Hopp til hovedinnhold
(ITV)

Mystisk Netflix-krim: Når ikke engang etterforskeren vet noe


(ITV)

I krimserier ønsker en gjerne at mesterdetektiven har ting på stell så vi ikke trenger å bli ekstra stressa av at mordere spaserer på åpen gate. Ikke misforstå, de må gjerne hete Sherlock og være litt skrullete, men ikke få blackouts. Takk.


Marcella (Anna Friel,
Kampen om Tungtvannet, Pushing Daisies, Limitless, London Boulevard) i serien med samme navn, hadde egentlig tatt avskjed fra sin stilling hos politiet for å fokusere på familielivet idet mannen plutselig velger å forlate henne. Når hun får høre at hennes tidligere arbeidssted jobber med en ny case som minner om en eldre uløst gåte, returnerer Marcella til mord-avdelingen for å finne ut hvem som står bak.

 


Kollegene har sine tanker om gjerningsmannen, men vår dame er overbevist om en helt annen. Det er derimot ikke så lett å skulle undersøke som en vil uten å få sjefen på nakken. At eksmannen din lenge har hatt en affære med en av hans medarbeidere gjør ikke situasjonen noe enklere, og hva skjer med disse blackouts’ene?

Fortsetter nedenforWHEN IT’S THAT TIME OF THE M… NEIDA (ITV)

Bak står den svenske Broen-skaperen Hans Rosenfeldt, noe som forklarer hintet av Skandinavia. Marcella er likevel, som skandinav, ikke så enkel å få dreisen på. Faktisk føltes det som om en visste enda mindre av både henne og serien etter å ha sett en hel episode.


I serien møter vi også Yann Hall som sliter med flaska, spilt av norske Tobias Santelmann. Den tyskfødte nordmannen er blant annet kjent fra Kon-Tiki og Kampen om tungtvannet, hvor Anna Friel alias Marcella spiller britiske Julie Smith. 

Fortsetter nedenforTOBIAS SANTELMANN ALIAS YANN HALL (ITV) Med premiere hos ITV 4. april har denne britiske krimmen du finner hos Netflix høstet inn nokså positiv respons. Entertainment Weekly mener Friels vinnende forestilling holder hver scene frisk, mens The A.V. Club tror
Marcella kan bli din neste besettelse innenfor britiske mysterier.– Det er noe kunstnerisk over Rosenfeldt sine mordere og det er kanskje det som gjør historiene hans overbevisende – selv om de er latterlig usannsynlige. Å se hvordan Rosenfeldt kan få alt til å bevege seg sømløst er nesten like gøy som historien selv, sier nettavisen som tydeligvis er fan av svensken.


Foruten Friel er også Nicholas Pinnock (
Captain America: The First Avenger, Monsters: Dark Continent, The Keeping Room), Tobias Santelmann (Kon Tiki, Hercules, Escape), Nina Sosanya (Love Actually, Code 46, Manderlay, Treasure Island), Sinéad Cusack (V For Vendetta, Stealing Beauty, Eastern Promises) og Harry Lloyd (Iron Lady, The Riot Club, The Theory of Everything) å se foran kamera.

Fra våre skarpe øyne var sømmene dog litt synligere enn som så, og om det var rettsøm var stinglengden i såfall ganske lang.
Marcella får dermed 2,75 av 5 klapp – fordi vi savner følelsen av å forstå verdenen etter første episode.Se trailer under og bedøm selv hos Netflix:

Se også: Sveriges svar på Skam?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer