMG aka O’Shea Jackson, Jr.) og Dr. Dre (Corey Hawkins), starter N.W.A., og hvordan og hvorfor den ikoniske gruppen kjapt blir oppløst.

Soundtracket ble til Dres første album på 16 år; Compton.

 
Settet var eksklusivt for Apple Music/iTunes frem til fredag 21., og har vært nr. 1 hos norske iTunes siden det kom i salg 7. august. Men finnes ikke på VG-lista topp 40. Mens vi venter på svar fra IFPI; kan noen forklare oss denne feilen? [email protected]

OPPDATERT: IFPI bekrefter overfor 730 at albumet til Dr. Dre ikke kom med på den norske offisielle hitlisten fordi målesystemet har en svakhet. 

– Grunnet omlegging forbindelse med Global Release Day, er tidsfristene dessverre for korte til å få med iTunes-tall. Vi jobber med saken, sier IFPI til 730. 

 

Et bilde publisert av 730.no (@730no)

 
Løse ord på gatene skal ha det til at
regissør F. Gary Gray jobber med en oppfølger med fokus på karrieren til
2Pac og Snoop Dogg (som begge «dukker opp» i N.W.A.-filmen
).
 
Trist fakta: Mange har kritisert filmens co-produsent Dre for å ikke vise at han var voldelig mot kvinner. 50-åringen beklager seg via The New York Times, kaller episodene en bekmørk, alkoholisert del av livet hans og forsikrer om at han i dag ikke er den samme personen. «Jeg sier unnskyld til alle kvinner jeg har såret/skadet (hurt)… Jeg angrer på det dypeste på det jeg gjorde, og jeg vet at det har påvirket alle våre liv for alltid.»


Fun fact: 2 minutter etter at vi hadde sett den 147 minutter lange Straight Outta Compton, så fikk vi lyst til å se den igjen.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer