My Chemical Romance: Holdt på å dø som artister

4. okt 2010 kl. 00:00
MY CHEM 2010 (NEIL KRUG/WARNER)

– Dette er årets beste rockealbum med så store marginer at du faktisk blir flau på alle andres vegne. Vi er ikke overdrevet oppspilt… Betrakt rock’n roll som reddet.

NME kunne nesten ikke dratt på mer når de beskriver My Chemical Romances kommende album Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys, New Jersey-bandets første studioplate siden 2006s The Black Parade, som solgte 3 milioner eks, blant annet til gull i Norge.

Den første singelen, med det anmasende navnet «Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)», begynner å rotere på P3 denne uken, og er låten som hjalp dem å få ferdig platen. I forkant var de demotivert av trommeslageren Bob Bryars exit og følte at innspillingen gikk treigt.

– Det var øyeblikket vi sa; «Denne låten forandrer alt. Vi starter på nytt nå med (produsent Rob) Cavallo, og vi gjør det nå.» Frem til da føltes det som om vi stod fast, og når man er artister er det egentlig lik døden, sier vokalisten Gerard Way til MTV.

– Det var ille, det var ikke en god vibe, og så skjedde «Na Na». Plutselig hadde vi denne store intensiteten under oss, og det var dette momentumet vi trengte for å grave dypt og spille inn et nytt album.

My Chem-fansen kan altså takke denne:


Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys kommer i salg 22. november.
Se også: Video: Se My Chem tolke Bob Dylan (på vegne av superhelter)
Ekstra: Fersk teaser: